MMORPG Dark Age of Camelot става Free2Play след 18 години - струва ли си и днес?

С Endless Conquest стартира версията Free2Play на култовата MMORPG Dark Age of Camelot (DAoC). С някои ограничения вече можете да се потопите в масови битки безплатно. Но все пак си заслужава?

Какво е Endless Conquest? Версията Free2Play на Dark Age of Camelot ви позволява да се присъедините безплатно към MMORPG. Досега беше възможно да се играе само с абонамент. Сега изтегляте играта, създавате акаунт и просто участвате - без да се налага да плащате нищо.

Free2Play с ограничения

Какво предлага версията Free2Play? Възможно е да преминете към ниво 50, което е текущото максимално ниво в MMORPG. Освен това можете да участвате в битки между царството и царството като всички останали. Присъединявате се към една от трите фракции:

 • Албион, който се занимава със стара Англия около артурската легенда
 • Хиберния, която се основава на ирландската митология
 • Мидгард, империя, изградена около скандинавската митология

Можете също така да разгледате цялата страна, да попълните подземията и да се присъедините към гилдии.

Какво не можете да направите в безплатната версия?? Има някои ограничения, които можете да премахнете само чрез сключване на абонамент. Това включва:

 • Изборът на хора и класа е ограничен
 • Не можете да получите собствената си къща
 • Не е възможно да се тренират способности на ниво шампион
 • Можете да разпределяте само до 60 точки за умения в сферата на способностите на царството
 • Не получавате никакви EXP бонуси
 • Има ограничения за комуникация и управление на гилдията
Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Масовите битки и днес са забавни?

Какво е Dark Age of Camelot така или иначе? MMORPG се появи през 2001 г. и се фокусира върху PvP битки между три фракции. PvE заема задна позиция тук и по същество служи само за бързо изравняване на героя.

В гилдиите участвате в масови битки и обсадени замъци. Тези битки са това, което феновете на DAoC все още обичат и днес. DAoC беше един от най-успешните MMORPG преди WoW. В допълнение, това е квазипредшественикът на PvP MMORPG Camelot Unchained, който в момента все още се разработва.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

DAoC си струва и днес? MMORPG е визуално много прашен. В края на краищата той е дори по-стар от World of Warcraft. И все пак, той предлага едно от най-вълнуващите PvP преживявания в жанра. Битката между три фракции е това, което прави битките толкова интересни. Играта има не твърде голяма, но солидна база от играчи.

Освен това някои ветерани вече обявиха, че искат да се върнат в MMORPG с версиите Free2Play. Така че винаги трябва да намирате достатъчно играчи.

Ако оптиката не ви смущава и обичате PvP, трябва да погледнете Dark Age of Camelot - в края на краищата вече е безплатна.

Как играете заедно? Лесно е да се включите.

 • Посетете уебсайта на DAoC
 • Кликнете върху бутона "Изтегляне и възпроизвеждане сега "
 • Изтеглете клиента и инсталирайте играта
 • Създай профил
 • Стартирайте DAoC, влезте в акаунта си и започнете да играете