Pokémon Sword & Shield има кооперативни набези - Какво означава това за сериала

Pokémon Sword and Shield ще има рейдове, които могат да се играят в кооператив онлайн. Те са взети от Pokémon GO и изключително необичайни за RPG за един играч. Поредицата се развива в MMO?

Това е фонът: На 15 ноември 2019 г. новата RPG за един играч, която носи 8-мо поколение, ще бъде пусната за Pokémon. Сега Nintendo представи нова функция, която никога не е била виждана досега в класическите Pokémon.

Какво ново в Pokémon Sword & Shield? Набези. За първи път в историята на класическите ролеви игри Pokémon, можете да се срещнете с приятели на място или онлайн, за да поемете мощни рейд босове.

Между градовете на новия регион Галар играчите ще намерят каменни кръгове. До четирима играчи могат да вземат участие в нападението над тези каменни кръгове. Покемоните приемат новата форма на Dynamax, което ги прави огромни и им дава специалните Z-атаки.

Покемоните растат до гигантски размери във формата си Dynamax и стават по-силни. Треньорите стигат до Райчу (вляво) точно до пръстите му.

Какво означават набезите за класическата RPG Pokémon?

Набезите могат да бъдат първата стъпка в разработването на класическите RPG покемони към MMO.

Това го прави специален: Тази форма на борба е вдъхновена от Pokémon GO. Мобилната игра въведе набези през юни 2017 г. Тук до 20 играчи могат да се състезават срещу рейд бос и да го хванат, ако битката е успешна.

Управляващият директор на Pokémon Company, Tsunekazu Ishihara, говори през 2017 г. за въздействието, което Pokémon GO ще окаже върху бъдещето на франчайза. По това време хората бяха изненадани от успеха на мобилната игра на Niantics.

През 2018 г. Niantic направи над 800 милиона долара от Pokémon GO. Така че не е изненадващо, че компанията Pokémon би искала да отреже по-дебело парче торта тук.

Между другото, самият Pokémon GO не се счита официално за MMO, дори ако отговаря на всички изисквания за него. Дори предшественикът на жанра Раф Костър казва, че Pokémon GO е пълноценна MMO.

Набезите в Sword and Shield са вдъхновени от Pokémon GO.

Скоро ще има "истински" покемон MMO?

Това е зад него: Взети заедно,

  • че Pokémon GO е безумен световен хит,
  • Поради това компанията Pokémon иска да вложи повече Pokémon GO в цялостния маркетинг на франчайза
  • и че Pokémon Sword and Shield сега въвежда за първи път MMO функция с онлайн рейдовете,

Разумно е да се предположи, че класическите RPG сега ще се развият още по-далеч в тази посока. Първата стъпка определено е направена с функцията за набези Dynamax. Искате поне да тествате фарватера и да продължите да вземате играчите на Pokémon GO.

Колко скоро може да има MMO за Pokémon?? Не толкова скоро.

Но е възможно да се добавят още повече социални и онлайн функции към RPG в бъдеще. Може би ще има един вид "MMO-Light", както в случая с Borderlands 3. Също така би било възможно да има официално MMO издънка, както Bethesda направи с The Elder Scrolls Online. В контекста на ролевите игри за един играч на Pokémon, набезите са огромна иновация.

Въпреки това, в контекста на пълноценна MMO, това е бебешка стъпка. Но бебешката стъпка също е стъпка. Очакваме поне още по-силно съсредоточаване върху социалните функции като нападения в бъдеще.

Дори с Pokémon Let's GO хората искаха да отидат при играчите на GO. Така че MMO играчите сред феновете на Pokémon: