Шалке 04 може да загуби отбора на LoL, защото футболистите играят толкова зле

За клуб Шалке 04 нещата ще се объркат през 2021 година. Докато отборът се класира на поне 6-то място от 10 в League of Legends, нещата не изглеждат добре за футболния отбор. И това също може да бъде фатално за професионалистите от LoL.

Актуализиране: Междувременно Шалке коментира слуховете. В изявление в Discord пише:

В момента сме в процес на оценка на различни варианти, които клубът може да вземе в зависимост от обстоятелствата, в които ще се окаже в края на този сезон в Бундеслигата. Това включва продажба на LEC слот на заинтересован купувач.

Досега обаче не е взето решение и дори клубът да изпадне, не е задължително да продаваме.

Какво става там? Шалке 04 е един от няколкото футболни клуба в Германия, които също се занимават с електронни спортове. Клубът разполага с професионалисти във FIFA, Pro Evolution Soccer и два отбора в League of Legends.

Професионалистите от LoL обаче могат да имат проблеми в бъдеще, както пише френската страна L ’Équipe - на немски " Екипът ". Поради лошото представяне в Бундеслигата, Шалке 04 трябва да намали разходите. В момента те са заплашени от изпадане във втора дивизия и с високи дългове.

Поддържането на отбор в най-високо европейското първенство LEC обаче струва пари. И това може да бъде спасено в бъдеще.

Настоящият списък на Шалке се състои от (отляво надясно): Broken Blade, Gilius, Abbedagge, Neon и Limit.

Стартовото място в LEC може да бъде продадено за 20 милиона евро

Какво пише в доклада? За да въведете отбор в европейската лига LEC, трябва да закупите начално място от друга организация. Няма класическо качване и слизане.

Според L ’Équipe, Шалке 04 е купил начално място за 8 милиона евро. Сега се казва, че стойността е до 20 милиона. Пари, от които клубът може да се нуждае, които според ESPN трябва да са в дълг с над 200 милиона евро.

Докладът също така казва, че въпреки че интересът към LoL лигата се е увеличил, се твърди, че много отбори за електронни спортове са загубили няколкостотин хиляди евро поради Corona. Една от причините за това трябва да бъде липсата на входни такси.

В управлението на Шалке 04 вече трябваше да се спомене, че продажбата може да бъде неизбежна поради икономическа необходимост. Надяват се обаче да успеят да предотвратят това (чрез Dotesports).

Повече за електронните спортове в LoL на MeinMMO:

  • Професионалистът от LoL (24) смята, че възрастта не вреди на уменията му в играта
  • Един от най-големите YouTubers планира екип на LoL - иска да бъде с професионалистите след 2 години
  • Докато еспортът умира във Fortnite, LoL продължава да бъде силен - това, което ги прави различни?

Как е футболният отбор? В момента Шалке 04 е на последно място в таблицата. Само с 9 точки има не само риск от изпадане, но и истински провал.

Отново и отново в медиите се съобщава колко лош е клубът и колко професионалисти биха могли да го напуснат веднага, ако той падне. Така че ситуацията във футбола е всичко друго, но не и розово.

Как се справя Шалке в електронните спортове? Във виртуалната Бундеслига във FIFA 21 Шалке е само частично по-добър. Тук отборът заема 12-то от 13-те места, само Айнтрахт Брауншвайг е по-лош (чрез Виртуална Бундеслига).

В League of Legends, от друга страна, нещата са малко по-добри. С 5 победи и 6 поражения, в момента отборът се намира на 6-то място от 10 с шанс да влезе в плейофите и дори на 3-то място. Наскоро обаче има 4 поредни поражения.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Отборът все още се състои до голяма степен от играчите, които създадоха малко чудо през 2020 година. В "Miracle Run " те достигнаха до плейофите след 11 поражения и от почти безнадеждна позиция:

Шалке печели 7 поредни игри в LoL, всъщност създава чудото.

Клубът притежава и отбора Schalke 04 Evolution в Първа лига, регионална лига за Германия, Австрия и Швейцария. В момента те са четвърти от 10 и дори спечелиха летния сплит миналата година.