gamescom 2019: Darksiders Genesis беше толкова готин, че се наредих на опашка 3 пъти за него

Нашият автор Ири беше на щанда на THQ Nordic на gamescom 2019 и дразнеше кооперацията Hack & Slay Darksiders Genesis. И това 3 пъти.

Darksiders Genesis беше един от акцентите на E3 2019 за мен. Дори и да не съм толкова голям фен на франчайза Darksiders, първият тийзър трейлър за кооперацията ARPG веднага предизвика любопитството ми.

Но тъй като съм ужасен, пропуснах да си уговоря среща с THQ Nordic на търговския панаир. Но играх демонстрацията на геймплея няколко пъти на щанда.  

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Ето за какво е Darksiders Genesis: Историята на Darksiders Genesis се случва преди събитията от първата част, в която апокалиптичната конна война е фалшиво осъдена за задействане на апокалипсиса. В Битие ще научим как се е получило това и какъв е действителният фон за събития, които сега са се развили в последните 3 игри.

Въпреки че играете двамата братя Криг и Стрейф в Битие, става дума основно за историята на Стрейф. Опознавате го като персонаж и научавате повече за мотивацията му.

Според интервю за IGN, Strife също се различава по характер от своите братя и сестри. Той задава неудобни въпроси и поставя под съмнение мотивите на съвета. Неговите "методи на работа " също са доста нестандартни в сравнение с останалите ездачи.

Огненият съвет присъства на gamescom 2019

Неговият лек саркастичен маниер и синергията с непрекъснато сериозната война ме накара да се усмихвам много, докато играя. Това е нещо като „приятелски филм“ под формата на игра и първото ми впечатление от него беше, че работи добре. Стрейф и Криг са страхотен екип и хумористичното време често е добре поставено.

Симпатичните герои са от съществено значение за мен в играта и взаимодействията между двамата братя в демото ме накараха да искам повече.

Strife е бърз, стилен и секси

Това е геймплеят на Darksiders Genesis: Дори ако Darksiders Genesis много напомня на Diablo, благодарение на изометричната перспектива и настройката на рая, той има по-малко паралели с играта, отколкото бихте очаквали.

Аспектът на произволно генерираното плячкосване, например, напълно липсва. За това Genesis има редица свои собствени игрови механики, които сега са традиционни за игрите Darksiders. Има отново:

  • Души
  • Надстройки за живот и гняв
  • Бездната броня
  • Ходове с финишър, които могат да бъдат изпълнени, след като HP на противника е достатъчно нисък

Новата характеристика на Genesis са "Ядрата на съществата ", които са оставени от противниците след смъртта. Тези ядра могат да се използват за разширяване на дърветата на уменията за война и раздори.

Уменията и пасивните способности в тези дървета се променят в зависимост от това, кои ядра на съществата сте поставили. Някои дават по-малки бафи като „+ x% сила на атака“, но има и редки ядра, които дават специални и уникални способности.

Ето как може да изглежда дървото на уменията в Битие. Но можете да използвате и напълно различни ядра.

Например, ако сте намерили ядрото на противник от Hellhound и го поставите в дървото на уменията, може да се случи, че спътник на Hellhound е призован в битка оттук нататък. След това той ще се бие до вас.

Това е прост пример, който също не е новаторски, но мисля, че такава система има много потенциал за забавни компилации. Друга страхотна характеристика на това е, че можете да промените умението по време на битка и да се адаптирате към ситуацията.

Ето как играят героите: Двата персонажа Krieg и Strife се играят в кооператив или последователно в самостоятелна игра. Или превключвате свободно между тях, или те автоматично се сменят, когато HP лентата на един от тях падне до 0.

Превключването между War и Strife в играта се случва безпроблемно

И двата знака имат набор от специални способности в менюто за избор, между които можете свободно да превключвате в битка.

Открих, че играта на War се чувства подобна на Darksiders 1. В нея има нови ходове и комбинации, но все пак е War от първата игра от поредицата. Той също има своите способности за Хаос, което го превръща във форма на Хаос.

За първи път от съобщението всеки можеше да играе Strife. Като човек, който харесва измамни подобни бързи класове по игри като цяло, аз се влюбих моментално. Strife е бърз, стилен и секси. Беше наистина забавно да играя.

Избор на умения

Способностите му са по-далечна битка, което го кара да работи добре с война в кооперация. Силата на Стрейф е насочването на битката отвън, въпреки че той има и две ками за ръкопашен бой. В кооперативен режим той би бил по-подходящ за флангови, докато военният играч отпред се изчиства с опонентите.

Различни пъзели в соло и кооперация

Подземия: Двата най-важни аспекта на подземията в Darksiders Genesis са пъзелите и изследването. Подземията се различават в зависимост от това дали играете самостоятелно или в кооперативен режим. Играчите няма да се натъкнат на едни и същи задачи в двата режима, се казва в интервю за IGN.

Войната и раздорът имат уникални способности за предавки, които се използват при решаване на пъзели. Така че има постоянна промяна между двамата братя, докато сте самостоятелно в подземията. За кооперативния режим това означава, че и двамата играчи са заети извън битката.

Това, което привлече вниманието ми, докато играех, беше действителният размер на демо подземието. Дори само да следвах главната пътека, забелязах кръстовища на няколко места, до които можеше да се стигне с помощта на платформени пъзели. Тези странични пътеки също бяха доста добре „замаскирани“ и не се виждаха веднага на пръв поглед.

Върнаха се и добрите стари грайфери

Това ми даде ретроспекции на игрите SoulsBorne, в които разглеждането отблизо и изследването на околната среда се възнаграждава с нови пътища и преки пътища. Можете да видите коридор някъде долу или отстрани и да се чудите как да стигнете до там и има ли нещо интересно там.

Докато играех, имах чувството, че Darksiders Genesis сега е разширил този аспект още повече.

Ето защо мислех, че Darksiders Genesis е готин: Ако погледнете описанието на Genesis в статията, всъщност бързо забелязвате, че то не звучи точно като иновационна бомба. Механиката на геймплея вече е внедрена в много игри по един или друг начин.

Комичният стил, в който се разказва историята, също е напълно моето нещо

Въпреки това тестването с Genesis беше достатъчно забавно, че на няколко пъти се наредих за него. Genesis не преоткрива колелото, но и не е необходимо. Геймплеят е страхотен, кара ви да искате повече и историята звучи вълнуващо и е разказана с хумор.

Отдавна чакам непринудена кооперативна екшън игра, която мога да играя с по-добрата си половина, а Darksiders Genesis също изглежда като игра. О, и саундтракът също звучи наистина страхотно.

Ако искате да добиете представа за геймплея в Darksiders Genesis за себе си, разгледайте дългата кооперативна демонстрация от gamescom тук:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube