С тези 2 неща Outriders иска да се открои от другите плячкосващи стрелци

С Outriders, нов луут шутър ще бъде пуснат през април 2021 година. Сега Свен Галицки и Тарек Зерер от MeinMMO успяха да разговарят с разработчиците People Can Fly в интервю.

Какво е Outriders? Този стрелец от трето лице преодолява разликата между плячката и пълноценната RPG, която живее от основната си история. Можете да играете четири различни класа, да събирате плячка и да изживеете вълнуваща история в тъмен научно-фантастичен свят.

От 25 февруари можете да получите първа (безплатна) информация, защото тогава ще се появи демото. Можете да разберете какво трябва да знаете в нашия специален: Цялата информация за безплатната демонстрация на Outriders - издание, съдържание, платформи

По този повод студиото за разработка PeopleCanFly отговори на нашите въпроси.

Кой говори в интервюто? В интервю чрез Discord MeinMMO успя да насочи техните въпроси към Bartosz Kmita (директор на играта) и Piotr Nowakowski (водещ дизайнер) от People Can Fly.

Разработчиците посочват две неща, които Outriders прави по различен начин от подобни стрелци с плячка като Anthem или Destiny:

  • Здравословно RPG: Това включва RPG механиката, която се задълбочава и дава на играчите по-голяма свобода в тяхното изграждане, характери и начин на игра
  • Пълноценни История: Кампанията Outriders не трябва да бъде просто аксесоар, който изпълнява тъпи цели, а по-скоро сложна история с изненадващи обрати.

Стана дума и за модела на услугата, какво се случва след пускането и кои игри се разглеждат като конкуренти.

Тези, които харесват стрелците с истории и плячки, "ще се чувстват като у дома "

MeinMMO: Бихте ли обяснили на някой, който все още не е разбрал по-задълбочено Outriders: Защо трябва да играете Outriders? Кои са ключовите аспекти, които определят играта?

Bartosz Kmita: Ние сме насочени главно към хора, които обичат игри като стрелци с фокус на историята или които предпочитат дълбоката механика в RPG системите. Мисля, че се опитваме да свържем тези два свята заедно и някой, който е запознат с един от тези светове [

...

] идентифицирани, Outriders ще бъдат доволни.

Опитваме се да направим игра, която да навлиза по-дълбоко в RPG системата, по-дълбоко в аспекта на плячката и да изграждаме системи със свободите, които даваме на играчите. За тези, които обичат RPG аспектите и също искат историята на един развит свят, ние се опитваме да дадем точно това. [

...

] Фенове на стрелците-мародери и стрелците, фокусирани върху историите [

...

] ще се почувства като у дома си и ще се наслади на играта.

MeinMMO: За да бъдем малко по-конкретни, хората обичат да сравняват игри с подобни заглавия. Например, какво бихте могли да играете, ако харесвам Destiny. С кои игри най-добре бихте могли да сравните Outriders??

Бартош Кмита: Мисля, че сравнението с други стрелци е очевидно, тъй като тази точка (плячка, ad. R.) главно решава, че ще бъдете сравнявани с тези игри. Не се опитваме да избегнем това. Смятаме, че имаме различна игра с различни системи. Правейки това сравнение, ние вярваме, че обръщаме повече внимание на RPG системите.

Ние даваме на играча много повече свобода в това как той ще играе нашия стрелец. Играчът изгражда своя характер, той изгражда своя начин на игра, може би ще се провали, но ние даваме свободата да решим как да подходим към нашата игра.

За някои това може да бъде стрелец на прикритие, игра, базирана на прикритие, докато друг играч изобщо не използва тази система, защото изгражда своя характер по различен начин. Даваме много повече свобода и възможности за избор на играчите.

От друга страна, вторият стълб на нашата игра е историята и аспектът на изграждането на света. Смятаме, че е обширен и го намирам за вълнуващо.

Това е, което ни отличава от другите стрелци и тактически игри от този тип, защото хората обикновено не очакват интересна история с готини обрати в такива игри. Обикновено историята им дава доста проста цел, която да преследват. Мисля, че това е второто нещо, което ни отличава от конкуренцията.

Piotr Nowakowski: Може би в бъдеще хората ще кажат: “Играта е подобна на Outriders! ” [

...

] Надяваме се поне така.

Няма игри като услуга, защото "започна да досажда "

MeinMMO: Още рано подчертахте, че Outriders ще се появят като завършен продукт. Помислихте ли за модел на игра като услуга в хода на разработката и ако да, защо го изхвърлихте??

Бартош Кмита: Да, обмисляхме това в началото, защото всички го направиха. Затова си помислихме: „Добре, може би хората искат това.“ След това започнахме да се развиваме с тази идея за „Игри като услуга“.

Но след миг осъзнахме: „Добре, каквото и да опитваме с нашата игра, поради модела„ Игри като услуга “трябва да настроим отново много.“ Тогава този модел започна да ми нервира и още проблеми се затварят [

...

]. През цялото време бяхме склонни да хакнем съдържанието, да задържаме някои функции и може би да разделим историята на глави.

В крайна сметка си помислихме, че тази игра няма да има смисъл, както беше, ако не дадем на играчите всичко, което да пуснат. [

...

] Така че ние избрахме доста старомоден подход, при който основно можем да дадем на хората всичко, което ще създадем.

Ако играта ще бъде успешна тогава, ако хората харесват този свят, ще бъдем повече от щастливи да го подобрим, да имаме повече приключения, да правим повече истории [

...

], но сега нека се съсредоточим (върху освобождаването, d. R.) и да им дадем готовия продукт. Това беше нашият мисловен процес зад него.

Повече съдържание, когато е добре прието

MyMMO: Как ще продължат да се поддържат Outriders след издаването? Ще има ли характеристики на качеството на живот??

Бартош Кмита: Разбира се, ще гледаме играта, ще балансираме и ще оправяме нещата, независимо колко добре се приема играта. Но ако играта ще бъде успешна и хората я харесат, ще я разширим и ще развием повече неща. Но това зависи повече от играчите в това как те приемат играта.

MeinMMO: Имате ли вече малка пътна карта след издаването? Или първо разгледайте как се приемат Outriders?

Бартош Кмита: Имаме пътна карта, защото ще подкрепим играта след нейното стартиране. Ще го гледаме, балансираме, оправяме, може би ще добавим няколко неща, но това е единственото сигурно нещо, което ще направим, след като започне. Все още не искаме да навлизаме в тези неща по-подробно.

По-късно издание, защото не искаха играчите да бъдат „бета тестер “

MeinMMO: Защо премести Outriders?

Искаме да дадем на играчите завършена игра. [

...

] Е, имаше две възможности: отлагаме пускането и поправяме това, което знаем, че е счупено, и добавяме елементите, които знаем, че са необходими за подобряване на играта и които дават целия пакет.

Или просто публикуваме играта и след това я поправяме с кръпки, използвайки играчите като един вид бета тестер.

Ето защо основно решихме да отложим играта. Защото ако сте честни, това бихме очаквали от себе си като играч. Толкова просто.

MeinMMO: Демото на Outriders ще се появи скоро. Какво бихте препоръчали като разработчик, какво трябва да гледат първо играчите в демото?

Опитваме се да помогнем на играча в играта от самото начало и имаме уроци за всичко. Бавно ги водим през етапите на играта. Ние не хвърляме никого в дълбокия край. [

...

]

Също така искаме да научим хората, които са нови в този тип игра, как да играят в началото, така че никой да не се загуби в играта. Но колкото повече играете, толкова повече разбирате какво правим. Надяваме се да започнете да пробвате, да променяте компилациите и да играете правилно играта [

...

].

Мултиплейър като ходене на кино с приятели

MeinMMO: По-рано споменахте, че историческата кампания е важна част от Outriders. Ами решенията? Можете ли да повлияете на резултата от историята с важни решения??

Bartosz Kmita: Не, няма клонове на изхода на куестовете. Ние се отдалечихме от тази концепция по различни причини [

...

]. По същество разбрахме, че наистина знаем каква история искаме да разкажем, което има смисъл само с определен край и няколко събития между тях.

Не искахме да подкопаваме това, като даваме на играчите избор, защото искаме да разкажем конкретна история за човечеството. В мултиплейър го виждаме сякаш ходим на кино с приятели и коментираме аспекти от историята, вместо да даваме възможности за вземане на решения в куестове.

Endgame може да се играе и самостоятелно - но няма да е лесно

MeinMMO: Кампанията също трябва да бъде предназначена за самостоятелни играчи. Ами крайната игра? Преди това показахте, че трябва да вземете най-силната си екипировка и най-силните си приятели, за да оцелеете. Ами соловите играчи?

Пьотр Новаковски: Като цяло финалът е адаптиран и балансиран за мултиплейър, така че е най-добре да има екип от 3 души. [

...

] Въпреки това можете да отидете там сами, ако имате добра конструкция и знаете как да играете сами, можете да го направите.

Определено ще бъде по-голямо предизвикателство, тъй като има няколко неща, които трябва да изпълните първо, за да сте подготвени за различни видове врагове и бойни ситуации.

Но това може да се направи и имаме играчи, които са го направили сами. Те обаче го бяха направили, защото имаха достъп до всичко [

...

], за да могат да подготвят всички настройки и да използват цялата добра механика.

Играчите могат да направят и това, но те трябва да спечелят всичко. те трябва да съберат екипировката, да намерят начина, по който искат да играят, и да намерят своя начин да изградят своя характер. Тогава определено е изпълнимо.

  • Цялата информация за крайната игра, която е известна досега: Това са експедициите

Характеристики за Xbox Series X / S и PS5

MeinMMO: Outriders идва и за PS5 и Xbox Series X / S. Има ли специфични функции за конзолите NextGen?

Пьотр Новаковски: Да, опитваме се да използваме добре новите конзоли. [

...

] Все още е нещо, върху което работим. Новите конзоли дойдоха сравнително късно, така че разбира се основите като производителност и резолюция са неща, които ще разгледаме. [

...

]

Нещата, които мога да потвърдя, са кръстосано запазване между PS4 и PS5, [

...

] и лента за напредък за трофеи. Характеристики, които имат тези конзоли. Може да дойдат и други неща, но не искам да обещавам това сега.

Повече по темата:

  • Outriders: Безплатни демо стартирания - Трябва да знаете тези 7 неща
  • Новият стрелец Outriders получава легендарни оръжия - толкова мощни са оръжията
  • Outriders: Всичко, което знаем за четирите класа на герои до момента - игра и умения

Outriders се конкурира с "всички интерактивни медии"

MyMMO: Кое според вас е най-голямото ви състезание? Не като студио, а като игра.

Пьотр Новаковски: Всяка медия. В днешния свят ние се конкурираме с филми, с всички интерактивни медии. Няма да назовавам конкретна игра или заглавие. Наистина е трудно.

Бартош Кмита: Имаме определена игра и определени идеи. [

...

] Общите стрелци могат да бъдат състезатели, други могат да видят плячкосващи стрелци като конкуренти, игрите, които живеят от тяхната история, са нашите конкуренти. Рано или късно трябва да заявим, че всяка игра, която е пусната сега, е наш конкурент. [

...

]

Наистина мисля, че ще намерим своето място в този свят. А някои хора просто ще се редуват да играят нашата игра с други заглавия, защо не.

Студиото People Can Fly е известно с други заглавия като стрелецът Bulletstorm или пародията на Call of Duty, Duty Calls. Междувременно студиото принадлежи на Epic Games, но се отделя от издателя отново през 2013 г. Настоящият издател на Outriders е Square Enix, който е известен също с FFXIV и Marvel's Avengers.

Бихме искали да използваме възможността да благодарим на Bartosz Kmita и Piotr Nowakowski, че отделиха време за нас.

Между другото: Ще придружаваме издаването на демото и играта тук на MeinMMO. Така че, ако се интересувате от RPG шутъра, трябва редовно да отбивате тук.

Вие участвате ли в демото? Кой клас ще опитате първо? Участвайте в нашето проучване.