Riot покани 10 бивши професионалисти от FPS, за да тестват проект A - един си говори в чата

Valorant е нов шутър от първо лице от разработчиците на LoL Riot Games. Въпреки че има различни символи, той трябва да напомня повече на Counter-Strike, отколкото на Overwatch. 10 бивши професионалисти успяха да тестват играта преди 6 месеца. Сега един играч се възхищава от проект А с най-високите тонове.

Кой бълнува там? Играчът Роналд "Рамбо " Ким беше професионалист в Counter-Strike. На 15-годишна възраст той започва да играе по локални мрежи, създава име там и след това прави прекрасна кариера като eSportsman повече от 10 години.

Сега е достигнал библейската възраст от 35 години за геймър и управлява канал в YouTube (чрез YouTube).

Както той съобщава, 10 бивши професионални играчи са успели да тестват играта преди 5 или 6 месеца. Включително експерти от FPS от Call of Duty, Counter-Strike 1.6, Counter-Strike GO и Quake 3.

Самият Ким е поканен от "Volcano ", бивш негов съотборник. По-късно работи върху CS: GO и сега работи за Riot Games. Дълго време никой не знаеше какво прави Вулканът.

От голямото съобщение от Riot стана ясно: Той работи по проект A и всичко сега има смисъл.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Професионалистите изиграха проект А в продължение на 5 дни:

  • В продължение на 3 дни ставаше въпрос за опознаване на героите и играта
  • В продължение на 2 дни Проект А се играе така, сякаш турнир вече е започнал и става въпрос за пари

Ким не може да разкрие много нови неща, но описва впечатленията си от това, което има да играе там.

Много съм критичен - играта е феноменална

Ето какво казва Ким: Той казва, че е критичен към FPS игрите: той ги приема много сериозно. Стрелецът от първо лице трябва да се чувства добре, да има добър баланс, да предлага правилната скорост, да прави правилното насочване.

Проект А щеше да отговори на всички негови големи очаквания.

Играта се чувства много прецизна и полезна. Това напомня на Ким за неговите специални игри (така че вероятно Counterstrike).

Например, Ким разглежда колко важно за него е играта да възнаграждава добро позициониране - и да не е странно „връх.“ Според него Проект А решава проблема добре. Riot също работи усилено по мерки срещу измама, което е много важно за състезателните играчи.

В допълнение към снимането, героите имат свои собствени умения с охлаждания - това отваря повече възможности и също така ви позволява да изграждате комбинации и да използвате синергии.

Уменията не са твърде силни, но фокусът е върху стрелбата и механиката.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Profi очаква бета за Проект А още в началото на 2020 г.

Ким казва, че играта се е чувствала феноменално преди 6 месеца и нямаше да бъде разочарован, ако това беше версията на изданието.

Той смята, че играта е добре напреднала. Бета може да започне скоро - може би в рамките на една година.

Проект А - „новият“ CS: GO?

Това е зад него: Изглежда, че проект A е изцяло насочен към електронния спорт от ден 1 и иска да зарадва професионалистите от сцената. Това важи и за Riot Games.

Проект A очевидно е проектиран като конкурент на CS: GO: класически, състезателен стрелец без много. Със сигурност ще има интересен пазар - CS: GO все пак е на 7 години. А Riot Games знае как да прави и да организира eSports.