Hearthstone: Една от най-лошите карти ви убива с едно движение

Една от най-лошите карти в Hearthstone сега е в основата на опустошителна комбинация. Фермер само за 1 мана може да ви победи незабавно.

В историята на Hearthstone винаги е имало находчиви играчи, които са измисляли така наречените „комбинации с едно завъртане“ (OTK). Това са комбинации от карти, с които противникът може да бъде победен в рамките на един завой, без последният да има шанс да реагира. От една страна, тези OTK са интересни, но от друга страна, те могат да създадат проблем с баланса и да направят игрите скучни.

Нова комбинация се появи вчера след пускането на мини разширението "Darkmoon Races" с 35 нови карти. Картата на свещеника Истерия позволява на един малък фермер внезапно да порасне.

Ето как работи комбинираното: За комбинацията основно са необходими четири различни карти, които са достъпни само за свещеника. Комбото е достъпно само в режим "Wild ", в който могат да се играят почти всички карти от всички разширения. Нуждаете се от:

  • Горкият фермер
  • Свиване Учител
  • Вестител на смъртта
  • истерия

Първо, вие играете на "Убогия фермер" и след това намалявате силата му за атака със свиващия се господар. След това давате имунитет на фермера със предвестника на смъртта, за да го покриете с истерия като последна стъпка.

Какво става тогава? Истерията гарантира, че "окаяният фермер " напада други слуги, докато самият той не бъде победен. Тъй като обаче е имунизиран, той изобщо не може да умре. В същото време обаче пионката има 0 сила на атака, тъй като свиващият майстор му е възложил -3 атака. Това означава, че и целите на фермера никога не умират, тъй като те не са ощетени от него.

Номерът е сега, че фермерът нанася 2 щети на вражеския герой всеки път, когато атакува. Малко по малко житейските точки на вражеския герой отблъскват, без да има шанс за съпротива.

Стримерът MarkMcKz показва как работи това:

Golly Bob Howdy! Работи! от г / огнище

Между другото, комбинацията е ограничена след 30 атаки. След това фермерът спира да атакува други цели. Дотогава обаче той вече е причинил 60 щети, които в повечето случаи е трябвало да доведат до смъртта на вражеския герой.

Друг страничен ефект от тази комбинация е изключително дългата анимация. Ако противникът не умре от самото комбо, той може напълно да пропусне хода си. Тъй като анимациите продължават толкова дълго, че дори достигат до рунда на противника и по този начин "крадат " времето му на игра.

Прави ли Blizzard нещо по въпроса?? Все още не. Може да се предположи обаче, че поне една от картите ще бъде адаптирана незабавно, тъй като в момента това комбо надхвърля режима на дивата игра. Едно от възможните решения би било да се промени "Горкият фермер ", така че той да нанася щети на вражеския герой само ако атаката му сама причини щети. Това би забило тази комбинация в зародиша, без да ограничава твърде много функционалността на засегнатите карти.

Дива нова мета от r / hearthstone

Горкият фермер доста непопулярен: "Elender Bauer " идва от разширението "Knights of the Frost Throne " и там беше доста непопулярен. Освен няколко пикове, картата рядко намира приложение, тъй като умира твърде лесно и в много случаи не може дори да извърши нито една атака. Сега фермерът преживява завръщане в див режим и вече прави много мемове, поне в Hredthstone subreddit.

Какво мислите за тази нова комбинация? Готино, че нещо подобно е възможно? Или такива комбинации трябва да бъдат премахнати директно?

Представихме ви 5 луди карти, за които трябва да внимавате в стандартен режим.