Търсенето на PS5 е толкова голямо, че дори Sony може да го кърми само за 34 минути

Много хора наистина искат да имат PlayStation 5, но търсенето е толкова голямо, че търговците трудно могат да се справят. Сега можете да си купите PS5 в официалния магазин на PlayStation Direct в САЩ. Но радостта продължи само около половин час. Търсенето на хардуер остава високо.

За това става въпрос: Веднага след като PlayStation Direct обяви, че конзолите са налични, те бяха разпродадени отново. PlayStation Direct е собствена платформа за дистрибуция на Sony за хардуер и конзолни аксесоари в САЩ.

Но дори тук доставките не продължиха дълго. Можете да закупите PlayStation 5 от PlayStation Direct за около половин час, но след 34 доставката е изчерпана.

И това не е единичен случай. Защото всеки, който усърдно следи офертите за PS5, ще забележи как заинтересованите хора бързат към всяка възможна оферта. Можете да ни кажете дали вече сте закупили успешно PS5 в нашето проучване MeinMMO за PS5.

Бакшиш: Все още ли искате да си купите PS5 и все още не сте го получили? В нашия тикер за PS5 от MeinMMO ние винаги Ви информираме къде можете да закупите конзоли.

Купете PS5 - търсенето продължава да не се намалява

Бързата разпродажба в PlayStation Direct също показва колко голямо е търсенето на новата конзола от следващо поколение.

Sony пусна PS5 и PS5 Digital Edition преди около 4 месеца, на 19 ноември 2020 г. Но търсенето не е намаляло оттогава. Оттогава редица заинтересовани страни са опитали късмета си да се доберат до конзола при необичайни обстоятелства.

Междувременно много потребители желаят Sony да произвежда повече конзоли, така че ботовете и скалперите вече да не правят хаос, да купуват конзолите и след това да ги продават на високи цени в eBay.

Ето защо всеки иска да има PS5: Има различни причини за голямото търсене:

  • По отношение на цената, PlayStation 5 обещава да бъде добра оферта. За 500 евро получавате конзола, която предлага 4K производителност. Графичните карти за настолен компютър струват значително повече. PS5 едва ли струва повече от PlayStation 4 Pro (в момента около 300 евро).
  • Поради пандемията на короната много хора седят у дома и прекарват свободното си време пред компютър и конзола. Затова мнозина искат да закупят графични карти или игрови конзоли.
  • Sony е изградила широка потребителска база от пускането на PlayStation 4. Над 100 милиона PS4 конзоли са официално продадени. Тук интересът към нова конзола е съответно голям.
  • Вече беше известно предварително, че заинтересованите страни не могат да купят PS5 на дребно и следователно са зависими от онлайн търговията.

Пандемията на короната също ограничава производството, което означава, че са налични по-малко устройства.

По време на производството ръцете на Sony също са вързани

Как Sony се опитва да отговори на търсенето? Вече беше казано предварително, че Sony иска значително да увеличи производството на PS5 конзоли. Трябваше да бъдат произведени около 10 милиона конзоли. Но тук трябва да отбележите, че конзолите се продават по целия свят.

От друга страна, ръцете на Sony са вързани, защото вие сте обвързани с доставчици по време на производството. Самият шеф на Sony Джим Райън сега обяснява защо е толкова трудно да се получи PS5.

И най-големият проблем тук са полупроводниците, които се използват почти навсякъде. Тъй като нуждата от офис устройства като лаптопи, компютри и монитори се увеличи поради Corona, материалите също са в голямо търсене.

Ако се интересувате защо Sony трудно може да се справи с попълването, тогава погледнете тази статия. Тук обясняваме причините за настоящия дефицит:

Търсенето на PS5 все още е огромно - защо има толкова малко предлагане?