Razer носи очила в стил Супермен, полезни за домашния офис и игрите

Razer представи интелигентни очила за домашен офис и игри. Това обаче не са очила с добавена реалност (AR). MeinMMO ви запознава с очилата.

За това става въпрос: Razer Anzu са ​​интелигентни аудио очила, тъй като очилата не могат да функционират като добавена реалност (AR). Вместо това очилата ви предлагат филтър за синя светлина и Bluetooth функции. Хората с лошо зрение също могат да имат собствени очила, вградени в очилата.

Какво общо има това със Супермен? В гражданския живот Супермен пътува като Кларк Кент. Тук той винаги носи черни очила с рогови рамки, с които се среща с колегите си в ежедневието.

Дизайнът на очилата на Кларк Кент и Razer Anzu са ​​изключително сходни - а тези, които искат да се чувстват като Супермен, получават поне някои страхотни функции с новите очила.

Тук сме вградили откъс от „Батман срещу Супермен“, за да можете да се убедите в неговото представяне:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Това предлагат интелигентните очила от Razer

Ето как работи устройството: Очилата се контролират чрез сензорни полета. Те са разположени на двата храма на очилата. Използвате жестове за писане (единични, двойни или тройни), за да отговаряте на повиквания или да стартирате музикални произведения.

Друга особеност е, че очилата трябва да ви предпазват от синя светлина. Ето защо два чифта очила са включени в обхвата на доставката:

  • Първата двойка е предназначена за използване на закрито и предлага 35% филтър за синя светлина.
  • Втората двойка са оцветени слънцезащитни лещи с 99 процента UVA / UVB защита.
Ето как изглежда Razer Anzu.

По-специално филтърът за синя светлина е предназначен да улесни работата или дългите периоди на седене на компютъра и да намали проблемите пред екрана. Ако имате заболявания или здравословни проблеми в домашния офис, определено трябва да говорите със семейния си лекар. Това ви съветва в случай на затруднения.

Какво все пак е синя светлина? Синята светлина се съдържа в LED лъчението от плоски екрани, смартфони или монитори. Синята светлина има отрицателен ефект върху ритъма на съня ни и ни позволява да останем будни. Заспиваме и по-зле. Можете да намерите изчерпателен анализ на синята светлина на Tagesschau.de.

Трябва да се направи без това в Германия: В САЩ Razer си партнира с онлайн оптик. Няма такова нещо в немскоговорящите страни.

Ако носите очила поради лошо зрение, тогава или трябва да носите контактни лещи, или да отидете до вашия оптик и да поставите правилните очила там.

Razer Anzu в детайли:

  • Два комплекта очила: синя светлина (35%) и слънчеви очила (99% UVA / UVB)
  • 16 мм драйвер и микрофон
  • Сензорни контроли за разговори, музика и гласови асистенти
  • около 5 часа живот на батерията
  • Очилата поддържат устройства с Bluetooth аудио функционалност и Android и iOS
  • Очилата струват 209,99 евро и вече се предлагат от Razer

Razer Anzu - това казват първите тестове

Досега някои тестери вече са успели да изпробват Razer Anzu. Netzwelt пише в теста, че Razer Anzu е всъщност интересен чифт очила със синя светлина. Ако обаче не се нуждаете от технологията, можете да получите чисти сини светлинни очила без технология за сини зъби за 30 евро. Очилата не са много убедителни като слушалки.

Редакционният екип на Golem.de прави подобно заключение. Идеята за създаване на интересни и удобни очила за домашния офис е интересна идея сама по себе си, но на цена от 200 евро има значително по-евтини варианти. Можете също така да получите добри слушалки за около 200 евро, но трябва да се справите без очилата със синя светлина.

Други аксесоари за геймъри: В допълнение към очилата, Razer вече беше представил аксесоар за геймърите със специална маска срещу Corona. Маската изглежда сякаш идва директно от видео игра. Но те не трябва да са толкова скъпи като новите интелигентни очила от Razer.