Феновете на Fnatic се страхуват: Вашият любим играч в LoL отива към смъртния враг на всички хора

Мартин "Rekkles " Ларсон се смята за един от най-добрите AD-Carrys в League of Legends в момента. От 2015 г. той е част от Fnatic, в момента вторият най-добър отбор от Европа. Но сега той остави договора си да изтече и дори може да премине към смъртния враг на феновете на Fnatic.

Актуализация на 20 ноември: Всъщност промяната вече е направена. Rekkles вече е официално член на G2 Esports.

Какво става в момента?? В LoL в момента се осъществява преходната фаза в отборите за киберспорт. Вече е известно, че PerkZ се премества в Америка от G2 Esports - срещу такса за трансфер от 5 милиона долара.

Това оставя свободно място за AD-Carry на G2. И от всички места, най-силният състезател Fnatic вече можеше да заеме това място. Тъй като Rekkles засега не е удължил договора със своя екип и следователно е на пазара като “Free Agent ”.

За Европа това може да означава, че се появява нов супер екип. Но много фенове на Fnatic се страхуват.

Rekkles е силен ADC и може да направи G2 още по-доминиращ

Какво прави ситуацията толкова експлозивна? Rekkles е част от Fnatic от 2015 г. и удължи договора си за 3 години през 2017 г. Той беше смятан за лицето на Fnatic и беше много популярен сред феновете, също и защото той е един от най-добрите носители на AD някога:

  • С KDA от 7.0 това беше най-добрият AD-Carry на LEC през лятото на 2020 г. Разстроен от Origen е на второ място с KDA от 5.9.
  • Rekkles е и играчът в LEC с най-нисък процент на смъртни случаи в отбора си.
  • Освен това той имаше средно с 204 златни повече от колегата си във всяка игра веднага щом бе достигната десетминутната граница. Това е втората най-добра стойност в LEC, само най-добрият Alphari от Origen беше по-добър тук (262 златни).
  • Rekkles се счита за много последователен играч. Докато други играчи играят страхотно в някои мачове и ужасно в други, той обикновено печели своята лента.

Но през 2020 г. очакваното удължаване не се случи. Това може да е довело до това Fnatic да се възползва два пъти от промяната от PerkZ. От една страна те биха могли да си набавят по-силен среден, от друга страна те биха могли да настигнат G2 Esports по отношение на силата.

Но евентуален ход от Rekkles може да унищожи тази надежда за много фенове. Вместо това G2 Esports вече може да се превърне в супер екип.

Caps (вляво) премина от Fnatic на G2 Esports през 2018 г. и спечели MSI и много титли в LEC с тях.

Защо промяната ще бъде толкова важна за G2? През 2018 г. G2 Esports получи Midlaner Caps от Fnatic. Въпреки че имаха добър посредник с PerkZ, беше взето решение да се регистрират за Caps. PerkZ от своя страна премина към ботлана и пое ролята на AD-Carry.

Направи го добре, но не изключително. Rekkles, от друга страна, би бил точно изключителният играч, от който се нуждаете за международен успех.

През последните години G2 Esports успя да доминира в Европа, но в Световете това беше достатъчно само за 2-ро място през 2019 г. и полуфинали през 2020 г. Световната титла обаче им беше отказана.

Ето какво се случва с LoL-Tems в тази фаза на промяна:

  • Шалке 04 се укрепва с Top Laner от TSM
  • Съобщава се, че играчът на пенсионна възраст (25) получава рекорден договор на стойност 4,2 милиона долара
  • Германският играч става нов среднопланетен в TSM
  • Bjergsen завърши игралната си кариера

Феновете трудно могат да си представят промяната

Как реагират феновете?? За феновете на Fnatic, Rekkles е лицето на отбора от години. Промяна на директния конкурент G2 Esports е трудно да се представи за мнозина.

Въпреки това под чуруликане от Пабло Суарес, журналист от Испания, има и много общи гласове, надяващи се за преминаване към G2.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

За тях Rekkles в G2 Esports би бил единственият реалистичен шанс да спечелят LoL Worlds като западен отбор. Защото през последните години те са доминирани от корейски и китайски отбори.

Единствената победа на западен отбор дойде през първия сезон. Тогава това беше Fnatic за всички хора, които успяха.

През 2021 г. обаче Екип T1 около Superstar Faker също би искал да атакува отново. Освен това бяха закупени най-добрите треньори, които парите могат да получат.