MMORPG Ashes of Creation показва геймплей на монтиране - но кога алфата най-накрая ще започне?

В нов поток на живо за разработчици монтиранията в Ashes of Creation бяха представени по-подробно. Геймплеят на красивите животни беше добре приет от феновете, но те си зададоха съвсем различен въпрос. Кога Alpha 1 най-накрая ще започне за MMORPG?

Що за лайвстрим беше това? В края на всеки месец разработчиците говорят за текущото състояние на Ashes of Creation и показват нов геймплей от тази година:

  • През март имаше цели 90 минути геймплей, с които разработчиците успяха да вдъхновят много играчи. Това беше първият геймплей преди алфа
  • След това имаше геймплей от подземията през април
  • Много се въртеше около стила на игра на магьосника през май
  • Месец по-късно бяха публикувани нови подробности за жилищата
  • През юли имаше още един поглед върху подземията
  • През август акцентът беше върху хибридната бойна система

Потокът на живо през септември беше всичко за монтирането в играта. Те имат различни атрибути и умения, някои дори би трябвало да се използват за битка.

Фокусът беше върху подводните животни. Показан е приливният прилив, който може да се движи бавно по суша, но особено бързо във вода. Водните анимации далеч не са окончателни, както подчертаха разработчиците. При наземните монтажи е обратното. Те са по-бързи на твърда земя, но могат да плуват и да ритат наоколо.

Третият род в играта са въздушните опори. Проста, плъзгаща се версия надолу може да се използва от всеки играч. Истинско летене е възможно само с Royal Mounts. Те обаче са обвързани изключително с кмета на мегаполис или собственика на крепост.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Какво обаче притесни играчите? Докато монтирането и свързаният с него геймплей генерираха много ентусиазъм, много играчи бяха изумени от липсата на информация за Alpha 1.

Всъщност трябва да започне през есента на 2020 г. Есента официално започна на 22 септември. Но все още няма алфа в очите.

Информация за предишни тестове и предстоящото писмо на разработчика

Какво знаем за тестовете до момента? Според разработчиците в Intrepid Studios досега има 3 тестови фази, които се проведоха в събота, неделя и вторник.

Бяха поканени около 440 тестери, които бяха закупили особено скъпите пакети Leaders of Men ($ 1000) и Phoenix Initiative ($ 2500 и повече) по време на периода Kickstarter.

Смята се, че тестовете са били успешни, показват на разработчиците много грешки и като цяло са донесли важни данни.

Един от подземни босове в Ashes of Creation, който може да бъде победен в Alpha.

Кога започва Alpha? Стивън Шариф, ръководител на играта, каза само в живото предаване, че есента все още е началната дата за Alpha 1. В потока на живо не беше по-конкретно.

Новото писмо от разработчиците обаче трябва да дойде на 8 октомври. Той обобщава всичко важно за MMORPG веднъж на тримесечие.

Напълно възможно е там да бъдат разкрити повече за старта на Alpha 1.

Картата на пепелта от сътворението

В допълнение към монтирането и тестовете, в потока на живо се проведе сесия с въпроси и отговори. Беше разкрито, че:

  • играчите могат да изработят легендарно оборудване чрез занаяти.
  • Не би трябвало да има твърд капак за уменията на AoE, поне в началото на Alpha.
  • Твърди се, че корабите играят важна роля в обсадата на пристанищните градове.

Имаше и снимка на новата карта на света от Ashes of Creation:

Картата на света за Пепелта на творението

Ashes of Creation имаше няколко вълнуващи подхода и постави социалното взаимодействие и сътрудничество на преден план. Ето защо мисля, че това ще бъде наистина успешен MMORPG.