Horror Shooter GTFO е вътрешен съвет за Steam - Това е в новата актуализация

Жанр: Ужас стрелец от първо лице | Разработчик: 10 Камерен колектив | Платформа: Компютър | Актуализация "Кораб ": 11 юни |Издание: В началото на 2021 г. | Steam: Връзка към GTFO

Новият шутър на ужасите GTFO изпрати на MeinMMO ексклузивна информация и снимки на ново съдържание като част от „Намери следващата си игра“ - заедно с дата на издаване на актуализацията в Steam. Разкриваме какво да очакваме и защо хардкор шутърът вече е толкова добър, когато го играете в кооператив.

Всеки, който търси нова храна като почитател на оцеляването на ужасите и хардкор стрелците, трябва да погледне GTFO (съкратено от „Get the Fuck Out“) или да се интересува от него най-късно сега.

GTFO е в „Ранен достъп“ в Steam от началото на декември 2019 г. и оттогава е получил над 10 615 отзива, 87% от които са „много положителни“ (към 1 юни). Фактът, че заглавието едва се развихри в игралните медии, прави GTFO вътрешен съвет.

В началото на „Намери следващата си игра“ разработчиците 10 Chamber Collective ни дадоха достъп до ексклузивни материали за предстоящото съдържание в MeinMMO. И те разкриха грубата рамка за издание на играта: GTFO се очаква да напусне Early Access в началото на 2021 г. и официално да се появи в Steam.

Новото съдържание е озаглавено "Корабът " и е представено на MeinMMO като световно ексклузивно.

Ново съдържание на 11 юни - със страховити деца?

Това е специалността "Rundown " с GTFO: Съдържанието на GTFO се реализира с помощта на концепцията "Rundown". Винаги влизат в игра нови карти и съдържание, които ще бъдат заменени със следващото описание. Играчите разполагат с ограничен период от време, за да гледат уникално за това време съдържание.

Съдържанието трябва да остане вълнуващо благодарение на срока на годност. Винаги трябва да се добавят свежи неща, за да не скучаят играчите. Новият преглед носи повече история и потенциално наистина зловещ противник.

Знаем това за новия Rundown: Новият Rundown 03 се нарича "Корабът ", "Корабът ". Той ще бъде пуснат като безплатна актуализация на 11 юни. Заседнал в него:

 • "лабораторията " като нова среда
 • седем нови експедиции
 • немалко нови оръжия
 • нов противник

Въпреки че все още няма снимки на новия опонент, разработчиците ни казаха нещо за това как трябва да звучи. За новото чудовище бяха направени записи на по-млад член на семейството на един от разработчиците.

Може би има страховито дете на ужасите като противник?

Изключителна екранна снимка за MeinMMO от “The Vessel ” - каква опасност дебне там?

В допълнение, "Корабът " трябва да разкаже повече от доста по-рано фрагментираната и загадъчна история - но отново само малко. Историята трябва да остане тайна, която мотивира играчите и ги поддържа.

Какво казват разработчиците за историята: Досега разработчиците са пазили голяма тайна за историята на хорър играта, въпреки че тя интересува редица фенове. Програмистът Саймън Виклунд казва:

Досега историята на GTFO е нещо загадъчно и ние искаме да го запазим поне частично така и да не разпространяваме всичко директно и лесно достъпно, защото това обединява общността в дискусии и те си помагат да намерят улики като всичко това се вписва заедно. В The Vessel ще намерите повече от тези улики и ще получите по-добра картина на това, което всъщност се случва в "Комплексът ".

Разработчиците не ни казаха какво точно се случи в историята на GTFO, но начинът, по който се разказва, играе основна роля в развитието на играта. Студиото получи най-добрата помощ за това: Адам Гаскойн, който преди това е работил по игри като DOOM, DOOM Eternal и The Last Of Us.

The Last Of Us се смята за една от най-добрите сюжетни игри за всички времена. Ако GTFO всъщност излезе с подобен разказ, скоро може да се развие истински култ около него.

10 Chambers понастоящем работи по наемане на гласови актьори и други разкази на истории, изкуство и дизайн помагат да се свърши всичко.

Какво прави GTFO специален?

Уникалната точка за продажба на GTFO със сигурност е твърдостта и реализмът му, и в двете области GTFO почти засенчва всеки колега по жанра.

Това е геймплеят на GTFO: GTFO използва принципа на играта, с който феновете на жанра на ужасите и оцеляването трябва да са запознати: до станция, пещера или други подобни се изпращат до четири знака, за да получат нещо и след това да избягат отново.

Вместо обикновени зомбита и пост-апокалиптичен свят, GTFO предлага извънземни и научно-фантастична обстановка. Предимството на това е, че ветераните могат бързо да се ориентират в новата обстановка и в същото време не са много отегчени от повтарящи се теми.

