Има ли бъдеще битка с магьосници? Нашата кристална топка казва "да

Spellbreak е цветна игра, която ви позволява да водите диви битки с кралски магове. Редакторите на MeinMMO Юрген Хорн и Ноа Струтхоф намекват за вълшебния спектакъл и са открили както голям потенциал, така и някои строителни обекти, които разработчиците трябва спешно да разгледат.

Жанр: Battle Royale | Разработчик: Пролетариат | Платформа: PC, PS4, Xbox One, Switch | Издание: 2020 г.

Какво е прекъсване на заклинанията? Spellbreak е колоритна игра с комични графики в сенки. Накратко, това е истинско бойно кралство с магьосници, в което се събаряте не с оръжия, а с магия.

В момента Spellbreak е в бета версия. Но през 2020 г. трябва да се появи за PC, PS4, Xbox One и Switch, включително кръстосана игра като заглавие на Free2Play

Започвате в Spellbreak с предварително избрана магическа ръкавица и свързаните с нея магически умения и събирате втора ръкавица и повече руни за повече умения в играта. Особено готино: Можете да комбинирате ефектите на различни ръкавици.

Преди битката вие избирате основната си магическа посока. Имам мълнии, Ной разчита на огън.

Освен всичко друго, пожарната ръкавица може да генерира облак от пламъци. Ако ги застреляте с флаш ръкавица, той се превръща в електрически зареден облак от огън, който причинява още повече щети.

Забавен факт: Както разработчиците ни разкриха по-късно, Spellbreak първоначално е трябвало да бъде бойна игра с воини и без никаква магия. По-скоро беше планирана фантастична версия на тежкия спектакъл „Рицарство“. По-късно обаче беше решено магията да бъде темата в играта вместо мечове. Защото според разработчиците мечовете са скучни в дългосрочен план, но с магия можете да направите много повече!

Така минаха първите ни преживявания в играта

Когато с Ноа видяхме първите видеоклипове и информация за Spellbreak, много ни хареса. Цветната комична графика изглеждаше страхотно и идеята с комбинациите от умения особено ме впечатли. Във видеото изглеждаше особено готино да видим пукнатини в земята, които се превръщат в огнища на магма, използвайки комбиниран огън, или как въздушна магия се използва за изтриване на летящи камъни.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Това видео първо ни направи голямо впечатление.

Затова бяхме много нетърпеливи да се докажем за първи път в Battle Royale на фокусниците.

Представете си, че е Battle Royale и никой не отива

Началото ни беше толкова скучно: След като се запознахме елементарно с играта в урока, Ной и аз вече се сърбехме в техните вълшебни ръкавици. Искахме да се носим с нашите страхотни умения за левитация, да атакуваме противниците и да бомбардираме ефектно в нирвана с комбинации!

На огромната карта избрахме централно разположена руина и се втурнахме в битка. Централните локации често са популярна цел в BR игрите, така че очаквахме диви екшън веднага.

Просто наоколо няма никой.

Но след като кацнахме, нямаше нищо. Никой не се появи! Целият регион беше напълно пуст и можехме да получим цялата плячка необезпокоявана. Е, помислих си. Тогава вече имаме страхотна екипировка и удряме противниците още по-силно, ако ги ударим веднага. Народът трябва да се мотае някъде, нали??

Далеч и широко няма враг: Но бутер торта! Лутахме се из ботаниката четвърт час и грабихме като диви миещи мечки, но никъде, абсолютно никъде, не се виждаше противник. Целият свят беше мъртъв. "Има ли някой изобщо тук? " Попитах Ной и той нямаше представа какво става. Може би бяхме хванати от грешка в алтернативно измерение на картата и сега ще трябва да се скитаме сами до горчивия край на мача?

Само противници в крайната игра: И накрая, добре познатата зона на смъртта от BR-Games - тук магическа буря - ни принуди все повече и повече на запад от картата и игралното поле стана постоянно по-малко. Тук също отначало нищо не се случваше и безразлично отидохме до плячката. Кой би помислил, че това страхотно забавление ще ми се стори толкова скучно?

Дори плячкосването в даден момент не беше забавно.

Но тогава изведнъж чух Ной: „Ти, мисля, че някой е тук!“ И наистина, някои сандъци бяха разграбени тук, а не от нас! Малко след това видяхме нещо на хоризонта. Това са противници! Накрая! При тях с рев!

Ефектът фойерверки убива всичко: Всички имахме страхотни магии в ръкавиците и искахме да ги използваме. Но едва когато бяхме хвърлили огнени топки и мълнии, бяхме посрещнати от фойерверки от хаос и разруха. Земята се разклати, удари мълния, отровни облаци повърнаха над нас и отломки летяха някъде наоколо.

Ето как изглеждаше след като починахме. Каквото и да се беше случило току-що, ние не го преживяхме.

След секунди бяхме мъртви и играта приключи. „Какво, по дяволите, беше това?“, Казахме в един глас в чата.

Това бяха нашите проблеми с Spellbreak

Какво стана след това? Разбира се, не искахме да го завършим така и след това продължихме да играем в продължение на добри 2 часа. Но преживяванията бяха поразително подобни. Винаги имаше едва дузина противници и началото и средата на играта отново бяха скучни.

В крайна сметка обаче всички се събраха и имаше огромен взрив. Станахме малко по-добри и не умряхме веднага, но тъй като едва ли имахме шанс да изпробваме различните умения и заклинания, винаги бяхме смачкани от опитните бета-ветерани в крайната игра без много шум.

Дори по-късно имахме малко представа за Spellbreak.

Това са проблемите на Spellbreak: Накрая имахме достатъчно и обсъдихме играта и нашите преживявания:

  • Има твърде малко играчи за голямата карта
  • Боевете са много хаотични и едва ли знаете какво ще се случи
  • Многото умения и заклинания са интересни, но вие нямате представа какво прави кое нещо. Така играта може да бъде по-удобна за начинаещи и достъпна

Това всъщност би било добре: Но не всичко беше лошо, харесахме и много:

  • Можете да летите, което е много забавно и дава възможност за динамичен геймплей при проучване и в битка
  • Графиката на Cel засенчване е просто великолепна
  • Различните магии просто изглеждат страхотно и комбинациите всъщност са добра идея
  • Руните, които позволяват допълнителни умения като телепортация и невидимост, също са чудесно допълнение
  • Светът и неговата история имат потенциал за готин разказ

Ето как бихте могли да разрешите проблемите: След това помислихме какво липсва в играта и как може да има успех. Според нас то се свежда до два аспекта.

От една страна, BR играта се нуждае от много противници. Не напразно тенденцията в жанра се е изместила от тактическия PUBG към динамични заглавия като Apex Legends и Warzone. В момента най-високата точка на това развитие е забързаният Hyper Scape. Нещо се случва почти през цялото време там и мъртвите играчи могат да се върнат до края с малко помощ от своя отбор. Така че Spellbreak трябва спешно да пусне повече играчи на картите и по този начин да осигури повече действия. Нищо не е по-скучно от това да не изпитвате нищо за минути и след това внезапно да умрете.

Ако работи, магията се появява направо.

Що се отнася до достъпността, смятаме, че би било чудесно, ако разработчиците въведат допълнителни ботове за изкуствен интелект. След това щяха да оставят плячка и да оказват елементарна съпротива. Но би трябвало да е лесно да ги боравите, вероятно с определени комбинации от умения. След това можете да изпробвате магията и ефектите си, да вземете плячка и да имате нещо да правите, ако не се появи опонент.

Това казват разработчиците за нашите коментари

Попитахме разработчиците на Spellbreak за горните точки и малко повече в интервю. Изпълнителният продуцент Кардел Кер от Studio Proletariat беше на разположение за интервю.

Планират се още играчи и ботове

Първо попитахме разработчика за основния ни проблем в играта. А именно, че никога няма да намерите противници на огромната карта и дали бихте могли да си представите ботовете с AI като разхлабване.

MyMMO: Когато играехме, на картата имаше максимум 16 противника, често дори по-малко. И така обикаляхме дълго време и разграбихме, но нищо не се случи. Едва в самия край, когато игралното поле беше достатъчно малко, действието започна. Това нарочно ли е, или имаше толкова малко, защото все още е бета и по-малко хора играят в момента?

Кардел Кер: Това е просто смес от двете. Умишлено не искаме толкова играчи на картата, колкото в други BR игри. Тъй като това е доста хаотично за нас и когато повече играчи започнат със своите заклинания, става още по-диво и вече не разбирате нищо. Така че се разбрахме за около 42 играчи.

И тогава нашата текуща фаза на теста е точно в края и скоро ще бъде изключена. Така че виждате по-малко играчи от обикновено в момента. Сигурен съм, че ще бъде доста пренаселено за старта.

Но все пак може да не видите някого веднага, но през първите 2 минути винаги трябва да намерите някой, който да се бие.

Във версията на изданието трябва да се случват повече неща.

MyMMO: Какво ще кажете за ботове или противници на AI? Те биха подправили всичко и биха донесли възможности за практика. И можете да им дадете плячка, така че си струва дори за опитни играчи да ги направят.

Кардел Кер: Това е много добра идея! Все още има няколко предизвикателства, защото нашата игра е напълно триизмерна. Защото при нас можете да летите и да се движите като Ironman. Това затруднява програмирането на ботовете по такъв начин, че те да действат като истински играчи. Ботовете са просто глупави.

Те не правят много, особено не това, което играчите могат. Но, разбира се, не трябва да бъдат. Току-що казахте, че ботовете трябва да се използват повече за упражнения и за запълване на пропуски. Между другото вече сме мислили за това.

Искаме да развием играта допълнително, включително историята. Искаме да видим Spellbreak като "Fantasy-IP " на нашето поколение. Искаме да го развиваме допълнително и да планираме нови неща. Освен това е подходящо съществата изведнъж да се появят на картата. Те не трябва да бъдат напълно умни и опасни. Те щяха да участват в играта като част от историческо събитие.

Възможно е противниците на ИИ скоро да се появят в прекъсване на заклинанията.

„Всички сме за това да станем най-добрият магьосник на битката“

Втората ни голяма точка на критика беше дивият хаос от ефекти и лошата достъпност на играта.

MyMMO: Бяхме напълно поразени от изобилието от умения и многото ефекти. Когато се срещнахме с опоненти, веднага ни блъснаха и не знаехме какво ни се случи. Това не изглеждаше много лесно за начинаещи. Имате ли решение или го чувате така?

Кардел Кер: Spellbreak живее вече повече от две години. Ние сме много внимателни, за да има вътрешно високо ниво на умения. Искаме да продължавате да научавате нещо ново. От друга страна, ние също искаме хората да разберат играта. Вече включихме умения в алфата, които намаляват движението и правят играта малко по-забързана.

От друга страна, темата на играта е "Стани върховният боен маг!" Също така искаме да попаднете в ситуации, когато небесният огън се срива върху вас и ви смазва.

MyMMO: Да, точно това ми се случи!

Кардел Кер: [смее се] Да, точно това. Понякога, когато чуеш Spellbreak, просто си мислиш "Какво по дяволите."

...

какво всъщност се случва? "Това е нещо като характеристика на нашата игра. Понякога вие сте най-добрият боен маг и смазвате врага с небесните пламъци. Но понякога и те хваща и те смазва.

Но да, нашият фокус винаги е бил да помагаме на играчите да разберат по-добре какво се случва с тях. Също така нямахте късмет, че нашата бета версия работи толкова дълго и че наоколо има много много опитни играчи.

И тогава просто искаме да създадем наистина уникална игра. Дори и да сте играли много игри на битка, няма да можете да прехвърлите уменията си 1: 1 тук.

В Spellbreak трябва да се чувствате като най-добрия магьосник на битката. Когато си добър!

