Outriders иска да дойде като "завършена игра " - но демонстрацията не изглежда така

Демонстрацията на новия луут шутър Аутсайдери Работи от известно време и много играчи се чудят дали играта изобщо си заслужава. Outriders всъщност трябва да е завършена игра и демото трябва да "демонстрира " това. Но не работи съвсем.

Какво е Outriders? Новият шутър от разработчика People Can Fly и издателя Square Enix съчетава функции от различни жанрове. Outriders предлага плячка като при плячка стрелци и битки от прикритие стрелци. Играта е предназначена за самостоятелни играчи и групи до трима играчи в кооперация.

Грубо казано, може да се опише като комбинация от Gears of War, The Division 2 и Remnant: From the Ashes. Играта се играе от трето лице с четири различни класа, като всички те имат свой собствен стил на игра с уникални умения.

Историята се развива в пост-апокалиптичен научно-фантастичен сценарий. След като земята е разрушена от хората, те търсят нов дом. Но също така тук избухва война и след инцидент и дълъг студен сън Outriders (играчите) се събуждат с нова сила и трябва да осигурят ред.

Outriders ще бъдат пуснати на 1 април за PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One и Xbox Series X | S.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Трейлърът за старта на демонстрацията.

Що за демо е това? На 25 февруари стартира демото Outriders, което позволи на играчите да играят първата глава на демото, всички класове и някои странични мисии. Може да се играе безплатно на всички платформи.

Демото запознава играчите с някои основни системи. Вече има 10 легендарни оръжия, групови игри и така наречените световни нива, които представляват трудността. Съдържание на крайната игра обаче липсва. Демото се изпълнява за неопределено време и дори може да продължи да се възпроизвежда след издаването.

Каква е разликата между бета и демо? Бета се отнася до състояние на предварителна версия, т.е.недовършена версия на игра, която все още се разработва. Демонстрацията, съкратена от демонстрация, има за цел да представи готов продукт, за да убеди потенциалните заинтересовани страни. Така демонстрациите показват откъс от нещо завършено, докато бета зреят в цялостен продукт.

Техническите дефекти помрачават удоволствието от играта

Това са проблемите: Демото на Outriders започна с някои проблеми. На PlayStation не можеше да бъде изтеглен в началото и също трябваше да се бори с някои технически проблеми след това:

  • Графични бъгове като отрязване на пелерини преминават през играта
  • изрязаните сцени, които често могат да бъдат намерени, често са асинхронни на звука. По-специално, синхронизирането на устните, особено на немски, все още не работи добре
  • Cutscenes са привлечени до 30 FPS в демото, което трябва да се промени за изданието - така че все още не е завършено
  • работата на камерата в изрязаните сцени варира - някои играчи се оплакват от морска болест / морска болест
  • Графиката и оптиката не са непременно актуални в сравнение с други съвременни стрелци, като The Division 2. Outriders напомня повече на продукция от преди около пет до десет години
  • Стандартните опции за персонализиране, като деактивиране на размазването в движение, липсват на компютъра

Въпреки че мнозинството от анкетираните в MeinMMO са доволни от демото, тези проблеми се споменават отново и отново, дори и от поддръжниците. Дори геймплеят и историята да са последователни, техническото състояние все още не е.

Какво пречи на това? Сами по себе си такива проблеми не са необичайни за тест. Outriders обаче предлага специална демонстрация, а не бета тест. Следователно играта трябва да бъде представена в окончателното си състояние.

Това, заедно с факта, че демото беше пуснато толкова малко преди пускането, кара играчите да се съмняват дали Outriders действително ще бъдат готови до 1 април и ще отстранят всички проблеми.

Друг момент е, че играчите изглежда са очаквали повече от продукцията. С Square Enix има огромна корпорация зад разработчиците, но някои от грешките изглеждат по-скоро като болести, с които по-малкият разработчик трябва да се бори.

Очевидно няма AAA заглавие въпреки Square Enix

Играчите може да са очаквали повече от Outriders, отколкото в момента може да достави. Вместо заглавие на пълна цена с бюджет от милиони, те са по-склонни да получат заглавие на АА. Не трябва да е лошо заради това, но не е точно това, което сте очаквали. Читателят на MeinMMO Phoesia обобщава това със собствените си думи:

Дизайнът на играта просто изглежда остарял и старомоден, изпълнението неравно и неполирано. Това преминава през всеки един аспект на играта.

Сега не е флоп, но долната линия е твърде малко, за да се пробие през 2021 г. Ако беше независима игра в Steam за € 29, можете да си затворите очите на всеки ъгъл - но не е така.

Възможно ли е да се представите в разпродажбата, на пълна цена получавам днес много по-добри неща, също в жанра.

Не всички произведения, които Square Enix предлага на пазара като издател, са страхотни продукции и успехи. Отмъстителите на Marvel разочароваха издателя дори с печалбите си. Освен това Square Enix се появява по-често като издател за по-малки продукции, като Murders: Soul Suspect или Wakfu.

Очевидно е, че външните машини се вписват във втората категория, дори това да не говори нищо за нейното качество. Някои демо играчи вероятно са очаквали повече. Технологията не е единственият проблем - самата демонстрация би могла да бъде планирана много по-добре.

Основният проблем е, че очакванията на Square Enix като издател все още могат да бъдат твърде високи. Square си направи име с висококачествени продукции като Final Fantasy, Kingdom Hearts и Dragon Quest. Това са едни от най-успешните франчайзи за всички времена.

Final Fantasy се счита за шедьовър на видеоигри, особено Final Fantasy VII.

Самият Square Enix е известен дори с това, че въвежда първоначално термина AAA. Смята се, че Final Fantasy VII е изминал между 40 и 45 милиона долара в развитието си, разработчикът е поставил крайъгълен камък по това време. Играта се счита за една от видеоигрите с най-високи производствени разходи и беше представена с пищна CGI кинематика и оркестрова музика.

Поне някои от играчите може да са се приспособили да играят обновена AAA титла с Outriders, тъй като Square Enix е първият, свързан с големите заглавия. Големите успехи на Square Enix обаче са предимно собствени продукции, които Square също разработва сам. Outriders идва от People Can Fly (Bulletstorm, Gears of War: Judgment).

Демото е по-скоро бета и не е идеално за предварителен преглед

Ето защо демонстрацията не е идеална: В сегашното си състояние демото е по-скоро точно като бета теста, който разработчиците не искаха да правят. В интервюто разработчиците подчертаха, че искат да запознаят играчите с играта с демото:

Опитваме се да помогнем на играча в играта от самото начало и имаме уроци за всичко. Бавно ги водим през етапите на играта. Ние не хвърляме никого в дълбокия край. [

...

]

Също така искаме да научим хората, които са нови в този тип игра, как да играят в началото, така че никой да не се загуби в играта. Но колкото повече играете, толкова повече разбирате какво правим. Надяваме се да започнете да пробвате, да променяте компилациите и да играете правилно играта [

...

]

Демонстрацията обаче не надхвърля далеч от урока и важно съдържание като експедиции (финал), занаяти или таланти липсва или съдържа само минимално. Имаше и първа актуализация, която коригира грешки - точно както в бета версия. Така че Outriders все още не е напълно завършен.

Ето как изглежда цялото дърво на талантите. В демото могат да се разпределят само две точки.

Демонстрацията трябва да представи продукт и да насърчи потенциалните клиенти да го купят. Демото на Outriders показва само една игра, която все още не е напълно полирана и само началото на нея.

Играчите могат да изиграят началото и да се потопят в историята, но едва ли ще изпитат нещо от това, което Outriders всъщност трябва да бъде. Повечето от планираното съдържание на Outriders за крайни игри не са включени.

Първите точки от умения могат да бъдат разпределени, но дърветата на талантите са толкова огромни, че двете точки дори не започват да показват как ще изглежда системата по-късно. Няма смисъл какво ще станат Outriders по-късно. Това не се среща.

Защо изобщо се нарича демо? Разработчиците искаха да се дистанцират от идеята за "Игрите като услуга ", Outriders трябва да се показват като завършена игра. Предпоставката е, че Outriders иска да бъде завършен от самото начало.

В интервю за MeinMMO разработчиците разкриха защо не искат да донесат Outriders като сервизна игра. Разстоянието до този модел може да се дължи на факта, че по-специално две добре познати игри не трябва да бъдат свързани: Fallout 76 и Anthem.

