RPG отговаря на MMO

Сега има привидно безкрайна селекция от фантастични светове, в които се потапяме всеки ден. Там ние се борим с нашите набези, обработваме нашите площи и изработваме най-доброто оборудване. Едва ли има значение дали бродим през Azeroth в WoW или летим наоколо в необятността на галактиката Междузвездни войни, основните принципи се различават само леко.

Но не би ли било чудесно да имаме реална роля в този свят на игри? Да бъдеш нещо повече от контролиран аватар, който спами своите "умения " и "епикс плячка "? Какво ще кажете, ако сега не само играя магьосника - но аз съм магьосникът?

Това, което в началото звучи абсурдно, се превърна в ежедневие за много хора, макар и малко по-меко от описаното в началото. Говорим за така наречената ролева игра (RP). По принцип тази дума вече е в “MMORPG ”, но много малко хора виждат повече от разпределяне на точки от умения или попълване на лента за опит. RPG предлага перфектната възможност да опознаете "сладкия нощен елф " от съседната врата или да станете свидетели на сърдечна битка от кантина отблизо.

Историята зад един герой

Основната цел в ролевата игра е, разбира се, забавление, както при почти всяка развлекателна дейност, но все пак има няколко неща, които трябва да имате предвид, ако не искате да бъдете обидни навсякъде. Прави се опит да се представи герой в света, това работи най-добре, ако човек вече е малко запознат с историята на фона и знае какво се случва в този свят: Никой няма да приеме вампир в WoW, а тайнствен маг в SW също: TOR се усмихва, а не приветства.

Ако обаче знаете историята на фона достатъчно, тогава е лесно да създадете последователен характер - при което човек трябва да отбележи: по-малко често е повече. Бедният майстор е много по-интересен за другите играчи от злия Властелин на ситите с невероятни сили. В някои игри, като Neverwinter, дори е възможно да се напише подходяща биография - това след това може да се види и от други авантюристи в менюто на героите.

Почти всяка текуща MMO има един или повече ролеви сървъри, понякога те са специално маркирани от разработчиците и там има отделни правила, като разширени насоки за именуване. Ако няма такъв сървър, тогава общността сама избира такъв, който да обслужва това хоби отсега нататък.

Три причини за ролева игра в MMORPG

Но какво точно е това, което гарантира, че ролевите играчи са привлечени от онлайн игра и че се сгъват в света на игрите? Ето основните причини, поради които RPers прекарват голяма част от свободното си време в MMORPG.

  • Самият виртуален свят

Това може да звучи банално, но светът с неговата история е най-важният мотивиращ фактор. Защо континентът изглежда така, както изглежда? Какви състезания има и защо? Колко време е минало от последната голяма война и какво я е започнало? На тези и много други въпроси трябва да се отговори, тъй като точно като добра книга, играчите на роли се нуждаят от пределна информация, за да могат да развият характер, който се вписва в света и е съобразен с многото дребни детайли.

  • Опции за персонализиране

Всеки RPG играч обича своя характер и иска те да бъдат специални - това не означава непременно, че притежават някакви необикновени умения, просто външният им вид е уникален. Колкото повече бутони и контроли имате при създаването на герои, толкова по-добре. Но това не свършва дотук: ролевият играч не се интересува дали панталоните на неговия герой имат "+17 ловкост ", стига панталоните да са сини и да съответстват на ризата му. Множество различни елементи от облеклото са достатъчни, за да накарат сърцето на RPer да бие по-бързо.

  • Общността

RPG е невероятно социален. За разлика от групите „Търси се Raid“ или PvP бойни полета, в които всеки прави това, което смята за правилно, RPer зависи от другите. Изпълнението му е безполезно, ако няма публика или някой, с когото да взаимодейства.

Само опитът с другите прави тези преживявания толкова ценни и забавни. Винаги е привлекателно да опознаеш нови герои и да видиш как се разбират със собствения си аватар, но винаги трябва да се има предвид: Персонажът може да смъмри танцьора Twi 'lek пред себе си "евтино парче" толкова дълго, колкото не забравяйте: зад другите има хора и вие можете и трябва да бъдете приятелски настроени към тях - без значение колко герои могат да се мразят.

Заключение

Разбира се, има много други фактори, които правят MMORPG добро място за срещи на ролевите играчи, защото те също обичат да фермират малко или да разгледат най-новия случай на нападение - просто не толкова интензивно. Ако искате сами да изпробвате RP, трябва просто да поискате помощ по приятелски начин на подходящите сървъри, новодошлите са щастливи да бъдат запознати и инструктирани по въпроса. И така, какво има да загубим??

Допълнителни статии за ролеви игри в MMO:

  • Създаването на характер
  • Поведенчески съвети в ролева игра
  • Опасности и изкушения в RP