Интервю с пострадалия: "Чувствам се добре само когато другите плачат. "

Особено в MMORPG, базирани на PvP, така наречените скръбници или ганкери се присмиват на постоянните атаки на други играчи, за да им развалят забавлението. Можехме да поговорим с такава скръб.

Ганкерът не иска да бъде разпознат, поради което се появява тук под псевдонима GuyIncognito. Той обясни автора на MeinMMO Андреас Бертис какво го мотивира да атакува други играчи, да им разваля забавлението и защо това се е превърнало в нещо като пристрастяване за него.

Какво правят "Griefer " и "Ганкер " изобщо?
Скръбник иска да развали забавлението за другите. Думата "скръб" означава "скръб". Така че скръбникът е някой, който иска да причини мъка на другите.
Ганкерите са играчите, които атакуват други, предимно по-слаби играчи, отново и отново и затова не ги оставят на мира.

MeinMMO: Разкажи ни как стана мъка.

Гай Инкогнито: Започна в World of Warcraft през 2009 година. Тогава бях пробит в Stranglethorn. Тъкмо щях да направя куест, когато изведнъж се появи играч и ме прикова. И не само веднъж

...

Бях разочарован и едновременно заинтригуван. Защото толкова добър, колкото намерих WoW по онова време, някак си ми липсваше нещо и никога не можех да кажа точно какво беше.

След това исках да се върна при ганкера и изненадах останалите играчи. Направих го точно както човекът направи за мен. Току-що направих засада на други играчи. И изведнъж открих точно това, което ми липсваше в играта. Започнах наистина да му се наслаждавам.

И в един момент се забавлявах истински само в MMO, когато можех да дразня другите. Може да се каже, че съм пристрастен.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Съществува и престъпление в MMORPG World of Warcraft.

MeinMMO: Защо не искате да разкриете истинското си име или името на играча си?

Гай Инкогнито: Ако бих ви казал името на персонажа си - което между другото винаги е едно и също във всяка игра - тогава определено няма да имам приятен онлайн живот в бъдеще. Щяха да ме преследват.

И истинското ми име

...

Нека го кажем по следния начин: Моите дейности също не спират пред моите реални приятели и те не би трябвало да знаят.

MeinMMO: Какво ви кара да искате да атакувате други играчи??

Гай Инкогнито: Не става въпрос само за атака на други играчи. Става въпрос за засада. Трябва да се чувствате в безопасност и тогава, в момента, в който най-малко го очаквате, стачкувам.

Трябва да е наистина болезнено. Това не може да бъде просто загубена битка. Можех да го получа в честен PvP дуел. Искам да унищожа другия играч. Той трябва да претърпи голяма загуба. Той трябва да загуби нещо. Идеално важни елементи, както е в някои MMORPG - или дори по-добре, трябва да мога напълно да плячкосвам трупа му в игра с пълна плячка. Ако това не помогне, то той трябва поне да бъде разочарован, че иска да спре да играе първо.

MeinMMO: И какво точно ти дава това?

Гай Инкогнито: Това е фантастично усещане! Може да звучи гадно, но се чувствам добре в онлайн игра само когато другите плачат - така да се каже. Тогава се чувствам силна и добра.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Ето как работи ганките в MMORPG Black Desert Online.

MeinMMO: Склонни ли сте да атакувате ветерани или начинаещи??

Гай Инкогнито: Най-забавно е с начинаещи. Те дори не знаят какво се случва.

Особено готино е първо да изиграете наставника. Всмукваш ги, обещаваш да им помогнеш, обясняваш им всичко и ги дърпаш и изведнъж - бам - нанасяш удар. Това също ще унищожи доверието и те ще помислят два пъти дали искат отново да играят с по-силен играч. Просто е смешно.

MeinMMO: Не е ли нещо като вземане на близалка от дете и радост от това?

Гай Инкогнито: Може би малко. Разликата е, че го правя в игра, а не в реалния живот. В "истински" аз съм наистина приятен човек. Твърде хубаво всъщност. И честно казано, да си мил едва ли ще те отведе никъде. Трябва да сте нахални, за да постигнете нещо или, например, да впечатлите красивите жени. Но аз не съм такъв в реалния живот. Не съм склонен и дори помагам на стари жени отсреща, така да се каже - разбирате какво имам предвид, нали?

И това е много различно в играта. Тогава аз съм лошият. Получавам уважението си, като правя наистина гадни неща. Това е един вид компенсация за мен.

Повече за MMORPG на MeinMMO:

  • Всеки MMORPG плейър принадлежи към един от 4-те типа - кой сте вие?
  • Защо всъщност в MMORPG има Tank, Healer, DD?
  • Коя беше първата истинска битка с шефове в MMORPG?

MeinMMO: Анонимността помага ли да се постигне това?

Гай Инкогнито: Абсолютно. Ако трябваше да разкрия истинското си име, сигурно щях да съм невинно агне. Но тъй като никой не ме познава и не ме вижда, мога да правя каквото искам. Мога да обиждам други играчи, да ги провокирам и просто да ги атакувам отново и отново, докато не се откажат разочаровани. Правя това само анонимно.

MeinMMO: Просто играеш ли по този "гаден " начин? Или вие също сте "добрият "?

Гай Инкогнито: Никога не съм най-добрият в онлайн игра. Всъщност никога не следвам история, а вместо това се концентрирам върху PvP и Ganken. Ето защо най-вече играя само игри с пясък, в които не е нужно да правя PvE, за да изживея някаква история.

Аз съм лошото момче, просто е така. Това ми харесва най-много.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube В този видеоклип можете да видите как тъгата и злоупотребата работят в Elite Dangerous.

MeinMMO: Разбирате ли кога другите се дразнят от скръбниците и изискват повече мерки за предотвратяване на подобно поведение в игрите?

Гай Инкогнито: Абсолютно разбирам. Не бих искал да съм на тяхно място. Вече бях жертва и знам какво е това усещане. Но докато игрите позволяват ганг, ще има играчи, които ще се възползват от това и ще се забавляват с него.

А що се отнася до мерките срещу гангерството: Дори да се появи нещо подобно, просто ще променя играта.

MeinMMO: В кои игри участваш??

Гай Инкогнито: Играя няколко MMO. В момента се забавлявам много с Elite Dangerous и има много възможности да разваля забавлението за другите. От време на време отивам в Albion Online. Но голямата ми любов е Black Desert Online.

Наистина се радвам на Ashes of Creation. Звучи, че и ганкерите могат да се забавляват много и изглежда наистина страхотно.

MeinMMO: Благодаря за интервюто.

Случвало ли ви се е да бъдете проникнати в MMO? Разкажете ни за това в коментарите.