MyMMO: Добре, така се чувствах. Знам много BR игри, но тук бях доста смаян. Току-що разбрах, че Земният маг е някакво тлъсто оръдие, което стреля с камъни. И че мълниеносният маг е вид снайперист. Но иначе нямах представа. Не мислите ли, че това ще отложи нови играчи, след като не разберат??

Кардел Кер: Разработвам игри от добри 10 години. И винаги съществува риск или да създадете нещо, което е твърде познато, или твърде странно. Ако направите нещо, което е твърде познато, играчите си мислят: "Защо трябва да играя тази, а не другата игра?".

Ето защо тук избрахме средна позиция. Вече го разпознахте горе. Всички наши магии са „някак познати“. Ако искате да снайперите, тогава вероятно ще се придържате към ледената ръкавица. Ако харесвате пушки, ще ви хареса отровната ръкавица. Ето защо въведохме тези начални класове с ръкавици. Тъй като всеки знае класове от игрите, те са познати. Заклинанията, от друга страна, са просто малко познати, но не напълно шантави и странни.

И това е нашата идея. Вече сте открили някои прилики с класическите стрелци. Искаме нашата игра да се чувства достатъчно позната тук, че играчите да влязат по някакъв начин, но след това да правят достатъчно неща по различен начин, за да ви насърчат да експериментирате.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание на YouTube Spellbreak трябва да се появи през 2020 г..

Прекъсването на заклинанието може да е вътрешен съвет

След разговор с разработчиците, сега сме малко по-умни и можем да си направим окончателно мнение за Spellbreak и неговото бъдеще.

Заключението на Юрген: Ако всичко това се случи, ще бъде наистина добре

Наистина харесвам стила на Spellbreak, но все още не съм издухан от геймплея. Но след разговор с разработчиците имам повече надежда, че играта може да има успех.

В крайна сметка забавлението от играта стои или пада с достатъчно действие и възможност да се научи на механиката на играта. Дори повече (неопитни) играчи, които трябва да са на разположение най-късно до старта, биха подобрили много. Защото в основата си летенето наоколо и хвърлянето на магия е много забавно!

Ако разработчиците наистина въведат предлаганите от нас ботове, играта определено ще бъде много забавна, защото това, което ви кара да изглеждате по-скоро като всемогъщ боен маг, отколкото безмилостно смачкване на глупави ботове?

В допълнение, разработчиците посочиха в разговора, че искат да внесат в играта и други режими на игра, като например защита на кулата, в допълнение към BR. Като пъстра комбинация от различни жанрове с магия и комична графика, определено мога да си представя Spellbreak като вътрешен съвет.

Юрген Хорн
Редактор в MeinMMO

Заключението на Ной: готини подходи, но с място за подобрение

Всъщност не съм голям фен на фентъзи игрите, но комбинацията от Battle Royale и фентъзи наистина ме спечели. Все още можете да стреляте тук и благодарение на различните ръкавици имате напълно различни ефекти, които донякъде напомнят на класическите оръжия на стрелец.

След първите си няколко обиколки обаче бях доста разочарован от прекъсването на заклинанията. Разхождам се около 10 минути и след това умирам от ефекти в фойерверки. Това просто не е мотивиращо и при такива обстоятелства предпочитам да се придържам към класическите стрелци, чието влизане мога да овладея по-добре.

Ако обаче Spellbreak действително трябва да го обърне, така че да получите по-лесно влизане и може би дори да косите ботове над купчината, тогава определено ще разгледам фантастичната игра отново, защото много ми харесва основната идея зад Spellbreak.

Ной Струтхоф
Редактор в MeinMMO

Освен Spellbreak, интересувате ли се и от други игри от жанра Battle Royale? След това разгледайте нашия списък тук. Искахме да разберем от вашите читатели на MeinMMO кои игри на Battle Royale особено обичате да играете и създадохме топ списък от тях. Тук можете да намерите най-популярните игри от жанра Battle Royale на MeinMMO. Забавлявай се!