Играх игра в продължение на 120 часа, която всъщност трябва да мразя

Има някои принципи и характеристики на играта, които авторът на MeinMMO Бенедикт Гротхаус изобщо не може да понесе. Игри, които съдържат, които по принцип не са за него. Има едно огромно изключение, което все още го завладява и до днес.

Коя игра е това? Warhammer: Vermintide 2 излезе през март 2018 г. и съответно съществува от няколко години. През 2019 г. той получи първата си експанзия, Winds of Magic, с редица нови нива и противници.

Втората част от екшън играта вече ме развълнува от нейното пускане и все още успява да ме накара да вляза. Рядко, но възможно най-често играя още един или два кръга.

Според моя профил в Steam имам 121 часа игра и още 5 на тестовия сървър, все още от бета версията. Това може да не изглежда много предвид възрастта ми, но аз също играя видео игри като работа, поради което често се налага да разделям времето си между много игри.

И Vermintide и до днес е игра, която обичам да убеждавам приятели да играят още малко.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube В края на 2019 г. за последен път отидохме в Drachenfels. Посещението на замъка е просто прекрасно!

Ето защо ще трябва да мразя Vermintide

Ето как работи Vermintide: Vermintide е игра, която има подобна структура на Left4Dead или World War Z, която беше пусната през 2019 г. Но точно това е проблемът.

Трябва да се преборя през различни нива с един от петте различни класа в група с други играчи. Има задачи, които трябва да бъдат изпълнени и противниците да бъдат победени.

Тези противници често се приближават до групата от 4 под формата на огромни орди и трябва да бъдат отблъснати, така че не всички герои да се надраскат. Освен това има елитни противници и шефове, които понякога могат да бъдат доста корави.

Бухал плъх разпространява много камбани.

Важно е екипът да се консултира помежду си и понякога да се оттегли, за да осигури зони, които е по-добре да бъдат защитени, вместо да отблъсква противниците с груба сила. Защото това обикновено не работи.

При по-високи нива на трудност има дори приятелски огън и предметите за лечение са силно ограничени.

Какво не е наред с това сега? Както казах преди, принципът идва от игри като Left4Dead. И точно това никога не съм харесвал, основно заради темата му: зомбита. Не обичам зомбита, не във филми или книги и най-малко в игрите.

Разбира се, Vermintide сега няма или има само няколко зомбита, но плъхове, култове на хаоса и напоследък зверове, но принципът остава същият. В главата си все още свързвам орди и тези кооперативни нива със зомбита.

Културистите на Хаоса имат и зомби настроение за себе си, което наистина не могат да отрекат.

Ордите сами по себе си са втори основен проблем. Обичам да пробивам пътя си през по-лоши противници, но ако трябва постоянно да наблюдавам здравето си и да не привличам повече противници, това значително ограничава моето забавление.

Във всичко това Vermintide е представител и на по-твърдия сорт:

 • Взехте грешната уличка? Мини бос с механика с изстрел.
 • Играчът изстрелва своя гаф или не убива враг достатъчно бързо? Орда от всички страни.
 • Трябва да кихам, да затворя очи и да ги отворя отново? Минибос С Орда.
 • Поне това е чувството

  ...

  Така че всъщност е чудо, че Vermintide ме вдъхновява толкова много.

  Защо все още го обичам?

  Ето най-доброто нещо за Vermintide 2: На първо място, аз съм голям фен на Warhammer, както Fantasy, така и 40k. Цялата вселена е просто чудесно замислена с дълбока история и реализирана в сериозна, понякога много брутална фантазия за възрастни. Това е моето нещо.

  Кожата на Warhammer само за Left4Dead не би била достатъчна, за да направи Vermintide приятна за мен. Само втори фактор е постигнал това: хуморът.

  Vermintide 2 има тъмночувствено чувство за хумор, което не приема нищо сериозно.

  Елфът Керилиан винаги има няколко подигравателни забележки за "некомпетентните" хора. Ето защо обичам да го играя.

  Героите имат толкова уникална динамика помежду си, подиграват се и правят толкова остри коментари, че един или друг път дори умрях, защото трябваше да се смея на коментар. Тъй като и аз самият имам грубо чувство за хумор, точно това е моето нещо.

  Съвсем наскоро оптиката ме убеди. Графично мисля, че Vermintide е изключително красив, но начинът, по който са проектирани градовете или вашият собствен замък, има много автентичен стил, който бързо ме потапя дълбоко в играта.

  Фактът, че мога да обезглавя досадните, говорещи плъхове и почти буквално да се къпя в кръвта на опонентите си, е приятен страничен ефект от подробната графика.

  Препоръчано редакционно съдържание

  На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

  Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube В теста на GameStar за изданието Vermintide се справя доста добре. Тук има и геймплей.

  Това го прави по-добър от другите кооперативни игри: За мен Vermintide 2 също успява да промени геймплея с такива аспекти, че ми харесва. Има три основни причини за вина:

  • Близката битка - просто се чувства по-добре да преминете през наводнения с брадви или висок с две ръце меч срещу враговете и да ги косите като зърно
  • Фантастични класове и герои - Това може да е лична настройка, но този тип игра изглежда като създадена за фантастична обстановка. Магията, елфите и джуджетата осигуряват определено разнообразие и по този начин много по-добра динамика от четирима души с различно скърцане
  • Разнообразието от опоненти - За разлика от тяхното подобие на зомби от други игри, дори простите опоненти във Vermintide имат разлики. Тук някой носи щит, който трябва да заобиколя, има плъх с каска, която просто изглежда различно. Едва ли някой противник е същият

  Бих стигнал почти дотам, че да кажа, че други игри могат да се учат от Vermintide 2 на същия принцип. Ето защо надеждите ми за предстоящия Warhammer 40k: Darktide са толкова големи. Наистина се надявам да вземе всички положителни резултати от Vermintide и да ги превърне в сценарий от 40 000.

  Препоръчано редакционно съдържание

  На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

  Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Надяваме се, че Darktide ще бъде толкова добър, колкото Vermintide.

  Уърт Верминтид 2?

  Vermintide 2 е една от най-добрите ни кооперативни игри от 2020 г. Само това показва, че всеки трябва да го провери, ако иска да играе с приятели. Заслужава си обаче да погледнете и самостоятелни играчи.

  В Steam все още има над 4000 играчи средно със 7 348 играчи на върха (чрез steamcharts, последните 30 дни, считано от 10 август). Това варира малко, но намирането на публични групи не би трябвало да е голям проблем за никого.

  Само започването може да бъде малко трудно. От една страна, играта вече е трудна, от друга страна, много играчи вероятно са само на най-високите нива или пробиват пътя си през всяко ниво без никакви проблеми.