Новият свят е отложен отново и това е крайно необходимо

MMO New World на Amazon вече няма да се появи през пролетта, а само в края на август 2021 г. Редакторът на MeinMMO Александър Leitsch вярва, че отлагането е правилно. Тъй като играта почти не съдържаше съдържание от крайната игра, което сега трябва да бъде добавено.

Какво стана? Разработчиците обявиха на 16 февруари, че Новият свят трябва да излезе на 31 август. Преди това се говореше за „Пролет 2021 г.“. Тази дата се основава на две отлагания - от май 2020 г. до август 2020 г. и след това отново до пролетта на 2021 г..

Отлагането е посрещнато с противоречиви реакции, тъй като мнозина вече се радваха на пускането на новата MMO. Но има и играчи, които приветстват отлагането.

Аз също принадлежа към последната група и по две причини:

 • От една страна, излизането през август се оправдава главно от факта, че в MMO трябва да влезе повече съдържание от крайната игра. И досега те бяха голяма критика.
 • От друга страна, през последните няколко години видяхме някои игри, които просто бяха пуснати твърде рано и следователно недовършени. Дори Amazon вече е преминал през това с играта Crucible, която вече дори е прекратена.

Според мен отлагането може да има само предимства. Особено когато погледнете цялата история на играта. Въпреки че беше до голяма степен скрит и снабден с клауза за поверителност, той показва постоянната промяна, която все още се случва.

За автора: Александър Leitsch е експерт по MMORPG по MeinMMO и има общо над 25 000 часа игра в различни заглавия. Беше му позволено да изпробва New World за първи път в gamescom през 2018 г. След това той участва в няколко събития за плейофи в Amazon през 2019 и 2020 г..

Сега фокусът е върху PvE и инстанцираната битка, вместо PvP от отворен свят

Как започна Новият свят? Когато New World беше представен за първи път на обществеността в gamescom през 2018 г., концепцията на играта напомняше за MMO Rust за оцеляване:

 • Играчите започнаха разголени и без екипировка
 • В отворения свят винаги е имало PvP
 • Нямаше куестове, играчите трябваше да намерят задачи за себе си
 • Яденето и пиенето бяха необходими за генериране на житейски точки
 • Крепостите могат да се строят относително свободно в определени зони
 • Битките за крепости се проведоха в открития свят

Последваха първите алфа тестове, но никой официално нямаше право да говори за тях. Въпреки това има съобщения, че бойната система и в частност гилдиите създават проблеми. Отделни гилдии доминираха в PvP и забавлението беше ограничено за мнозина.

В оригиналната версия на Новия свят всеки можел да строи крепости свободно, стига да контролира района.

Превключването към PvE: Тогава през 2019 г. играта направи явен обрат. Отвореният свят PvP стана незадължително съдържание и битките за крепости бяха създадени. В допълнение, крепостите получиха фиксирана настройка и вече не могат да бъдат построени свободно.

В замяна бяха въведени куестове и първи екземпляр на шефа, за да привлекат повече PvE фенове. Освен това има редица корекции „Качество на живот“, които правят Новия свят по-удобен за начинаещи.

С този основен ремонт освобождаването също се забави.

Добри подходи към тестовото събитие, но голяма част от съдържанието липсваше

Какво беше моето впечатление от Новия свят? През август 2020 г. първите играчи най-накрая успяха да подадат ръка на Новия свят или да докладват за своя опит, без да нарушават NDA. Също така използвах тестовото събитие, за да тествам екстензивно MMO.

След над 40 часа геймплей стигнах до извода, че Новият свят има много добри подходи. Намерих го за положителен:

 • Красивият свят на игрите.
 • Системата за събиране и изработка.
 • Основната бойна система.
 • Фактът, че чуждестранните играчи също работят непряко и не могат да отнемат нищо от себе си.
 • 25v25 PvP битки за крепости.

Имаше обаче и много аспекти, които намерих отрицателно:

 • Системата Quest беше една от най-слабите досега.
 • Бойната система се нуждаеше от някои корекции.
 • Фракциите не се чувстваха значителни.

Освен това финалът не изглеждаше розово. Единственото интересно съдържание бяха PvP крепостните битки, както и свързаните PvE събития. Но те се провеждат само нередовно и за ограничен брой играчи.

В допълнение, инстанцираният бос Spriggan, евентуално съдържание от крайната игра, вече беше победен от мнозина в теста, който продължи само няколко дни.

Защо това е проблематично? Липсата на съдържание в крайната игра често е точно това, което разбива новите MMORPG. Сега много играчи се опитват да приключат процеса на нивото възможно най-бързо, за да видят дали играта може да ги зает в дългосрочен план.

Въпреки че MMORPG ще бъде разширен, за да включва много съдържание след пускането му, трябва да има определен цикъл, който обвързва играчите в дългосрочен план.

Не съм ги виждал след събитието Нов свят.

Нови оръжия, по-добри куестове и екземпляри в крайната игра

Какво се промени след теста? Вече между септември и февруари имаше няколко съобщения от Alpha, които представиха ново съдържание, включително:

 • Новото оръжие с копие и корекции в дистрибуцията XP
 • Основен ремонт на куестовете
 • Новият блатен район Reekwater и риболовът като професия
 • Новото оръжие с бойна брадва и ревизия на бойната система
 • Новото оръжие Rapier и ревизия на системата за изработка

С подновеното отлагане до август също трябва да се спечели време за тестване на ново съдържание. И звучат наистина интересно и биха могли да променят положително аспекта на крайната игра.

Какви иновации предстоят?? Първата иновация е зоната Ebonscale Reach. Казва се, че това е нова зона на крайната игра, в която трябва да срещнете огромен флот от разврат. Покварените вече предлагат интересни събития от отворен свят, които могат да се превърнат в добро групово съдържание в района.

Най-вълнуващото съобщение за мен са експедициите. Това са случаи, в които излизате с общо 5 играчи, за да се изправите пред опасности и да научите повече за каруците в света на играта Aeternum. В описанието се посочва, че битките трябва да са взискателни и да изискват умения и координация.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube В това видео разработчиците говорят за 3-те иновации в крайната игра.

Тези, които обичат да бъдат активни в PvP, също могат да очакват с нетърпение порива на аванпоста. Два отбора от по 20 играчи се бият един срещу друг, за да получат контрол над крепостите и ресурсите. Точно такъв режим исках в първия ни подкаст на MeinMMO с темата за Новия свят.

Всички тези 3 аспекта звучат разумно и всеки служи на напълно различен тип плейър:

 • Новата зона е насочена към феновете на отворения свят и куестовете
 • Експедициите до екземпляри играчи
 • Новият PvP режим за PvP феновете, които искат да преодолеят времето между две крепостни битки

Заедно с ревизията на куестовете и новите оръжия се обещава много повече стойност за повторение, отколкото все още беше на разположение по време на теста през август 2020 г. Това трябва само да може да убеди качествено. И точно за това е полезно малкото време.

Тъй като Новият свят ще продължи да се появява през 2021 г., той все още е едно от интересните MMO издания тази година. Но има и други вълнуващи нововъведения, които обобщих за вас тук:

11 причини, поради които феновете на MMORPG могат да очакват 2021 година