Mein-MMO.de: Историята до тук

Поглеждаме назад към историята на нашия уебсайт Mein-MMO.de относно сливането с Webedia.

Давид Холман е най-амбициозният човек, когото съм срещал. Все още имам писмо от него от февруари 2014 г. Все още бяхме в самото начало, имахме може би 300 читатели на ден. Вече ми писа, че иска да създаде Mein-MMO.de като алтернатива на създадените тогава MMO сайтове като buffed или playmassive. Навремето си мислех, че е доста чудак, но: Той беше абсолютно прав.

Първата година

Какво трябва да разберете: Mein-MMO.de първоначално беше някакъв страстен страничен проект. Докато Давид вършеше истинската си работа, той изгради Mein-MMO.de в малкото си свободно време и по този начин изпълни един вид детска мечта. Да имате собствен уебсайт за игри е нещо хубаво. Той плати разноските от джоба си. За доходите не можеше да става и дума.

The Elder Scrolls Online - първата игра, с която достигнахме до хиляди читатели.

Имахме незначителни успехи със сайта относително рано със статии за The Elder Scrolls Online, WildStar или ArcheAge. За това време сме израснали от „наистина малка страна“ до „все още малка страна, но малко по-голяма и с потенциал“. През август 2014 г. имахме 5000 читатели на ден.

И тогава дойде съдбата и успехът

Повечето от онези, които ни последваха, знаят какво се случи след това: Съдбата. Никога не беше планирано наистина да придружаваме конзолния стрелец. Но още от самото начало нашите статии срещнаха изключително висок отклик и броят на изстреляните посетители. През септември имахме по 15 000 читатели на ден. И тогава всичко стана малко по-сериозно.

Все още си спомням, че след Световното първенство по RTL беше излъчен международен футболен мач и на полувремето имаше реклама на Destiny. По това време бяхме ясно видими в Google с новина и броят на читателите ни експлодира по време на почивката на полувремето. Дотогава, най-късно, беше ясно: Ами сега, ние имаме нещо тук.

Съдбата беше играта, с която достигнахме до десетки хиляди читатели.

Като "хоби " сайтът вече не може да се използва. Просто отне твърде много време, за да го направя. Преди да се появят може би 20 статии на седмица, скоро бяха 80, 90 или 100. Ако се занимавахме само с няколко MMORPG в началото, разширихме гамата, за да включим и други онлайн игри. Часовете, които можехме да поставим на страницата, непрекъснато се увеличаваха.

В резултат на това в хода на 2014 и 2015 г. други хора стават все по-важни за сайта, които пишат статии, грижат се за планирането, обсъждат се с вас в коментарите и много други. Ролята на Кортин и моята нарастваше с течение на времето.

Сливането с Webedia беше на хоризонта от известно време

Около септември 2015 г., когато имахме 50 000 читатели на ден, всъщност беше ясно на Dawid, че сайтът вече не може да се работи като страничен проект. Тогава имаше две възможности:

  • Давид можеше да създаде GmbH, за да управлява проекта сам и да го изведе на следващото ниво.
  • Вариант Б беше да потърсим силен партньор, за да можем да станем още по-силни заедно.

Относително бързо стана ясно, че това ще бъде вариант Б. Сега е март 2016 г. и времето дойде. Mein-MMO.de ще бъде част от Webedia в бъдеще. Това е компанията, която притежава също Gamestar, Gamepro, moviepilot и много други сайтове.

За нас и за вас нищо няма да се промени в ежедневието. Давид остава шеф на сайта, аз оставам главен редактор. Кортин, Тайм, Андреас и останалите са все още на борда - някои с разширени функции.

Между другото, това е шефът: Давид Холман

Това не е съюз, роден поради необходимост, а много положителен за нас, за който сме работили. По отношение на читателската аудитория и по всякакъв друг начин в момента сме по-силни от всякога. В момента имаме 70 000 читатели на ден.

Нищо няма да се промени към по-лошо. Напротив, благодарение на новите възможности ще можем да докладваме още по-задълбочено за игрите, за които всички сте тук. Вече наблюдаваме първите нови служители, за които вероятно ще прочетете статии скоро.

Вече съществуваме от около две години и половина. Досега беше диво пътешествие и изглежда, че наистина започва само. Надяваме се, че ще ни придружите по пътя!