Новият свят е хит на Twitch, защото "MMO играчите търсят WoW убиец "

Amazon влиза в игралния бизнес. След като първите игри като Breakaway и Crucible останаха неуспешни, новата MMO с RPG елементи, New World, изглежда се дърпа по-силно. Първите няколко дни в Twitch доказват това. Стриймърът Asmongold вижда ясна причина за това: WoW играчите и феновете на други MMORPG в момента играят New World, защото те винаги са нащрек за следващия WoW убиец.

Twitch е мярка за успех за нови игри, които все още не са на пазара. Тъй като номерата от Twitch са публично достъпни и платформата е огромна.

Това, което върви добре на Twitch, е хип и има потенциал да бъде хит. В края на краищата там стриймърите показват на милиони зрители нова игра с часове. Ако играта е добра, това е като постоянна реклама и ви кани да закупите играта сами. Някои от най-големите игрални хитове през последните няколко години като PUBG, Fortnite или CoD Warzone доказаха колко важен е Twitch за игралната индустрия.

Но това не се отнася само за стрелците. WoW Classic доказа, че MMORPG също могат да блестят на Twitch през есента на 2019 г..

Twitch е особено важен за Amazon.

Ами Amazon и Twitch? Amazon купи Twitch за 970 милиона долара през 2014 година.

Игрите, които са разработени по-късно, трябва да бъдат специално проектирани да работят на Twitch. Те дори планират специфични функции, които ще подсладят стриймърите, играещи игри на Amazon.

Бихте си помислили: ако вече сте купили най-голямата платформа за стрийминг в света, която процъфтява оттогава и става все по-голяма и по-голяма, можете да я използвате. Всъщност Amazon трябва да има огромно конкурентно предимство пред конкуренцията: Стриймите трябва да се качат да работят с Amazon на Twitch. Човек трябва да мисли така.

New World е на Twitch от няколко дни и се справя добре.

Тигелът се провали на Twitch и навсякъде другаде

Ето как се стигна дотук: Но първите екскурзии на Amazon към игрите вече се провалиха два пъти, въпреки натискането чрез Twitch:

  • Първата игра "Breakaway " трябва да бъде "Мултиплейър скандал ". Amazon представя Breakaway на Twitch-Con, но го прекрати през 2018 г. Просто не се получи.
  • Втората игра "Crucible " мултиплейър шутър го донесе над финалната линия и стигна до пускането, но ужасно работи на Twitch, въпреки че разработчиците го натиснаха със спонсорски сделки. Crucible също пиеше в Steam и не успя. Междувременно Amazon "освободи" играта, иска да я преработи и да опита отново по-късно. Тигел се беше препънал през финалната линия, само за да се преобърне и да падне обратно на финалната линия.

Ето какво се случваше с Crucible on Twitch: Въпреки резервирането на ефирно време с някои от най-големите стриймъри на Twitch, Crucible изобщо не работи на Twitch през май 2020 г..

"Натискането " чрез рекламни потоци от TimTheTatman, DrLupo и SypherPK не донесе нищо. Играта генерира малък интерес към Twitch, когато беше пусната, и дори това бързо изчезна: Crucible просто не се интересуваше от никого в Twitch.

Crucible обаче се продава само от Amazon, разработен е от Relentless Studios. В Новия свят те вече доказват, че Amazon може да се справи по-добре, когато са издатели и студия.

Стриймърът TimTheTatman е нает да популяризира Crucible на Twitch: Той бързо изчезна.

Клиповете от MMORPG стримери стават вирусни за Новия свят

Така е и сега с Новия свят: На New World му е позволено да играе от дълго време, но е показан на Twitch само за няколко дни.

Добре върви, откакто се появи на Twitch:

  • През последните 3 дни New World влезе в Twitch като номер 7.
  • На върха си 344 000 души гледаха играта със средно 101 000 зрители
  • Това са повече зрители, отколкото имат CS: GO и популярната игра „Сред нас“, но „Нов свят“ е по-малко гледан в Twitch от дългосрочните хитове като GTA 5 или новите Fall Guys. Все пак значителен успех.
Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter WoW стример Asmongold празнува “Първото в света убийство на Гризи ”

Голямо желание за MMO като New World с Twitch стримери

Как се справихте с това? Това, което вече е ясно: Новият свят се харесва на широка аудитория сред стримери.

  • Имате страхотни MMORPG стримери като Asmongold и Sodapoppin - това са две от най-популярните ленти за WoW. И двамата забавляват своите зрители с идиосинкратичен хумор от години
  • Ветераните от Twitch, summit1g, LIRIK и плащаницата разгледаха Новия свят. Те имат огромни канали и лоялна публика. Всъщност винаги търсят нещо ново. summit1g и shroud всъщност са стрелци, но те обичат MMORPG.
  • Но дори един доста нишов хардкор стриймър като Quin69, специалист по Path-of-Exile, вече имаше няколко часа в Новия свят.

Неслучайно Asmongold, най-добрият маниак на WoW, вече играе толкова много Нов свят. Тъй като Amazon е дал на някои стримери 100 клавиша, за да могат да ги разиграват - включително Asmongold.

Това е умно: Тъй като стриймърите могат да „плащат“ само ако след това маркират своите потоци като „Спонсорирани“. Но тези, които даряват ключове на стримери, създават стимул да играят, без да излизат като рекламен партньор.

С тактиката да позволите на стриймърите да разират бета ключовете, Valorant 2020 постигна огромен успех в Twitch. Amazon показва, че разбират Twitch, като дават тези ключове на хора като Asmongold.

Защото именно тази аудитория Amazon очевидно иска да достигне до Новия свят.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitch, което допълва статията.

Показване на Twitch съдържание Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание на Twitch

Новият свят изглежда горещ за целевата група на WoW

Какво прави Новият свят в момента? New World се насочва към целевата група WoW по много целенасочен начин. Избрали сте перфектния времеви прозорец и се обърнете към правилните стримери.

Asmongold потвърждава това на Kotaku, който казва:

MMO играчите винаги търсят следващия WoW убиец или нещо подобно. В WoW в момента се случва малко, така че много хора играят в New World, които обикновено играят WoW.

Asmongold за успеха на Twitch на New World

С ключовете Amazon търси директен контакт с „правилните“ стримери, които се интересуват от игра, и не получава хора, които всъщност искат да играят нещо друго и да си тръгнат незабавно, какъвто е случаят с Crucible

New World изглежда с по-високо качество и в момента има малко алтернативи в тази конкретна област "MMO с RPG влияние", докато Crucible имаше гореща и атрактивна конкуренция.

И New World предлага някои функции, с които се занимават стримери, като чата "Voice Proximity ", който вече е създаден за страхотни клипове.