FIFA 21: Колко важна е химията? Как да я използвам правилно

Химията е един от основните принципи на FIFA 21 Ultimate Team. Тук можете да разберете колко е важно това.

Това е химия: Химията е стойност, която всеки ваш играч в Ultimate Team получава. Има два варианта, които трябва да се разграничат.

 • Екипната химия е резултат от пълните ви стартови единайсет. Това е максимум 100.
 • Всеки играч има индивидуална стойност на химията максимум 10.
Екип, съставен изцяло от играчи от Висшата лига, също получава перфектна химия

Ето защо химията е важна: Всеки играч получава химичен ефект, в зависимост от това колко висока е химическата стойност. Това е от решаващо значение, ако използвате химичен стил. Тези обекти могат да увеличат индивидуалните стойности на вашия играч, в зависимост от това колко висока е съответната химическа стойност.

Пример: Ако използвате Hunter-Chemistry-Style, стойностите на скоростта и изстрела на вашия плейър се увеличават. Колкото по-добра е химическата стойност на вашия играч, толкова по-бързо става и по-добре стреля. Цялото нещо се основава на определена формула:

 • За играчите в стартовия XI тласъкът на химията се състои от 25% химия на отбора и 75% химия на отделните играчи.
 • Заместените играчи имат фиксирана стойност за единичен играч 5. Вашият тласък се състои от 25% химия на отбора и 75% химия за един играч. Високото ниво на екипна химия е особено важно за тях.

Колкото по-висока е химията на отбора и отделния играч, толкова по-добри стойности получават вашите играчи. Това означава: Когато изграждате екип, винаги трябва да се уверите, че постигате възможно най-високата химия.

Повече за FIFA 21:

 • 10 играчи в Бундеслигата, които спешно се нуждаят от надграждане на рейтинга
 • FIFA 21: 5 трика за повече голове
 • FIFA 21: Съвети за търговия - Как да печелите монети в FUT

Ето как правилно използвате химията

Химичните стойности на вашите играчи се основават на състава на вашия отбор. Колкото по-добре се съчетават играчите, толкова по-висока е химическата стойност. Решаващият фактор тук са връзките между играчите, които се показват с различни цветни линии. Лошата връзка е показана в червено, докато перфектната връзка е показана в зелено.

Следните точки са определящи за връзката.

 • Националността на играчите
 • Лигата на играчите
 • Клубът на играчите

Колкото повече от тези точки съвпадат между играчите, толкова по-добра е връзката и по този начин химията. Освен това е важно за химичната стойност на отделните играчи те да са в правилната позиция, която е посочена на тяхната карта на играча.

Пример:

Ето как изглеждат връзките по химия във FIFA 21
 • Като германски играчи в BVB, Матс Хумелс и Емре могат да имат перфектна връзка помежду си, тъй като националността им, мачът на клуба и лигата.
 • Има малко по-слаба връзка между Can и полузащитника Steffen - но поне лигата е точно там.
 • Джеймс от Челси ФК получава още няколко точки от химията, защото е в правилната позиция - но няма връзки с никой от останалите играчи.
 • Десният бек Рафаел е напълно сгрешен във вратата и няма друг ляв. Химията е съответно ниска.

За да се постигне добра химия в крайна сметка, от решаващо значение е да има играчи, които си пасват. Иконите във FIFA 21 са изключение: Легендите не са определени за нито един клуб или лига и са подходящи за всички играчи в отбора. Така че, ако имате на разположение легенда, можете да се движите малко по-свободно, когато става въпрос за състава на отбора.

Можете да получите повече повишения на химията, ако настроите треньор с правилната лига и националност.

В крайна сметка всичко се свежда до намирането на перфектния баланс между химия и силни индивидуални ценности на играчите. Винаги трябва да сте сигурни, че сте настроили химически екипа си технически възможно най-силно, за да намерите повишаване на стойността.

Намерихте ли вече своя перфектен екип? Тогава е време да влезете в играта. И така, че да допуснете възможно най-малко голове, можете да намерите нашето ръководство за защита в FIFA 21 тук.