Един Tamriel беше най-голямата повратна точка за ESO, поради което се стигна до Fallout 76

MMORPG The Elder Scrolls Online впечатли много играчи с актуализацията "One Tamriel ". След това разработчиците на Fallout 76 възприеха тази идея след редица дискусии и оживен обмен, както казва шефът Джеф Гардинер MeinMMO в интервю.

Актуализацията "One Wasteland " наистина се завъртя около Fallout 76, донесе редица нови функции и напълно промени добре познатата система от нива. Много играчи трябваше да свикнат с това какво е да играеш Fallout.

Подобна промяна обаче очевидно беше внимателно планирана. По повод тази голяма актуализация и предстоящата "Стоманена зора ", ръководителят на проекта Джеф Гардинер и дизайнерът на водещи куестове Брайана Шнайдер отговориха на нашите въпроси.

Джеф Гардинер е ръководител на проекти на Fallout 76 и ни говори за текущото състояние и бъдещето на играта. Той вече е работил по Fallout 3 и е бил водещ продуцент на Fallout 4. Работил е и в главна роля в The Elder Scrolls IV: Oblivion. Той е в Bethesda повече от 15 години.

По-конкретно, ние се запитахме дали много подобната актуализация "One Tamriel " от ESO е била модел. В крайна сметка това е променило MMORPG по подобен начин. И накрая, студията зад Fallout 76 и Elder Scrolls Online са сестрински студия.

Джеф Гардинер ни казва: Да, един Тамриел беше модел за подражание. Нещо повече, One Wasteland е почит към работата на създателите на MMORPG. Как точно можете да си го представите?

Какво изобщо е „Една пустош“? Актуализацията дойде на 15 септември като есенната актуализация на Fallout 76 и донесе нещо като:

  • динамични нива за опоненти
  • легендарни умения, за да направят играчите още по-силни
  • ежедневни операции, вид система за подземия за единични играчи и групи

One Wasteland има за цел да направи Fallout 76 по-привлекателен за нови играчи и по-интересен за ветераните едновременно. Тя трябва да гарантира, че всеки може да играе по свой собствен начин и все пак да се забавлява и в същото време да насърчава играта в групи.

One Tamriel е моделът за One Wasteland

Какво е One Tamriel? Голямата актуализация дойде в MMORPG през 2016 г. и се счита за голям пробив за ESO. Една от най-големите корекции беше, че противниците динамично се адаптират към нивото на играча.

Това ще поддържа съдържанието актуално и ще направи играта по-лесна за начинаещи и по-добра за групи. В крайна сметка всеки вече може да играе с когото и да е, независимо от нивото му и всеки все още допринася с нещо за успеха.

Един Tamriel направи ESO по-привлекателен за нови играчи и групи.

В теста One Tamriel на MeinMMO, експертът ESO Юрген Хорн дори казва, че актуализацията съдържа повече MMO от всякога.

Джеф Гардинер също ни потвърждава това в интервю. Той казва:

Взехме идеята за One Wasteland от One Tamriel, защото екипът там продължава да повтаря, че това е най-големият поврат. Те персонализираха играта, така че да можете да играете почти навсякъде. Това се промени много в поведението и механиката на играчите и това наистина се хареса на играчите.

От този момент нататък играта става все по-успешна.

Джеф Гардинер в интервю за MeinMMO.

Защо One Tamriel беше толкова важен? Преди актуализацията ESO беше засенчена от други игри като Star Wars: The Old Republic. Играчите критикуваха, че макар да изглеждаше като Elder Scrolls, не играеше така.

Това се промени само с One Tamriel. Поради динамичните нива се появи усещането "Elder Scrolls ": Играчите отново бяха авантюристи, които можеха да разгледат света и не бяха строго ограничени от нива. Поне до известна степен най-трудното съдържание все още е запазено за най-трудните геймъри.

ESO дори привлече нови играчи, които успяха да играят с приятелите си веднага след създаването на герой, които от своя страна вече са по-далеч. MMORPG стана по-приветлив за групи и в същото време по-приятен за самостоятелни играчи - точно както си представяте Elder Scrolls, само онлайн в мултиплейър.

Какво общо има това с „Една пустош“? Актуализацията One Wasteland възприе същата система с динамични нива като едно от нейните нововъведения. Противниците се адаптират към нивото на играчите и всеки може да направи своята част, за да завърши събитията и да победи шефовете.

Това насърчава както груповата игра, така и възможността да поканите приятели. Защото по този начин те вече не просто са „изтеглени“, а наистина могат да спечелят своя дял от наградата.

В „Една пустош“ всеки трябва да свърши своята работа - било то прясно от трезора или вече с тежки оръжия и силова броня, какъвто е случаят тук.

Зададохме по-подробни въпроси и искахме да разберем какви са мислите зад „Една пустош“. Как се стигна до решението да се направи Една пустош??

"Една пустош като почит към ЕСО "

Ето какво казва шефът: Гардинер обяснява, че този дизайн на ниво всъщност е планиран за пускането на Fallout 76. По това време обаче имаше трудности, поради което беше направен превключване към друга система, при която играчът определя нивото на противника при влизане в зона, дори за играчи, които пристигат след него.

Това трябва да се промени с One Wasteland. Вече има подготвителни промени, като например публичните екипи. Гардинер казва:

Целта беше играчите да могат да играят заедно, особено на събития. През изминалата година опитахме няколко неща, за да съберем общността. Въведохме леки [публични] екипи, които им позволяват бързо да формират групи и да дават бонуси, когато сте в групата.

Събитията са коригирани и непрекъснато се адаптират, за да бъдат по-удобни за играчите. Искахме да сме сигурни, че всеки може да участва в събития, особено сезонни. Всеки трябва да се чувства така, че заслужава своя дял от наградата и да се забавлява повече със събитието.

Джеф Гардинер в интервю за MeinMMO.

Това точно отговаря на идеята, която разработчиците от ESO вече преследваха с One Tamriel. „Затова го нарекохме„ Една пустош “, обяснява Гардинер. "Като почит към нея. "

Fallout 76 копира ESO с One Wasteland - но не само копира актуализацията.

Ето как протече сътрудничеството: Всъщност звучи така, че създателите на ESO не само са предоставили шаблона, но дори са помогнали за създаването на One Wasteland. Поне с идеи.

Гардинер подчерта в разговора: „Нашите разработчици и техните разработчици разговаряха и обменяха идеи и как да го направим. Това беше завладяващ процес и наистина страхотно сътрудничество с едно от нашите сестрински студия. "

Разработчиците на Fallout 76 обаче не просто възприеха това, което помогна на ESO. One Wasteland предлага редица нови функции, които се вписват точно във вселената на Fallout - като легендарни бонуси, които правят вашите герои още по-силни.