Free2Play-MMORPG лъже играчи от години с произволна система, има реални проблеми

В Южна Корея протестът срещу MMORPG MapleStory стана толкова огромен, че беше включен в най-голямата телевизионна новина в страната. След 18 години сладката Maple Story е в сериозна криза: Играчите бойкотират играта и шефът се извинява публично.

Това е играта: MapleStory играе малка роля тук, на Запад. В Южна Корея обаче MMORPG е огромен. Той излезе през 2003 г. и изглежда като сладка игра, но това е дълбока MMORPG. Играта е особено известна с факта, че героите могат да бъдат обучавани в "по-високи класове ".

Героят започва като "авантюрист ", след което се превръща в "стрелец ", "ловец ", "рейнджър ", "майстор на лък " или приема едно от многото други професионални указания.

Подобно на много Free2Play MMORPG, той разчита на сложна система за развитие на персонажа. В продължение на повече от 18 години Maple Story разработи препълнена система от елементи и вероятности: става въпрос за кой обект, в какво качество и с каква вероятност добавя кои стойности към даден елемент от оборудването.

Както се оказва сега, системата е била толкова сложна, че разработчиците на Nexon вече не са могли сами да я контролират.

В Европа MapleStory 2 излезе в Steam през 2018 г., но бързо изчезна.

Играчите масово мигрират към MMORPG Lost Ark

Колко силен е протестът? MMORPG Maple Story и разработчикът Nexon имат сериозни проблеми в Южна Корея:

 • Играчите протестират срещу MMORPG и призовават за бойкот. Вече 20-30% от активните играчи са напуснали корейската Maple Story, според mmorpg.org.pl
 • Според играч на reddit, практически всички стримери от MapleStory и много играчи са мигрирали към Lost Ark - по-новата MMORPG от Южна Корея се пръсва по шевовете
 • Играчите дори са наели кола, за да покарат протеста си по улиците на града - това по някакъв начин стана обичайно в Южна Корея и това беше направено и в LoL
 • Реакцията срещу Maple Story е толкова голяма, че новините попаднаха в най-важните новини, излъчвани в Южна Корея.
Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Reddit, което допълва статията.

Показване на съдържанието Reddit Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание на Reddit

Ами сега, случайният механик изобщо не беше случаен

За какво са разстроени играчите?? Има нормални оплаквания: твърде малко съдържание, твърде много неща в касата.

Истинският скандал обаче е, че разработчиците са лъгали играчите за някои вероятности от години.

По-конкретно, това се отнася до елементите "Мощни пламъци за прераждане " и "Пламъци за вечно прераждане ", които Nexon представи през 2013 г .: Тези елементи могат да дадат на артикулите определени бонус стойности. Така че те са важни за прогреса на характера в играта. Тези пламъци винаги са били най-трудният начин за надграждане на оборудването и в продължение на години те са били твърде редки и следователно са били в голямо търсене.

Всъщност трябва да е напълно случайно кои стойности всъщност идват върху елементите. Това е типичен "Free2Play " механик: Като играч искате определени стойности, които отговарят на вашия собствен характер. Човек е щастлив, когато ги получи, човек се дразни, когато има други.

На 18 февруари стана ясно в бележките за корекцията за нова актуализация на тестовия сървър: Имаше трудности с начина, по който системата работи от години.

Тъй като разпределението на стойностите не беше толкова случайно, колкото се рекламира. Играчите установиха, че резултатите всъщност не са случайни, а се определят от алгоритъм.

Поради грешка в случайния процес, много вероятно е елементът да получи стойността "Всички статистики% ", ако първи сте получили стойността "Jump " за броня.

Проблемите с "Вътрешните способности " бяха подобни на тези с пламъците.

На английската страница на MapleStory проблемът е разгадан (чрез maplestory.nexon.net).

Още вълнуващи статии за MMORPG на MeinMMO:

 • Китайците влагат 1,3 милиона евро в MMORPG - Freund го продава за 500 евро
 • Играчът плаща $ 10 000, за да стане крал в MMORPG - субекти, които се бунтуват
 • Умира шеф на компанията MMORPG, за който се твърди, че е бил отровен от служители

Началникът на играта се извинява за смущаващи грешки

Това беше реакцията на MMORPG: Отначало директорът на играта се извини доста откровено на феновете. Но след това протестите ескалираха.

Преди няколко дни шефът на играта отново се свърза и обяснява в многостранично и лично извинение как се стигна до скандала. Отново и отново се говори за „срамни грешки“, които те са допуснали. Преди години човек трябваше да се адаптира към общото настроение и да бъде по-прозрачен.

 • Основният проблем е, че в продължение на 18 години човек никога не е бил наистина прозрачен относно играчите, не е давал ясни цифри на вероятността в проценти, но винаги е говорил за "съвпадение ".
 • Очевидно човек вече не разбира собствената си механика и вече не може да разбере определени грешки: Клиентите вече се оплакаха през юли 2019 г., че "Всички статистики% " ​​и "Направо " са странно свързани - но грешката може да бъде причинена да не се разбере с MapleStory
 • В допълнение, играчите вече не могат да бъдат обезщетени, тъй като имат само записи за последните две години, от които са закупени предмети, и вече не.

Режисьорът казва: Бихте се уплашили, когато сте осъзнали мащаба на проблема и след това ще продължите да вземате лоши решения:

 • Грешката е отстранена, вместо да се извинява за нея
 • Обезщетението вече е обявено, без да се информират играчите подробно защо изобщо е дадена компенсацията

Директорът на Maple Story казва: „Той знае, че е загубено доверието, което е трудно да се възвърне.