Играчите изследват Elite от 5 години: Опасно, сега намират нова култура

Космическият епос Elite: Dangerous има друга глава. След 5 години проучване, играчите вече ще намерят нова култура в кораб от древно поколение. И тя се нуждае от вашата помощ!

Какво беше открито в Elite: Dangerous? Голямата космическа симулация Elite: Dangerous живее от смелите си космически пътешественици и техните открития. Отново и отново играчите се сблъскват с нови и завладяващи неща, някои от които са създадени от случайния генератор или добавени от разработчиците.

Сега елитният космонавт и стриймърът Twitch "malic_vr " откри огромно поколение кораб на име "Golconda " в един от потоците си. Отначало това не е необичайно, някои от тези кораби вече са намерени и регистрирани под ключовата дума "Любопитности " в елитната папка.

Стриймърът malic_vr с нетърпение слуша дневниците на Golconda

Кораб от ново поколение е изненадващо обитаван

Какво е толкова специално за този кораб? В този случай обаче корабът е обитаван и по този начин изненадва нищо неподозиращия пилот, който всъщност е търсил само своето добро дело на деня.

Съобщенията, предадени от кораба, показват, че той е в ход от хиляда години и вече е оставил реалната си дестинация далеч назад. На кораба се е развила собствена култура, която сега е застрашена от изчезване.

Beluga Liner е един от най-големите управляеми кораби в играта в момента. Но той отдавна не се доближава до един от корабите на поколението.

В гигантския свят гигантските кораби също остават незабелязани

Как може това да остане неоткрито в продължение на 5 години? Последната част от космическата поредица Elite е гигантска. Разработчиците са събрали целия Млечен път и повече в играта. Дори голям кораб не привлича ненужно внимание на тези разстояния. Освен това, поради своята скорост, той не винаги е в близост до звездна система.

Летящото местообитание е открито само защото очевидно има някои проблеми на борда. Грипоподобно заболяване се разпространява бавно, но стабилно на борда и капитанът е решил против волята на своето поколение да изпрати спешно повикване, за да може да попълни намаляващите медицински запаси.

Възможно е обаче този кораб да е добавен наскоро в играта. Настоящото откритие може да е част от нова сюжетна линия от Елитната Вселена, която сега се разгръща бавно.

Входът от новините в играта доведе до откритието

Как е намерен корабът? Един незабележим запис от новинарския портал по време на игра съобщава за разпространението на епидемия поради производствена грешка в един от техните високотехнологични торове. Компанията разпозна спешното обаждане, но не можа да идентифицира конкретно източника.

За щастие има саможертвени космонавти като "malic_vr ", който следва призива за полет в системата "Upaniklis ", без да бъде попитан. След проучване на трупите се оказва, че корабът е заразен с това заболяване от поколения и сега постепенно губи контрол над него.

Корабите на поколението са огромни. Ето един от моделите, намерен готов от видео на CMDR PLATER

Общността обича събития от този вид

Какво мислят за това елитните космически пътешественици? Играта има сплотена общност и дори 5 години след нейното пускане, някои фенове все още обичат да я играят и също се провеждат редовни събития в общността.

Знам, че това е просто игра. Но такива неща ме взривяват! [

...

]

iller_mitch на reddit (преведено)

С точно този вид събития въображението на играчите се обслужва и някои ще продължат по пътя, за да подкрепят хората в нужда. Тъй като обаче колонистите живеят във физическа и културна карантина, установяването на контакт е трудно.

Напълно възможно е откритието да вмъкне нова сюжетна нишка във Вселената и мисиите да помогнат за стабилизиране на населението на самотното общежитие в космоса. Играта все още трябва да се поддържа известно време.

Следващата актуализация за съжаление ще дойде едва през 2020 г., но тук можете да намерите информация за новото съдържание.