LoL професионалист (24) вярва, че възрастта не вреди на уменията му в играта

Lee "Faker" Sang-hyeok навършва 25 години тази година, което го прави един от най-старите активни играчи в професионалната сцена на League of Legends. В интервю той твърди, че възрастта няма ефект върху способността му да играе. И тъй като той е фалшификатор, той получи одобрение веднага.

Какво каза Faker? Faker, който беше поставен като Бог от разработчиците на LoL през 2019 г., даде интервю за Invenglobal. В него той също говори за възрастта си и ефектите върху еспорт.

От гледна точка на играча обаче изглежда, че възрастта няма значение и той дори печели възможността да се подобри:

Когато обсъждам това изцяло от собствен опит, рядко чувствам, че стилът ми на игра се е влошил поради възрастта ми. Професионален геймър съм от девет години и тъй като през повечето време седя, не мисля, че здравето ми винаги е в най-добра форма.

Освен тази част, мисля, че не е много по-различно и мисля, че в зависимост от усилието все пак бих могъл да се подобря.

Faker се обявява против факта, че трябва да си млад, за да успееш в киберспорта. Особено в LoL, играчите на 26 или 27 години се възприемат като „пенсионери“.

Faker иска да опровергае предразсъдъците, като спечели Световната купа

Какво казва Faker за възрастта? В интервюто Faker допълнително обяснява, че средната възраст на професионалните геймъри все още е много ниска, но това може да се промени в бъдеще.

Самият той иска да разсее този предразсъдък, като спечели световното първенство:

Средната възраст на професионалните геймъри е все още млада, но мисля, че ще се увеличи в бъдеще. За да преодолея предразсъдъците, мисля, че единственият начин е да спечелите Световната купа като професионален геймър. Най-добрият начин би бил да се работи по-усилено за постигане на тази цел.

Той обаче не успя да направи това през последните години. През 2016 г. T1 спечели последното световно първенство, през 2017 г. това беше достатъчно за 2-ро място през 2018 г. и 2020 г. те дори не се класираха и през 2019 г. трябваше да признаят поражение от отбора G2 Esports на полуфиналите.

Можете да видите как Faker доминира дълго време в електронните спортове в LoL в акаунта на YouTuber, esScore. Там бяха събрани най-добрите "Постановки " между 2013 и 2018:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Наистина ли са толкова млади професионалистите в LoL? Особено в регионите на Китай и Корея, които спечелиха световните първенства през последните години, все повече разчитаме на млади играчи:

  • Самият Faker започва професионалната си кариера през 2013 г., когато е само на 17 години. През същата година той става световен шампион със своя отбор Т1.
  • На световния шампион през 2019 г., FunPlus Phoenix, тогавашният 19-годишен Тиан доминираше в джунглата. Той беше обявен за MVP, най-ценният играч в Световната купа.
  • През 2020 г. екипът на DAMWON стана световен шампион. Каньонът Юнглер изигра голяма роля в това. Той беше на 19 години в турнира и също беше обявен за MVP.

Обикновено доминират отборите, които съчетават един или двама опитни ветерани с млади, силни таланти. Точно това в момента се опитва да направи Fakers Team T1. Таланти като Зевс (17 години), Елим (19 години), Клозер (17 години), Керия (18 години) и Онер (18 години) играят заедно с него.

В Европа и Америка, от друга страна, доминират отбори с по-възрастни играчи:

  • На 21 години Капс е най-младият играч в G2 Esports, най-силният отбор в Европа през последните години. Колегите му Реклес и Янкос са съответно на 24 и 25 години.
  • Отборът SoloMid спечели Американската лига през лятото на 2020 г. и пътува до Световната купа като първи в региона. Те се състезаваха с ветераните Doublelift (27 години), Bjergsen (25 години), Biofrost (24 години) и Treatz (24 години). Резултатът беше победа с 6: 0 в груповата фаза и смущаваща елиминация.

По-специално Америка има репутацията да купува ветерани от други региони и да им дава „пенсионни договори“. Въпреки че няма международни титли, които да бъдат спечелени, има много пари, както при 6-милионната сделка на Swordart.

Doinb, един от световните шампиони през 2019 г. и треньорът на LoL на G2 Esports, GrabbZ, също критикува това. Той дори каза: Всеки, който се промени от ЕС в САЩ, се отказва от победата.

"Ако Faker каже, че не вреди, така да бъде "

Възрастът играе ли роля сега?? В друго интервю Invenglobal говори с Moon “Oner ” Hyeon-joon, новият джунглър в T1, екипът на Faker. Той навърши 18 години едва през декември 2020 г..

Той също беше сезиран относно изявлението на Faker и отговори със следното изявление:

Faker играе толкова дълго - ако Faker казва, че възрастта не вреди на механиката, също не (смее се). Мисля, че трябва да го усетя, като играя дълго време. Все още не съм сигурен дали уменията намаляват с остаряването или можете да подобрите с упорита работа.

Това изявление също отразява известно уважение. Защото Faker е истинска суперзвезда в Корея. Има дори политици, които искат да променят законите заради него. Всъщност професионалистът LoL вече трябва да служи военна служба в Корея.

Съмнително е дали Oner, като 18-годишен, може да оцени проблема с LoL в "напреднала възраст ".

Узи приключи кариерата си в LoL.

Защото има и професионалисти, които са загубили много с възрастта. Един от най-негативните примери може да бъде Jian "Uzi " Zi-Hao. Лекарят му казал, че до 23-годишна възраст той вече трябва да има ръце като 50-годишен. Ето защо той приключи кариерата си през лятото на 2020:

Един от най-добрите играчи на LoL за всички времена отпада - здравето е нарушено на 23

Факт е, че в момента нито един професионален играч на LoL, който дори играе за световната шампионска титла, не е на възраст над 27 години. Само следващите няколко години ще покажат дали Faker ще прескочи тази възраст и може би дори 30-тата.

Източник (и): Invenglobal