LoL-Gott Faker е на 22 години - трябва да чуе, че той и SKT са твърде стари

Лий "Faker" Sang-hyeok отдавна е смятан за най-добрия играч в League of Legends. Сега той е на 22 години, което го прави един от най-старите средни играчи в корейската LoL лига LCK. Факер обаче смята, че той и екипът му далеч не са старомодни.

Това е положението: Екипът на "SK Telecom T1" отдавна е смятан за най-силния отбор на LoL в света и е печелил няколко пъти Световното първенство на League of Legends. Но те не стигнаха до Световете миналата година.

Съперничещи си корейски отбори като KT Rolster, Afreeca Freecs и генерал G. представляват Корея в LoL Worlds - но не правят страната им щастлива. В крайна сметка Световете 2018 се оказаха катастрофа за корейците, които бяха разглезени за успех.

Faker, LoL god

Но за SK Telecom T1, който трябваше да гледа от дивана, беше ясно: Нещо трябва да се промени, след като дългогодишните членове на екипа очевидно не можеха да направят толкова, колкото преди..

Звездният играч Faker беше носил отбора до успех в продължение на години, но през 2018 г. ветераните го оставиха на бял свят: Анализаторите се съгласиха, че през 2018 г. изключителен звезден играч вече не е достатъчен за първенството.

През зимата на 2018 г. SKT се осмели да се промени, но не само привлече млади играчи, но и опитни ветерани като Мата, легендарен играч на подкрепа, който вече е на 24 години. Това прави SKT1 почти пенсионирана войска в спорт, където звездите са на 18 или 19 години.

В момента SKT е в отлична позиция със 7-2 в корейската лига и по този начин е на 3-то място.

Когато Faker излезе като LeBlanc, вали дъжд и убива.

"Те живеят само от големите си имена "

Това беше конфликтът: Екипът на фалшификаторите беше обвинен, че е прекалено стар и отгоре от корейски кастер на поток (чрез Dexerto).

Според "NiceGameTV ", SKT1 се състои от "Has-beens ", т.е. играчи, които са над зенита си. Екипът живее само от големите си имена.

Тогава бивш съотборник на Faker, Bang, застана на страната на екипа. SKT 1 би спечелил резултатите си, като работеше по-усилено от всеки друг.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Faker казва: Мога да играя на същото ниво по-дълго

Това казва самият Faker: В последното интервю за ESPN Faker казва, че професионалните играчи в League of Legends всъщност рядко са на възраст над 22 или 23 години. Това се отнася не само за Корея, но и за всички първенства по света.

Faker обаче вярва, че ще може да играе добре още дълго време. Особено когато се грижи за себе си и здравето си.

Средната възраст в SKT 1 е висока. Топ плановикът и поддръжката също са относително стари. Faker намира за интересно, че като група те все още са в състояние да постигнат добри резултати.

Той все още се смята за най-добрия или поне вторият най-добър среден в корейската лига. Той просто трябва да получи последователност в играта си, за да стане още по-добър.

Ето какво казва Faker за младата конкуренция: Faker казва в интервю, че според личната му оценка в LCK, той никога не е виждал играч, който да се е представял по такъв начин, че да е бил наистина впечатлен.

Така че Faker не е „впечатлен“ от младата конкуренция. Ще бъде интересно да видим дали той и неговите "пенсионери-приятели " ще разтърсят LCK 2019.

Понастоящем Faker има предвид отбора "Griffin ", който все още е непобеден в LCK след 9 мача. Техният Чови от средно ниво е само на 17 години.