С Xbox Series S играя отново на конзола след 15 години - и съжалявам

Новото поколение конзоли Xbox се появи на 10 ноември. Редакторът на MeinMMO Александър Leitsch вече има Xbox Series S със себе си. С това направи първите си стъпки през уикенда и се провали с ужас.

Как се чувствам към конзолите? Xbox Series S е първата ми конзола след PlayStation 2. Получих я от родителите си през 2001 г. и по това време бях закачен. Но с течение на годините стана ясно къде всъщност се крие моята страст в игрите: в MMORPG.

И дълго време онлайн ролевите игри се играеха почти изключително на компютъра. Black Desert беше пуснат за конзоли едва през 2019 г. - 3 години след пускането на компютъра. Така през годините компютърът беше или напълно ремонтиран, или надграждан малко по малко.

Но с Xbox Series S на пазара излезе евтина и в същото време нова конзола. И тъй като вече имам абонамент за Game Pass за компютъра, той ме привлече изключително много:

  • От една страна излизам от домашния си офис, където работя и залагам едновременно.
  • От друга страна, имам чисто нов диван, откакто се преместих за последно - и това също трябва да се използва!
Това са злите електроцентрали, които ми създават такива проблеми!

Какво стана? Миналият уикенд най-накрая стигнах до широкото използване на Xbox Series S. Изтеглих FIFA и ESO и предположих, че точно както на компютър, ще разтърсявам игрите.

Но първите ми обиколки със свързания контролер бяха едно нещо преди всичко друго: жалки!

За автора: Александър Leitsch е на 27 години и в MeinMMO се грижи основно за MMORPG като Guild Wars 2, Black Desert, ArcheAge и ESO. Той също така обича да играе TFT през целия си живот и извежда редовни списъци с животни. Но конзолите досега изобщо не са били неговото нещо.

Извадено във FIFA 20, въпреки че съм проходим на компютъра

Как минаха първите обиколки? С изключение на няколко конвенции за игри, за последно държах контролер в ръка през 2005 г. Мога да кажа, че точно защото по това време PS2 ми падна от окаченото устройство и го разби на пода.

Оттогава играя почти изключително на компютър или смартфон. Но това не ми попречи да тръгна веднага с пълна газ. Затова стартирах кръг от FIFA 20, който също е включен в Game Pass безплатно. На компютъра играя на FIFA, може би единственият човек в света, с клавиатурата!

Успявам обаче да спечеля игри срещу AI, отпуснат на компютъра на световна класа и малко трудно на легенда. И така, какво трябва да се обърка на конзолата? Настроих трудността на световна класа и започнах. Загубих първата си игра с 1: 3 - срещу AI

...

.

Малко по-късно изиграх спокоен начален мач срещу колега. Тук не искам да описвам с каква жалост се подложих, но се оказа двуцифрено!

Никога не съм бил толкова разочарован, както след първия ми мач от ФИФА срещу добър колега.

Какъв е проблемът? Всъщност изпитвам невероятни затруднения с управлението на контролер. Отначало ми беше трудно да различа X и Y. Бутоните на рамото, на които смяната на играча и спринтът са по подразбиране, изобщо не съвпадат с моя стил на игра.

Бързо си пожелах да си върна игралната клавиатура, с която бях свикнал от 15 години.

Всичко за Xbox:

  • Xbox Series X Unboxing - Разопаковахме следващото поколение за вас
  • Xbox Series S: Това е колко свободно място има за игри и приложения
  • Ето как можете да спестите много пари с Xbox Game Pass

Веднъж мултиплейър, винаги мултиплейър

Защо се извинявам тук? От години всъщност играя само мултиплейър игри. Моят фокус е предимно върху игри, в които играете заедно, като MMORPG или базирани на екип PvP игри като LoL или Conqueror's Blade.

С Xbox Series S се фокусирах и върху мултиплейър игрите. И разбира се, че ще ги играя широко през следващите седмици.

Така че вече съжалявам, ако случайно влезете в моята група. Защото с контролера съм абсолютен нуб и със сигурност няма да направя вашето гейминг изживяване по-приятно. Ще ме намерите особено в ESO, Black Desert или може би дори в стрелец.

Най-добрият начин да правите подземия в ESO е в група. Дали съм от каквато и да е помощ е под въпрос.

Дали това ще се окаже добре, е в звездите. Може би скоро ще съм толкова отчаян, че просто ще свържа мишка и клавиатура към конзолата!

Какво ще кажете за вас Предпочитате ли да използвате контролера или клавиатурата? Уведомете ни в коментарите!

Ако искате да сте в MMO като мен, тук ще намерите всички MMORPG, които можете да играете на PS5 и Xbox Series X / S тук.