Outriders изглежда като Destiny 2 - но добре

2021 г. започва с нов стрелец през февруари: Outriders. Изглежда доста подобно на вече познатата и популярна Destiny 2, но прави много по-различно - и по-добре, поне смята авторът на MeinMMO Бенедикт Гротхаус след първия поглед върху характеристиките.

Какво е Outriders? Предстоящият стрелец на Square Enix Outriders беше обявен през 2018 г. и се разработва от известно време. Outriders е шутър от трето лице с фокус върху PvE и кооперация за до трима играчи в среда на научна фантастика.

Има различни класове, от които можете да избирате и изглежда, че играта е завършена кръгове или мисии, а не отворен свят. Outriders смесва елементи от много добре познати игри, като например:

  • Химн
  • Diablo
  • Остатък: От пепелта

На пръв поглед обаче той е особено подобен на Destiny 2 - стрелец, който играх известно време, но така и не се научих да обичам. Destiny 2 е готина, но винаги ми липсваше нещо. Аутсайдерите биха могли да имат точно тези липсващи парчета, ако всичко върви както е рекламирано.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Малък преглед на Outriders от GameStar.

Destiny 2 в по-добро - Къде са приликите?

На първо място: футуристичен стрелец с класове и RPG елементи вече крещи за Destiny. Описанието също се вписва в outriders. Двамата са нещо като братя и сестри.

Това се отразява и на външния вид. Outriders е малко по-груб, по-неполиран и по-архаичен. Но приблизително унищожените светове, шантавата броня и общата атмосфера на двете игри се вписват много добре.

Освен това Destiny 2 и Outriders предлагат различни класове, които носят различни умения и съответно могат да изпълняват различни роли. Едва през август Outriders представи своя таен четвърти клас, Technomancer.

Класовете на Destiny са страхотни, но класовете на Outriders са още по-готини.

И двете игри се фокусират върху PvE и плячката като някои от основните им елементи. Кооперативната и груповата игра се изписват с главни букви, сътрудничеството помага при по-строгите противници в текущото съдържание. И все пак, от това, което видях досега, Outriders има предимство.

Какво прави Outriders по-добри тук?

На първо място, Outriders няма PvP. Цялото съдържание е предназначено чисто за PvE и историята. Това има няколко предимства:

  • Оръжията и бронята не трябва да бъдат "балансирани " за PvP, те просто могат да бъдат наистина трудни. Виждам огромен забавен потенциал тук.
  • PvE е по-зрял. Тъй като няма PvP раздел, няма нужда да разделяме вниманието в развитието.
  • Историята е потенциално по-дълбока. Разбира се, Destiny 2 има много време за изпълнение тук, но Outriders обещаха да бъде завършена игра до пускане. Любопитно ми е да видя какво има вътре.

Дори в Destiny, PvE аспектът беше по-важен за мен от PvP. В повечето игри има история и RPG елементи. Виждам Outriders една крачка напред, защото няма PvP фракция, която да бъде предпочитана или пренебрегвана. Всичко, което идва, идва за PvE.

В допълнение, Outriders не е сервизна игра с отворен свят, но има завършена история, подобна на Remnant: From the Ashes. Обичам да играя сервизни игри, но Remnant ми показа, че RPG стрелецът със завършена история работи по-добре за мен от отворения свят. Все още може да се преиграе, но повече за това по-късно.