Геймплей напомня на Left 4 Dead - само с извънземни.

Ето как GTFO се различава от другите стрелци на ужасите: GTFO играе с факта, че трябва да преминете през тесни нива с много противници с оскъдни ресурси като лечебни предмети и боеприпаси. Това е нещо, което класици като Left 4 Dead вече са направили.

Независимо от това, новият проект е различен и нещо, което не всеки ще хареса или би трябвало да хареса. По принцип GTFO взема основните елементи на много зомби стрелци от миналото и ги прави още по-трудни:

 • Няма сватовство - Започвате с отбора, който се регистрира заедно, самостоятелно или с до трима други играчи.
 • Консултациите с екипа са от съществено значение - Който се движи сам, обикновено умира и оставя мисията да се провали.
 • Припасите и боеприпасите трябва да се споделят. Можете да видите състоянието на членовете на вашия екип и колко добре са все още оборудвани за разпространение на лекарства или боеприпаси.
 • Всичко е свързано със съставянето - Трябва предварително да обсъдите избора на различни джаджи и оръжия, с които се сблъскате с екипа, и да ги адаптирате към мисията.
 • Какъв дявол е целта така или иначе? Да разберете къде да отидете и как да стигнете до там е част от мисията - и ви коства време и нерви, за да разберете за терминалите в играта.
 • Просто не се получава - Трябва да останете неоткрити възможно най-дълго, за да избегнете опасността от вражески пълчища и да спестите боеприпаси за важни ситуации.

В допълнение, GTFO разчита на силен фактор на реализъм. Терминалите трябва да бъдат хакнати чрез въвеждане на текст, инфекциите засягат играчите и ако героите трябва да кашлят, те предупреждават близките опоненти.

Защо е толкова популярен?

Разработчиците заявиха още преди пускането на ранен достъп, че очакват GTFO да бъде твърде труден за много играчи. Те предположиха, че играта ще изглежда на хората „твърде твърда“ и твърде недовършена.

В първоначален анализ колегите от GameStar вече съобщиха защо стъпката в нишата е била смела и дори правилна. Вградихме видеоклипа тук за вас:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Отзивите на Steam го хвалят: След пускането си в Early Access в Steam, GTFO получи почти изключително положителни отзиви. Най-големият плюс: необходимото взаимодействие.

Повечето фенове на хардкор стрелеца хвалят факта, че GTFO работи само ако работите заедно. Дори го наричат ​​"тест за приятелство ", който показва колко голяма е сплотеността в групата.

Фактът, че GTFO е толкова труден в сравнение с конкурентите в жанра, че почти става несправедлив, прави победата още по-сладка. Толкова идеален за по-малка група приятели, които да очакват заедно наистина труден успех.

Left 4 Dead - Само по различен начин?

С кои игри може да се сравни GTFO? GTFO очевидно има най-големи прилики с Left 4 Dead, Killing Floor и World War Z, който беше пуснат едва през 2019 г., като всички те вече използват подобна система на ниво. Усетът на играта се доближава до Dead Space.

GTFO също може да бъде доста тъмен - и някои противници реагират на светлина.

Въпреки това, управлението на оборудването, ограничените ресурси и необходимата координация с екипа, както и стелт играта напомнят на Escape from Tarkov. Потискащото усещане, че опонентите ви дебнат отвсякъде и че се промъквате през едно ниво, се доближава много до това. Остава само плячката.

Всеки, който е погледнал отгоре надолу Alien Swarm, който беше пуснат през 2010 г., също може да намери прилики с GTFO, може би дори по-големи. И тук бяха важни съставът на екипа, консултациите и съвместният напредък. Дори научно-фантастичната обстановка е една и съща тук.

GTFO си заслужава за вас, ако можете

...

 • ...

  търси по-твърда версия на Left 4 Dead and Co..

 • ...

  Почитатели ли са на оцеляването на ужасите и научната фантастика.

 • ...

  обича да играе в кооперация с приятели и иска предизвикателство.

 • ...

  имат висока толерантност към разочарование и обичат да работят усилено за успех.

 • ...

  Влиянията от Dead Space, Escape from Tarkov и Alien Swarm, обвити в хардкор шутър.

Потенциал: много добър

Вече играх и обичах Alien Swarm, поне с моята група по това време. Това беше една от най-добрите кооперативни игри някога. Очевидният модел за подражание Left 4 Dead е световноизвестен успех. Най-яките елементи от двете игри се вливат в GTFO. Следователно виждам същия потенциал там.

Именно защото стрелецът разчита толкова силно на кооператив и хардкор, той има това, което е необходимо, за да постигне уникална позиция в нишата. Също така, защото GTFO взема смели решения и редовно заменя старото съдържание с ново.

Бенедикт Гротхаус
Писател на свободна практика / експерт по оцеляване в MeinMMO