Fallout 76 също започна с големи очаквания на играчите за франчайза, които обаче бяха разочаровани още при първите бета тестове. Феновете не получиха популярно заглавие за един играч от голям издател, а по-скоро незавършена игра за услуги, която тепърва трябваше да бъде разработена.

Химн също имаше проблема, че по него работят добре познати екипи с BioWare и EA. Очакванията на играта бяха големи, първите трейлъри изглеждаха добре, първите тестове на играта спряха. И в двата случая беше избран сервизен подход, при който играчите само съзнателно виждат пълния набор от съдържание по-късно.

Fallout 76 успя да се изправи след неуспешната бета и труден старт и работи наистина добре за много играчи през 2021 година. Химнът, от друга страна, не беше натиснат достатъчно, така че играта започна да умира шест месеца след излизането си.

Аутсайдерите не искат да тръгнат по този път или да поемат риска да свършат като Химн. Ето защо играта ще бъде завършена от самото начало - само демото все още не го показва.

Трябва да купите Outriders преди пускането?

Можете обаче да помислите за закупуването му вече се забавлявате с демото. Все още не е показана много от играта, но можете да очаквате да идва само повече съдържание - включително шлифоване на финалната игра, което е сравнима с Diablo.

Освен това играчите, които могат да пренебрегнат техническите недостатъци, ще се забавляват. Възможно е всички грешки да бъдат отстранени до изданието, но това не е гарантирано.

Трябва да изчакате повече информация за изданието, ако лесно можете да се разочаровате от много изрязани сцени, графични грешки и проблеми. Все още не е ясно дали Outriders действително могат да поправят всички грешки и преди това да не е така, трябва да стоите далеч от него за изданието.

В допълнение, определено трябва да изчакате, ако шлифоването на финалната игра е важно за вас в плячка. Смята се, че Outriders предлага около 35 часа история и след това повторяеми мисии. Но все още нищо не е видяно от тях и не знаем колко добри ще бъдат.

Ще играя Outriders със сигурност - но това не означава нищо

Вече се забавлявах много с демото на Outriders и ми е ясно, че ще го пусна при издаване. Аз обаче също съм човек, който може да пренебрегне много малки недостатъци и недостатъци. Графиката също не играе голяма роля за мен, геймплеят е по-важен.

Дори с Fallout 76 бях един от играчите, които бяха ентусиазирани от играта от самото начало - независимо от многото проблеми и грешки. Доста съм безболезнен с нещо подобно и успявам да се съсредоточа върху аспектите, които ми харесват.

Ето защо грешките ме притесняват само в ограничена степен и историята и класовете ме убедиха. Достатъчно, че обещаните 35 часа са достатъчни, за да искам да инвестирам парите си.

Но това не означава, че бих препоръчал покупка. Ако не маркирате като мен, бих ви посъветвал да изчакате. Погрешната графика и по-специално непостоянните кадри могат бързо да гарантират, че играта се озовава в ъгъла и никога повече не се докосва, дори ако грешките са били коригирани по-късно.

Ето защо бих ви посъветвал да нападате само когато сте сигурни, че Outriders вече е достигнал желаното състояние. Тъй като това не е сервизна игра, винаги получавате това, което виждате в момента - само с възможни корекции на грешки в бъдеще и вероятно DLC, веднага щом има такива.

Бенедикт Гротхаус
Писател на свободна практика в Mein-MMO

Демото се изпълнява за неопределено време и все още може да се възпроизвежда дори след пускането на Outriders. Така винаги имате възможност да се убедите в текущото състояние на играта и да решите сами дали искате да й дадете шанс.

Ако все още не сте сигурни и демото все още не ви е убедило, съветваме ви да изчакате преди да купите. След издаването ще се появят много тестове и рецензии на Outriders, с които можете да получите по-добра картина. Тук на MeinMMO ще продължим да ви предоставяме съдържание и информация за играта. Първото впечатление от демото на Outriders от автора на MeinMMO Бенедикт Гротхаус можете да намерите тук: Всички се оплакват от Outriders, но аз се забавлявам с него

Как се отнасяте към текущото състояние на Outriders?