След инцидент с тормоз, Valorant прави вашата безопасност въпрос на шефа

След инцидент с тормоз, при който разработчик на League of Legends е бил тормозен в онлайн шутъра Valorant, Riot-Games сега обяви, че това е проблемът на шефа.

Какво се случи в играта? UX дизайнерката Tea "Greenily " C. от Riot Games всъщност работи по League of Legends, но е била тормозена по време на мач в онлайн шутъра Valorant. Когато тя не реагира на удряне на играч, той дори става агресивен.

Трудна ситуация

Как реагира Riot Games на това? Студиото за разработки приема инцидента много сериозно. Нищо чудно, тъй като самата компания в миналото трябваше да се справи с твърденията за тормоз над някои служители и трябваше да се бори усилено за имиджа си. По това време дори бяха започнати разследвания.

Изпълнителният продуцент на Valorant Анна Донлон заяви в Twitter, че се чувства много неудобно от цялото нещо, но също така иска да направи нещо по въпроса.

Тук ще бъда супер реалистичен: тормозът и тормозът в игрите не са статукво, което мога да приема. Научихме се да заглушаваме другите, които ни тормозят. И ние сме се научили да мълчим сами, за да запазим мира. Поради това имаме конкурентна среда, която може да се чувства влошаваща.

Ана Донлон Битките във Valorant са горещи и емоциите кипят.

Какво иска Riot да прави сега? Според Анна Донлон това е много трудна ситуация. Защото това е свързано и с дълбоко вкоренен социален проблем. Но тя иска да гарантира, че играчите, които са навън във Валорант, за да спечелят и уважават другите, също ще бъдат третирани с уважение.

Това е много трудна тема. Не мога да променя обществото и някои от тези въпроси са наистина, наистина вкоренени. Но това, което мога да кажа, е, че Riot приема това сериозно. Ето защо създадохме специален екип на Central Player Dynamics, за да популяризираме изследвания, които насърчават честната отборна игра (не винаги са наказания!).

Това е нашият приоритет. Не само за кратко, но толкова дълго, колкото е необходимо, за да се увери играч - всеки играч - че им се гарантира подобно преживяване, стига да играят за победа във Валорант и да уважават околните.

Ана Донлон

Това битка ли е срещу вятърни мелници? Това звучи като работа на Сизиф и много утопично. По-специално в състезанията емоциите кипят и понякога има обиди. Ана Донлон също коментира това.

На всяко състезание очакваме настроението да ври и ситуацията да бъде напрегната. Няма да забраним някого само защото е запален по въпроса дали ще спечели или загуби. Но също така знам, че някои преживявания могат да надхвърлят вълнението. Понякога водят до тормоз. Ние не сме съгласни с това.

Ана Донлон Все още не е ясно как Riot Games ще успее да осигури уважително взаимодействие между играчите по време на битките във Валорант.

Как продължава сега? Ана Донлон обяснява, че първата стъпка е въвеждането на правила за поведение. Играчите трябва да се придържат към тях или да бъдат наказани. Това не е краят. Необходими са допълнителни мерки. Но продуцентът все още не може да каже как ще изглеждат и кога ще дойдат.

Играете ли Valorant и искате да знаете кой от агентите е най-добрият? Авторът на MeinMMO и експерт по доблести Юрген Хорн обяснява в списъка с животни кой от 10-те агента трябва да изберете в мачовете на онлайн стрелеца.

Източник (и): Dexerto, PCGamer