Момче със социална фобия иска да играе PS4 - създава 900 нови приятели

На reddit момче търси играчи, които да играят на PS4, защото едва ли има приятели поради заболяване. Сега вече не може да се спаси от запитвания.

Какво точно се случи? Потребителят Finlay5020 започна емоционална публикация на reddit. Той е 15-годишно момче от Великобритания и обича да играе на своята PlayStation 4. Сега би искал да играе с други хора.

Но това не е много лесно за него, защото страда от социална фобия. Ето защо той почти няма приятели и почти не познава хора, които биха залагали с него.

В публикацията си той обяснява, че изпитва големи трудности да говори с хора извън училище или дори да говори в микрофона. Големите му страсти включват, наред с други неща

  • Rainbox Six Siege
  • Ark Survival Evolved
  • Call of Duty - Modern Warfare
  • Gta 5
  • Ескапистите 2

Много от тях имат или са проектирани да имат силен мултиплейър режим. Финли дори беше предложил да купи игрите, ако може да се намери някой, който би искал да залага с него. Ето защо публикацията му не изглежда много оптимистична.

15-годишен британец търси нови играчи за игри като Ark Survival Evolved. Сега едва ли може да се спаси от запитвания.

Над 900 коментара и много нови приятели

Как реагираха хората на това? Междувременно Swiss Post получи почти 8000 гласа "за" (към 9 март 2020 г .: 7800). Мнозина проявяват разбиране и междувременно почти 900 души са се свързали с него след поста му.

Сред 900-те души има и такива, които сами имат социална фобия. Някои от тях са изненадани, че не са единствените, които също страдат от това, докато играят. Ето как потребителят PiDDY пише:

Аз съм на 25 и имам същия проблем. Играя само с един приятел.

Редактиране: Не мислех, че толкова много са в една и съща лодка. reddit може да бъде наистина изненадващо. Благодаря за добрите думи и подкрепа.

PiDDY, източник: reddit.com

Как реагира Finlay?? Пост-стартерът е напълно смазан от количеството отзиви. "Просто съм залят от запитвания ", пише той в редакция. Той наистина не беше очаквал тази реакция. Малко по-късно, в друга редакция, той с радост добавя:

Знам, че това е глупаво, но крещях като бебе, защото съм толкова щастлива поради голямата подкрепа. Това е само виртуално, но наистина много ми помага. Никога не съм мислил, че има толкова голяма подкрепа за subreddit.

Съжалявам, ако не мога да отговоря на всички запитвания толкова бързо, надявам се, че разбирате.

Finlay5020, Източник: Reddit.com

Какво всъщност е социалната фобия?

Какво е социална фобия? Около 10 от 100 души страдат от социална фобия, обяснява Psychenet.de в своите съвети. Според Федералното министерство на образованието и научните изследвания около 10 милиона души в Европа го имат.

Страхуват се, че другите ще ги нарекат смущаващи, луди или дори нелепи. На нас ни е смешно, когато се смеем на други хора. Въпреки това, хората със социална фобия могат да приемат прости шеги много лично.

Те се страхуват от ситуации като изпити или публично говорене и през повечето време тези хора се оттеглят напълно от публиката. За тях всяка обществена ситуация е изпълнена с голям страх.

В най-лошия случай има дори физически реакции на страха. Те включват бързо сърцебиене, гадене и пристъпи на паника.

С тях може да се пребори с когнитивни поведенчески терапии. Използват се и антидепресанти, но те са противоречиви сред лекарите.

  • Понастоящем тези игри имат най-голямата общност на reddit.
  • Колко емоционално може да получи на reddit, показва и победа 2v6 в Overwatch.
Източник (и): Reddit.com, Psychenet.de