Overwatch: Световният шампион е пиян и сексист на Twitch, има истински проблеми

Световният шампион на Overwatch от 2016 г. Ryujehong сега изкарва прехраната си като създател на професионално съдържание за професионалния екип Gen G. Но нов поток Twitch може да навреди на кариерата му. Той стриймваше очевидно пиян и се сблъска със своя съ-стример. Това, което е „шегуващо се дразнене“ за някои, е женоненавист и сексизъм за други. Сега генералният отбор G. G. го отстрани.

кой е това? 29-годишният Ryu "Ryujehong " Je-hong беше смятан за един от най-добрите играчи на поддръжка в Overwatch изобщо. Той беше най-известен с играта си като Ана.

Той беше част от екипа, спечелил първото световно първенство Overwatch през 2016 година. Южнокорейците водеха.

Снайперистът е лечител в Overwatch.

Ryujehong беше професионалист в лигата Overwatch в продължение на три години като гъвкава подкрепа за династията в Сеул и титаните от Ванкувър. Сега обаче е приключил кариерата си и е станал професионален създател на съдържание за Gen G., един от най-големите отбори за киберспорт в Южна Корея. Според Forbes Gen G. е шестата най-ценна организация за еспорт в света, оценена на 185 милиона долара.

Преди седмица изпълнителният директор на генерал Г. все още беше доволен от годежа на световния шампион: легенда се завръща.

@ryujehongsexy да се върне при семейството е нещо, което не мислех, че е възможно. Този човек е легенда и това, което иска да направи по съдържание, е страхотно. Ще запазите някои изненади тук, така че останете на линия! (4/6)

- Арнолд (@arnoldwh) 12 януари 2021 г.

Какво е направил? Според доклад на Dotesports, привърженикът е бил в ефир с южнокорейски LoL стример на 16 декември. Както се съобщава от dotesports, Ryujehong се появи пиян по време на потока и направи многобройни сексистки и унизителни коментари за съ-стримера:

  • Казва се, че стримерът е нарекъл колегата уличница
  • той я беше порицал, че го е прекъснала - жените трябва да са тихи, когато мъжете говорят
  • Той я нарече „златотърсачка“, жена, която преследва мъжете заради пари, и каза: На жените не трябва да се вярва
  • той също й инструктира да му донесе нещо за пиене, използвайки грешния тон
Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Това са последствията: Както съобщава Dotesports, стримерът сам изтри видеоклипа на потока. Стримерът все още има потока в архива си.

Има изявление на Ryujehong, в което той се обръща към „негативните коментари на феновете“. Той се извини на публиката, която се чувстваше неудобно. Вероятно би имало затруднения да свикне с новата атмосфера в чата, ако сега използва по-често "Streamer Memes ", сега иска да обърне повече внимание на обратната връзка, използвайки модове и ботове.

Но хората, които не са негови фенове, трябва да спрат да наливат гориво в огъня.

Инцидентът в Южна Корея се вижда по различен начин на Запад

Така че това се обсъжда: Когато новината се разпространи в англоговорящата част на общността на Overwatch, някои първоначално бяха разочаровани от поведението на професионалиста. Винаги изглеждаше толкова мил. Не може да се обясни внезапно толкова женоненавистното поведение. Някои изглеждаха направо шокирани, че бившият им герой сега се представя така.

След това потребител докладва и постави инцидента в перспектива. Той каза: Световният шампион и стримерът преди това са се подигравали, обиждали са се и са се закачали. Грубият език стана нормален между двете. Двамата все още са приятели след потока. Този потребител обаче признава също, че са направени някои сексистки изявления.

Говори се, че корейците лесно се справяли с тези неща. В САЩ, от друга страна, климатът ще бъде нагрят. Там не могат да се прилагат едни и същи стандарти.

Това е много подобна дискусия на тази, която последно проведохме в Германия. Ръждата беше за реплика, която някои приеха като шега, а други я видяха като сексуален тормоз.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Генерал Г. реагира на неправомерни действия: "Много разочарован "

Актуализация 1/20: Междувременно генерал Г. реагира на поведението на стримера. Вие сте преустановили всички негови дейности, свързани с генерал Г., до допълнително известие.

Твърди се, че човек е „много разочарован“ от езика, който световният шампион използва в потока. Поведението е нехарактерно за него. Той беше изразил съжалението си и би поел отговорност за лошото си поведение.

Но сега той е спрян за неопределено време.

Вече съобщавахме за странно поведение от южнокорейските професионалисти на Overwatch през 2017 г. По това време младите е-спортисти очевидно са смятали, че като професионални спортисти имат право на млади фенове като групички. Лигата изобщо не хареса това:

Overwatch: Корейски Casanovas - Мини-секс скандал за eSportsmen

Източник (и): dotesports, reddit