Ето как играят новите, мълниеносни бронирани превозни средства в World of Tanks

Танкът MMO World of Tanks получи допълнителна категория превозни средства в нова актуализация: колесни бронирани превозни средства. Те играят по различен начин от останалите танкове и променят геймплея забележимо. Тествахме новите резервоари заедно с разработчиците.

Какво представляват бронираните превозни средства? За разлика от класическите танкове, които се движат по верижни вериги, бронираните превозни средства имат четири или повече колела. Въпреки че това предотвратява прекалено тежкото превозно средство, то от своя страна дава възможност за много леки и бързи превозни средства, които все още носят дебели пистолети и са идеални разузнавателни превозни средства.

В World of Tanks колесните превозни средства бяха представени на 6 февруари 2019 г. като част от френското технологично дърво Tier 6. В практически тест с разработчиците успяхме да ги тестваме на живо и да зададем въпроси за използването им в играта.

Всичко за бронираните превозни средства

Какво могат да направят бронираните превозни средства в играта? Бронираните превозни средства са изключително леки и следователно могат да достигнат много висока скорост. От Tier 8 превозните средства имат високоскоростен режим, който ги прави още по-бързи. Тогава са възможни скорости от почти 100 км / ч.

Колесни бронирани превозни средства могат да преминат картата за нула време и да пробият вражеските линии. След това те плячкосват из хинтерланда, търсейки лесни цели, като артилерия или ранени танкове. След това можете лесно да ги изключите.

Колесните бронирани превозни средства са особено идеални срещу тежки танкове със слаби места и тромави разрушители на танкове с неподвижни оръдия.

Тъй като врагът не може да ги последва достатъчно бързо с пистолета, след като те се втурнат покрай тях. От друга страна, челен удар с тежък пистолет често е краят на леките бронирани превозни средства.

Техните архенемии обаче са средни и леки танкове, които могат да издържат на скоростта и пъргавината на колесните бронирани машини и да водят ожесточени битки с тях.

Има и друго голямо предимство: бронираните колесни бронирани колела не са необходими за придвижване на автомобила. По-късните модели имат шест или дори осем гуми, можете да загубите няколко от тях и пак да шофирате. Резервоар, който загуби верига, ще остане заседнал, докато повредата не бъде отстранена.

В допълнение, бронираните превозни средства имат подобрена функция за автоматично насочване, така че да могат да ударят нещо с висока скорост.

Ако не познавате тропиците на бронираните превозни средства, ще бъде такава бъркотия.

Какви са недостатъците на бронираните превозни средства? Другата страна на монетата обаче е, че превозните средства вече не са особено маневрени при толкова високи скорости. Плътните завои са проблем и в режим на висока скорост ви е необходим голям кръг на завъртане.

Ако шофирате твърде бързо в завой или над неудобен хълм, ще отплавате бързо и евентуално ще се преобърнете!

Освен това бронираните превозни средства имат голям проблем с тесните пространства. Те не се обръщат на място като резервоар с въртящите се обратно въртящи се писти. Това се превръща в проблем, ако влезете в улична битка в тясна уличка и трябва да маневрирате няколко пъти, за да излезете отново.

Това се случи повече от веднъж в нашия тест и бяхме закъсали за дълго време, докато накрая отново се освободихме.

Какви са разликите между бронираните превозни средства и леките танкове? Колесните бронирани превозни средства и леките танкове са много сходни на пръв поглед. Затова попитахме един от разработчиците каква е голямата разлика.

Леките танкове все още са по-добрите пасивни разузнавачи. Те имат по-добра видимост и могат да се скрият добре в храстите и да разузнаят района.

Танковете на колела от своя страна имат по-активна роля на бойното поле. Те са по-подходящи за активно разузнаване на врага и объркване с бързи атаки с удар и бягане.

Танкове на колела в играта - изцяло нов геймплей

Как играят бронираните превозни средства? В няколко битки успяхме да добием представа за новите превозни средства. Беше забележимо, че тези неща наистина са изключително бързи. Така че, ако искате да натиснете епруветката, ще получите стойността на парите си тук.

Тъй като картите в World of Tanks все още са предимно доста малки, вие ще бъдете в другия край на картата за нула време.

С цялата скорост обаче тези неща наистина се движат по различен начин от танковете с писти, които просто са много по-маневрени. А в градската война често се случва да закъсате в тесни улички и да намерите бърз край.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Но ако бронираните машини се използват оптимално, тогава те реват като вятър около врага и попадат в неговите флангове. Ако харесвате този вид геймплей, определено трябва да разгледате бронираните превозни средства. Но имате нужда от много умения, преди да можете да овладеете оптимално тези превозни средства.

Как да получа бронираните превозни средства? Колесните бронирани превозни средства редовно се предлагат в играта. Понастоящем те са достъпни само като част от френското изследователско дърво от ниво 6. Това е така, защото французите са отлични в изследването на колесни бронирани превозни средства и са започнали да го правят рано.

Но други държави с колесни бронирани превозни средства ще го последват.