Имам суперсила: Мога да убивам игри и Отмъстителите на Marvel са моята нова жертва

Отмъстителите на Марвел много харесва автора на MeinMMO Юрген Хорн. Но играта изобщо не процъфтява и това не е само защото Юрген я харесва.

Какво става с отмъстителите на Marvel? Ако погледнете номерата на играчите в Steam, понякога по-малко от 1000 играчи играят едновременно. Това е твърде малко за чиста мултиплейър игра и понякога трябва да чакате дълго време за рунд, който може да ви се наложи да запълните с AI герои. За загубата са виновни обичайните заподозрени:

  • Играта е пълна с грешки, особено в крайната игра
  • Липсва съдържание, което е трябвало да дойде отдавна
  • Плячката също не се побира - абсурд за игра, която се върти около лов на плячка

Добре, и може би защото наистина харесвам играта. В крайна сметка доста игри, които ми харесаха, вече са умрели. WildStar, Cloud Pirates, Elder Scrolls Legends, Battleborn и Crucible - списъкът е дълъг. Но този път има нещо повече от това.

Отмъстителите на Marvel са лоши, това може да ви направи зелени от гняв.

Първо химн, после отмъстителите на Marvel - Защо големите AAA проекти се провалят?

Настоящата ситуация на Отмъстителите изненадващо напомня за съдбата на Химн. Тогава също ми харесваше да играя тази игра, но скоро след старта играта остана без дъх. Липсваше съдържание, плячката беше в кутията и също имаше достатъчно грешки. Anthem беше плътен продукт на AAA от добре познато студио, а не калдъръмена инди игра, която някои студенти по компютърни науки развиват от гаража чрез краудфандинг.

Всъщност трябва да се предположи, че утвърдени компании като тук в Avengers Crystal Dynamics и Square-Enix правят солидна игра от със сигурност безобразно скъпия лиценз на Marvel, който също отговаря на претенциите на AAA. Вместо това на пазара излезе напълно недовършена игра, чиято игра в сравнение с отличната кампания се чувства странно празна и скучна и дори не работи правилно.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Фактът, че разработчиците почти не се свързват с нас в продължение на седмици и по-скоро публикуват забавни факти на Captain America в Twitter, вместо да докладват за проблемите, също говори достатъчно за състоянието на играта и ситуацията в екипа на разработчиците. Дори най-новото изявление на разработчиците не ми помага много, което напомня колко упорито работят, за да превърнат Avengers в играта, която всички искаме.

Защо трябва да обяснявате на играчите месец след старта, че играта все още е толкова подслушвана, че НЕ МОЖЕТЕ да я наречете игра, която феновете искат? Във всеки случай никой не искаше сегашната бъркотия, това трябва да е ясно.

Химнът от Bioware се справи подобно на Avengers.

Защо така? Не мога да кажа защо нещата са се развалили толкова зле в „Отмъстителите“ на Marvel, но според вътрешен доклад провалът в „Химн“ се дължи предимно на неефективната работа и в крайна сметка твърде много трябва да се направи наведнъж за твърде кратко време. Следователно липсваше навсякъде.

Отмъстителите на Marvel също изглеждат ужасяващо недовършени в крайната игра. Изглежда, че разработчиците не са завършили навреме и просто са хвърлили играта на пазара в полупечено състояние. Това вече беше очевидно на много места в бета версията и повече от месец след старта ситуацията не изглежда много по-добра.

Защо това винаги се случва с любимите ми игри?

Е, Химн беше хубав, но не ме разтърси толкова, че да се разстрои от съдбата му. С „Отмъстителите“ на Marvel, от друга страна, съм много по-ядосан.

Защото много ми хареса тази игра. Кампанията беше една от най-хубавите истории, които отдавна мога да играя в MMO и геймплеят, който понякога е много различен за всеки от героите, е просто много забавен.

Всеки герой има свой собствен стил на игра, Тор е различен от Черната вдовица.

Наистина можете да почувствате, че разработчиците на Avengers са искали да разработят повече от просто евтин лицензен прашка. Но можете също така да почувствате, че те не са били завършени дълго време от пускането и биха се нуждаели от поне още една година, за да направят играта такава, каквато трябва да бъде. А именно Destiny с героите на Marvel. В момента това е по-скоро страшен фестивал на бъгове, който едва ли някой иска да играе, включително и аз.

И това наистина ме ядосва. Игрите, които харесвам, отиват при кучетата отново и отново, защото или твърде малко играчи се интересуват от тях, или разработчиците не могат да превърнат страхотната идея в устойчив успех чрез лошо планиране, прекалено тесни или твърде самоуверени срокове.

Но все още не се отказвам от надеждата. Дори флопираният Химн е на път да получи римейк и разработчиците на Avengers обещаха да се погрижат за многото проблеми на играта. Надявам се само това да се случи навреме, преди нито едно прасе да не се интересува от приключенията на Отмъстителите в MMO.