Аутсайдери: 9 важни неща, които може би дори не знаете за RPG шутъра

RPG стрелецът Outriders иска да убеди играчите с кооперативна игра и плячка. MeinMMO показва 9 важни неща, които може дори да не знаете за играта.

Какво все пак е Outriders? Outriders е предстоящ, нов RPG шутър с SciFi настройка от разработчика People Can Fly. Показаният до момента геймплей напомня предимно на смесица от Diablo и Anthem. Играчите могат да пресичат чудовища сами или в кооперация с приятели и да събират плячка.

Играта се играе в затворени кръгове, няма отворен свят. Фокусът е върху PvE. Можете да избирате между четири класа, това са:

  • Разрушител
  • Pyromancer
  • Хитрец
  • Техноманс

Уменията, класовете и оборудването трябва да предлагат много различни комбинации, с които можете да пробиете пътя си през кампанията и съдържанието на крайната игра.

Техноманът е поддръжникът на Outriders.

Знаем това за изданието: След отлагане, Outriders ще бъдат пуснати на 1 април 2021 г. за PC, Xbox One, Xbox Series X и S, PS4, PS5 и Google Stadia. Преди това трябва да има демо, което ще излезе на 25 февруари.

Какво има в демото? Демото обхваща първите часове от историята, в които можете да изпробвате играта, както сами, така и с приятели. И четирите класа могат да се играят. Напредъкът дори трябва да може да бъде пренесен в основната игра.

Но освен демото, има и няколко други неща, които си струва да знаете за играта, които не е задължително всеки да знае. За да можете да получите по-добра картина на Outriders, те са обобщени тук за вас:

1. Outriders не е сервизна игра на живо

Какво означава това в конкретни термини?? На пръв поглед Outriders напомня на добре познати игри за сервис на живота като Destiny, The Division или Anthem, които също се въртят около събиране на оборудване и фокусиране върху стрелечните елементи. 

Outriders обаче твърди, че е пуснат като игра „завършен“ и иска да предложи пълния обхват още от самото начало. Според разработчика след това ще ви очаква кампания с до 40 часа време за игра, със съдържание от крайната игра отгоре.

Знаем това за крайната игра: След кампанията играчите участват в така наречените експедиции. Те напомнят по много начини на Големите разломи от Diablo 3. При различни нива на трудност (до 15 “Световни нива ”) трябва да се борите възможно най-бързо през мисиите, за да получите по-добро оборудване.

Все още не е известно дали ще има по-нататъшно съдържание в края на играта.

Ще има ли DLC в бъдеще? Понастоящем няма известни планове за това.

Експедициите са предназначени да поставят играчите на изпитание в крайната игра с високо ниво на трудност.

2. Outriders няма микротранзакции

Ето как изглежда с достъпно съдържание: Тъй като Outriders не е игра на живо, не трябва да има микротранзакции под формата на магазин в играта или достъпно козметично съдържание. Разработчиците People Can Fly потвърдиха това във видеоклип с въпроси и отговори (чрез Gamespot.com)

Сезонните пропуски и други подобни функции също не трябва да бъдат включени в играта.

3. Outriders не предлага PvP

Докато The Division и Destiny предлагат обширни PvP режими, Outriders се фокусира изключително върху PvE. Така че не можете да се състезавате с други играчи и да се състезавате с тях в битка.

Фокусът е върху историята, съвместния геймплей и събирането на съоръжения, както знаете от Diablo или Anthem.

4. Outriders ви позволява да занаятите

Ето как работи системата за изработка: В Outriders дори старото оборудване все още е полезно. Например, ако имате стара пушка с модификация, можете просто да разглобите оръжието и да поставите модификацията върху друго оръжие. Така ефектът все още може да се използва.

Не забравяйте, че можете да получите модове за оръжия само от определено ниво на рядкост (синьо), като ги разглобите. Той работи по същия начин с броневите части.

Можете да демонтирате целия инвентар и да използвате ресурсите.

С тази система можете постоянно да се адаптирате и да сменяте предавката си. При условие, че събирате необходимите ресурси за това в света на игрите.

Плячката, която намерите, също може да бъде надградена с тези ресурси. Така че теоретично можете да надстроите стандартно оръжие до епично ниво.

5. Модификациите засягат вашия стил на игра

Модификациите в Outriders оказват огромно влияние върху начина, по който създавате своите компилации. Докато модовете за оръжие променят основно активна битка (тип повреда, тип боеприпаси), модификациите на бронята (модове за умения) имат по-пасивно влияние върху вашата конструкция.

Ето как работят оръжейните модове: Модификациите на оръжията могат да носят различни бонуси със себе си. Например можете да намерите лека картечница, чиито боеприпаси експлодират веднага щом убиете враг. Има много различни варианти, които също могат да позволят щети от електричество или дори да повлияят на гравитацията.

Има общо три "Mod-Tiers ", т.е. нива за модификациите.

  • Етап 1 се получава от редки (сини) оръжия,
  • От ниво 2 до епични (виолетови) оръжия
  • и Tier 3 може да се намери само на легендарни (златни) съоръжения.

Колкото по-високо е нивото на мода, толкова по-силни са съответните бонуси и свойства.

Ето как работят модовете за умения: Можете да получите тези модификации на бронята, както и модове на оръжия, като демонтирате плячката от рядкото ниво. Те също са разделени на 3 нива. Ефектите обаче са по-насочени към пасивни бонуси и таланти. Така че можете частично да получавате бонуси от други класове, които не играете по това време.

Видеото LaserBolt показва подробно как работи всичко:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

6. Легендарният плячка не се ограничава до един слот

Ето как го знаете от сравними игри: Всеки, който е играл The Division или Destiny, трябва да е запознат с екзотично оборудване. Това обикновено са най-здравите парчета екипировка, които могат да бъдат намерени. В допълнение, "Exos " обикновено имат много специални свойства и специален външен вид.

В споменатите игри можете да оборудвате само едно парче екзотична броня и едно екзотично оръжие, така че играчите да не станат твърде силни.

Ето как изглежда в Outriders: Служител на разработчика People Can Fly потвърди (чрез reddit), че Outriders също предлага такова оборудване. Тук той се нарича „Legendary Loot“, което означава легендарно оборудване. Това предлага уникални атрибути и се откроява визуално от друго оборудване. Можете обаче да оборудвате това легендарно оборудване на всеки наличен слот за оборудване.

Така че няма ограничения за играчите и можете безопасно да комбинирате най-силните оръжия и брони помежду си.

Този легендарен LMG се нарича Grim Marrow.

7. Можете да предефинирате своите умения и таланти по всяко време

Какво означава това? Всеки клас от герои има дърво на таланти с активни и пасивни умения, както много други RPG. В Outriders можете да нулирате и изберете вашите избрани таланти по всяко време, както искате. Можете дори да направите това, докато сте на мисии или дори в средата на битка.

Така че можете да изпробвате нови варианти по всяко време и да тествате интересни комбинации, ако например се забиете в един момент.