MMORPG има само един служител, но трябва да продължи да се показва

Chronicles of Elyria (CoE) се счита за мъртва MMORPG през март 2020 г. след съкращаването на всички служители. Но главният изпълнителен директор се защитава срещу обвиненията и се опитва да го завърши сам. Една от причините за това може да бъде продължаващото съдебно дело от играчите.

Какво се случи с компанията? На 25 март главният изпълнителен директор на Soulbound Studios, компанията, която стои зад MMORPG, обяви, че всички служители са съкратени и разработването на Chronicles of Elyria е прекратено.

Години наред студиото се опитваше да убеди издателите да инвестират пари. Но MMORPG не успя. Вместо това, 1,3 милиона долара бяха събрани чрез Kickstarter и общо 8 милиона долара от играчи. Имаше луди промоции, като „календар за присъствие в играта“ на стойност $ 95, въпреки че играта дори още не беше пусната.

Въпреки това компанията в крайна сметка свърши без пари и тази радикална стъпка беше предприета, въпреки че главният изпълнителен директор на компанията Джероми Уолш заяви, че всички пари са използвани само за развитие.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Това беше последният геймплей на CoE, пуснат малко преди съкращенията.

Как реагираха играчите?? След съкращенията феновете на Chronicles of Elyria започнаха да съдят студиото. Надявате се на един от следните сценарии:

  • Финансова компенсация за поддръжниците
  • Хрониките на Elyria IP ще бъдат направени свободно достъпни за всички
  • Има дело срещу Джеръми Уолш

Но Джероми Уолш се защити срещу обвиненията.

Сега в ново писмо на адвокат се посочва, че играчите са интерпретирали погрешно оригиналното съобщение. Всъщност Хрониките на Елирия все още трябва да се появят. Понастоящем той е единственият служител, който работи върху разработката безплатно.

Появява се MMORPG, само с нова стратегия и изместено във времето

Какво точно казва Уолш? Юридическото писмо, публикувано на сървър за раздори, свързано с груповия иск, официално гласи:

Съобщението на Soulbound, когато се чете в контекст, никога не дава изявление, че производството ще бъде окончателно спряно или спряно. В допълнение, като общо предложение за промяна на нечие мнение или стратегия не е погрешно тълкуване.

Хората и компаниите правят това всеки ден. Не беше
„Погрешно представяне“, по-скоро пауза, докато бизнес планът беше преосмислен.

В новия бизнес план продължава да се издава MMORPG с цялото обещано съдържание, като стареене на символите, се казва в писането. В момента обаче само изпълнителният директор работи по него, поради финансови причини:

Докато Soulbound е принуден да съкрати по същество всички свои служители поради настоящото си финансово състояние, основателят на Soulbound продължава да работи върху CoE на неплатена основа като единствената си работа от края на март и планира да продължи да работи в CoE до Soulbound е в състояние да достави CoE с елементите, обещани на донорите.

В по-нататъшния ход на писмото адвокатът на Soulbound също обяснява, че разработването на игра от инди студио отнема много време и усилия. Ето защо няма фиксирана рамка, в която да се появят Хрониките на Елирия.

Chronicles of Elyria не е единствената игра, която успя да убеди на Kickstarter, но не и по отношение на развитието. Твърдата MMORPG клетва също не се справя добре.

Какво казва Xsolla? Парите за краудфандинг за Chronicles of Elyria бяха събрани чрез компанията Xsolla. Това е доставчик на финансови услуги, който се използва и на Twitch и други платформи.

Тази компания също е получила писмо във връзка със съдебния процес. Но и тук се прави позоваване на по-нататъшното развитие на играта. Освен това вие сте само доставчик на услуги и нямате влияние върху решенията на компанията Soulbound.

Chronicles of Elyria първоначално се рекламира с толкова красиви екранни снимки.

Играчите подозират тактики, за да се предпазят от съдебния процес

В подредактирането на Chronicles of Elyria and Discord по дело за колективни действия много играчи подозират само отлагаща тактика. Тъй като развитието на MMORPG продължава, например, условията и условията на Kickstarter не са нарушени. Те казват, че студио за разработки трябва да изпълни своята част от споразумението, в противен случай е възможно възстановяване на суми.

Съдебният процес също може да се окаже по-тежък, стига играта да не е изоставена.

Съмнително е обаче дали един човек, който е обучен програмист на игри, има всички необходими знания за внедряване на MMORPG с такъв размер.

Но не всички игри за масово финансиране са толкова проблематични в развитието. В нашия списък сме събрали 7 основни MMO, които също са били и се финансират от играчи.