Lineage 2 Revolution играе като MMO мениджър

Новият мобилен MMORPG Lineage 2 Revolution играе себе си до голяма степен сам по себе си. И е адски успешен в това. Нашият автор Dawid отказа до последно да се докосне до игри с “Autoplay ”. Но сега вече не може да го избегне. Това му напомня за старите му дни с началото на футболния мениджър.

След луди репортажи в Азия, Lineage 2 Revolution продължава триумфалния си марш с пускането на запад и нахлува в класациите на местните магазини за приложения.

Специалното в него: Вашият герой се бие автоматично, изпълнява куестове с просто натискане на бутон. Туристите от MMORPG се мръщят тук: „Аз не съм бот!“ Казват те. Във всеки случай тези мобилни MMO са трън в очите на PC феновете. Те се страхуват, че фокусът ще се измества все повече към мобилните устройства в бъдеще. Тъй като цифрите говорят сами за себе си: мобилните MMO взимат значително повече в Азия, отколкото PC MMO. Lineage M печели около 25 пъти повече пари от Guild Wars 2. В световен мащаб също не съм имал голяма полза от мобилните MMORPgs.

Осмелих се да се самопроверя и стигнах до изненадващ резултат.

Какво би трябвало да е страхотно за него?

В началото бях малко объркан. Борбата беше твърде взискателна за мен (нищо чудно и аз да не се бия

...

), куестовете от 08/15 направиха останалото.

Чувстваше се точно както се предполагаше първоначално. Като отслабена MMORPG, която беше притисната към малък дисплей и която вече може да спечели много пари, тъй като целевата група е значително по-голяма. Всички менюта и наслагвания заляха моя iPhone. Тъй като L2R изглежда има много от това като пълноправен MMORPG.

Днешните деца са странни, че се радват на такива неща и харчат пари за това. Нямам нищо против мобилните игри като цяло, успях да се сприятеля с MOBA Arena of Valor за кратко. Но как искате да транспортирате сложен MMORPG върху мобилно устройство, което отговаря на името му??

След няколко нива вече спрях. Това е, помислих си. Първото изживяване беше наистина отрезвяващо, защото обикновено течеше само по този модел:

  • Щракнете върху Quest
  • Пропуснете текстовете
  • Приемете куеста
  • Гледайте изрязана сцена
  • Гледайте как героите ви се бият
  • Включете куеста

2 дни по-късно.

Нашият колега Юрген все още се вълнува от играта след теста си за Lineage 2 Revolution. И дори да е странен на моменти и много от любимите му игри постоянно да умират, той не е сам в това мнение. Погледът към рецензиите разкрива, че много от тях вероятно са взети със себе си. Не исках да оставя това да ме седи, исках да го разбера. Влязох отново.

Добре, ще бъде толкова бавно

...

Всъщност започва да е забавно. След всяко ниво с препятствия има нови възможности за допълнително персонализиране на моя герой - например с руни, нов подклас, дървета с умения или дълбока система от оборудване. И геймплеят също става все по-разнообразен.

Сега съм зает с няколко подземия, участвам в PvP дуели на арената, проверявам ежедневни куестове и вече отворих клан, за който правя много реклама в чата.

Светът също изглежда необичайно оживен за мобилна игра поради големия брой играчи. С потребителския интерфейс и всички системи сега се разбирам много по-добре след първоначалните трудности.

Моят герой, аз съм твоят мениджър

След няколко часа все още не мога да сложа смартфона. Също така се отдалечавам от това да го видя като заместител на PC MMORPG. От това е далеч. Защото дори ако много типични MMORPG елементи се припокриват, той играе съвсем различно.

Колкото и да е странно, не пропускам да се бия, но това ме мотивира много повече да управлявам героя, за да го гледам как се бие, докато си върши добре работата и става по-силен.

Дори PvP може да се регулира автоматично. Така че можете да настроите да отмъщавате на играчи, които са ви нападнали първи.

Както при конвенционалните MMO, въпросът вече не е как най-добре да избягвам шеф, а как да управлявам най-добре своя герой: Какво правим след това, за да стане героят бързо по-силен? С кои куестове, ежедневни дейности или постижения се работи сега?

Докато моят герой се изравнява и слуша моите заповеди, аз съм зает с клана. С кой член на гилдията трябва да поздравя, за да получа ресурси? Винаги има какво да се направи, системите за игри са интелигентни и взаимосвързани.

Друг геймплей, който може да ви привлече във водовъртежа

Това ме накара да се почувствам носталгичен. Но тук не мисля за първия си MMORPG, а повече за старта на футболния мениджър, в който съм потънал безброй часове. Купувам играчи, подновявам договори, създавам екипа си и щраквам върху резултатите, сякаш бясна. Отново и отново. Купувам умения, надграждам оборудване, подбирам задачи и щраквам. Отново и отново. За моя изненада има и нещо медитативно в това да наблюдавам как моят герой мели куестовете и наблюдава постепенно пълненето на лентата за напредъка.

MMORPG елементите по никакъв начин не са иновативни в Lineage 2 Revolution. Въпреки че са широко достъпни, цената е позната. Новото за мен обаче е перспективата на мениджъра на героите. Едно е сигурно: Това е нов начин за игра на MMORPG.

Сега отивам на ниво 30. Въпросът е дали геймплеят може да ме задържи в дългосрочен план. Ще видим. Като цяло много е насочено към напредъка. В почти всички области има барове, които трябва да се запълнят. Механизмите за пристрастяване се задържат тук бързо. Тъй като изглежда, че умението е само малък фактор, по-силен герой е всичко и всички. Това може да стане проблематично в крайната игра, ако се окаже, че почти сте принудени да трябва да купувате напредъка на играта, в противен случай ще отнеме твърде дълго, ще продължи.

Интересувате ли се от играта? Тогава най-добрият начин да стартирате мобилната MMO е с нашето ръководство за начинаещи за Lineage 2 Revolution.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube