Купувате PS5 25 пъти, продавате го на високи цени: "Просто се опитвам да помогна на другите "

Скалперите грабнаха хиляди конзоли от геймърите. В интервю един от тях разкритикува негативното представяне в пресата.

Какво представляват скалперите? Това са хора, които използват ботове, за да купуват продукти, преди другите да имат шанс. Обикновено те се продават на по-висока цена на пропусналите. Така се получава солидна печалба. В случая с PS5 това засегна хиляди конзоли:

  • Над 2000 конзоли са закупени от ботове от британски дилър
  • В друг случай един скалпер гордо заяви, че се е сдобил с над 3000 конзоли PS5: Ето защо не сте получили PS5 - ботовете купуват 3500 конзоли
  • Над 1000 Xbox Series Xs също бяха засегнати в един случай

Сега един от тези скалпери, "Джордан ", е говорил с Forbes. Той се чувства твърде зле представен от пресата и се вижда като нормален бизнесмен, който иска само да помага на другите.

Кой е точно това? Според Форбс Джордан е един от съоснователите на "Лабораторията", група, която учи други хора как сами да станат скалпери. Според собственото му изявление Йордания сам е купил 25 PS5 с помощта на ботове и ги е продал на високи цени: за 700 паунда вместо за 450.

Скалперите отпразнуваха своите успехи. Източник: Business Insider

Лоша преса "неоправдано "

Какво казва той по въпроса? Джордан каза на Форбс, че смята, че скалперите се изобразяват твърде негативно в пресата. Той вижда себе си по-скоро като нормален бизнесмен:

Изглежда има МНОГО лоша преса за тази изключително ценна индустрия и не мисля, че това е оправдано. Ние действаме като посредник само за статии в ограничен брой.

чрез Forbes.com

Йордания сравнява скалпирането с Tesco, британска верига супермаркети. Това би купило евтино големи количества мляко от фермерите, за да ги продаде на високи цени.

Никой няма да се оплаче там, докато скалперите се борят със заплахи за смърт от разгневени геймъри, казва Джордан.

Това, което не се взема предвид при това сравнение, е фактът, че скалперите заобикалят механизмите за сигурност, за да стигнат по-рано до стоките. Бизнес партньорът на Йордания Регън даде на Форбс представа за методите. Споменава се 3D Secure, което е задължително във Великобритания за търговци, които предлагат плащане с кредитна карта.

Повече по темата:

  • eBay срещу Scalper - Тези правила вече ограничават търговията с PS5
  • Гадни скалпери ви купуват карти RTX 3000 - печелете 15,2 милиона долара печалба
  • PS5 продава почти два пъти повече от Xbox Series X на "онлайн черния пазар "

Някои ботове могат дори да заобиколят уеб браузърите и да имат директен достъп до сървърите на дилърите, за да получат директен достъп до инвентара, преди той дори да бъде предложен. По този начин лоялната конкуренция е напълно подкопана, тъй като "нормалните клиенти " не могат да се конкурират с тези методи.

Все от благотворителност?

Как точно помагат на другите? Йордания и Ригън заявяват, че биха го използвали, за да помогнат на хора, които са в затруднено финансово положение поради пандемията на короната:

„Сега основно се опитвам да помогна на другите, това е всичко, което наистина има значение за мен. Цялата група се събра за първото заключване в Обединеното кралство и съм много щастлив, че мога да помогна на хората да спечелят допълнителни пари за себе си. "

чрез Forbes.com

Твърди се, че те също биха дарили пари за благотворителност. Ригън не предостави на Forbes никакви подробности за това кой или какво е дарен.

Според Ригън самите дилъри са частично отговорни за това, че нормалните клиенти имат малко шанс срещу потребителите на ботове. Мнозина ще актуализират офертите си в неудобно време на деня, което е от полза за скалперите, които само чакат да се възползват, докато средните потенциални клиенти разглеждат магазина по-късно.

Можете да прочетете обширното (англоговорящо) интервю на Forbes.com.

Какво мислите по въпроса? Можете ли да разберете гледната точка на скалпера? Или просто виждате лихварство в него?