Streamer казва N думата - но някои от най-големите в Twitch го защитават

Стриймърът на Twitch Mason "Symfuhny " Lanier каза расистка дума в потока за Call of Duty: Warzone, за която всъщност е забранено Twitch. Но стримери като xQc и Myth го защитават. Самият Симфухни казва: Не би могъл да изрече думата, защото не беше в речника му.

Това е Symfunny: 21-годишният Мейсън Лание е един от големите победители в Twitch през последните години. Той е на платформата за стрийминг от 2012 г. и стигна до H1Z1 pro през 2016 г., но стана наистина голям през последните няколко години:

  • През 2019 г. американецът направи име за себе си във Fortnite
  • През 2020 г. той премина към „Call of Duty: Warzone“ и взе шумотевицата със себе си
  • В момента Symfuhny има 3 милиона последователи. Това му спечели номер 38 в Twitch
  • Когато той тече, средно 14 120 души го гледат

Ето какво направи той: В клип за CoD Warzone ясно можете да чуете, че той използва расистката N-дума, когато говори с приятеля си Myth. Но това изобщо не е емоционално заредено. Той дрънка в себе си, скача напред-назад в съзнанието си, след това по някакъв начин използва думата като поздрав за Али "Мит " Кабани, един от най-големите стриймъри на Twitch.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitch, което допълва статията.

Показване на Twitch съдържание Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание на Twitch

Докато Symhfunny дори не изглеждаше да регистрира това, много потребители веднага написаха в чата: "N Bomb " - "Какво, по дяволите " или просто "???? "

Клипът получава 300 000 гледания, задейства дискусия

Това са ефектите: Клипът, в който Симфухни казва думата, вече има над 300 000 гледания. Клипът беше споделен и обсъден на Livestream Fails, основен субреддит (чрез reddit).

Защото всъщност N-думата води до незабавна забрана на Twitch:

  • MontanaBlack беше забранен за това през 2019 г., защото го каза във фона на поток на приятел, когато беше страшно разстроен от FIFA.
  • Млад играч на Fortnite е отстранен от отбора си за говорене и е взел коригиращи действия.
  • Десетки стримери на Twitch са забранени за използване на думата. Всички знаят: не бива да казвате думата при никакви обстоятелства.

В Symfuhny обаче нищо не се случи.

На reddit сравнете случая с този на Pokimane. Тя се смята за любимка на Twitch, което нищо не може да се случи. В обращение има стари клипове, в които тя също използва N-думата.

"Нямам думата в речника си "

Той казва това: Симфухни казва, че много хора смятат, че той е казал това. Но той не го направи. Той изобщо няма думата в речника си. Бихте могли да попитате всеки.

Говореше бързо, заекваше, излезе нещо, прозвуча сякаш го беше казал, но не го направи. Симфухни казва: Той също вече не знае какво може да каже в своя защита. Той не го каза, никога няма да го каже.

Но Симфухни не обяснява коя дума всъщност е искал да каже. В сравними случаи кадри бяха уверили, че не са разбрани поради неясното си произношение и всъщност искат да кажат нещо съвсем различно:

  • Например, LoL стриймър каза, че е казал "Anivia" и Twitch не е разбрал
  • WoW стример е блокиран за "Майната му ", защото Twitch очевидно е разбрал "Fagot ", друга дума, за която е забранен
  • шведът Форсен се оплака, че е бил забранен само веднъж заради лошия си акцент

Фен, защитаващ Symfuhny, казва: Стриймът можеше да хвърли думите "Мит" и "Мисля, че ъ-ъ" в главата му, така че да излезе нещо като "Myguhh".

В момента митът е номер 8 в Twitch.

"Това беше просто грешка "

Ето какво казват други стримери: Митът, на когото е била предназначена думата, казва:

"Въпреки че го чухме, той не го каза. "

Това е грешка, обяснява тогава Мит. Симфухни не можеше да говори правилно и измърмори нещо.

Мит обещава на феновете си: Те могат да бъдат сигурни, че ако Симфухни наистина изплъзне думата, Мит ще бъде първият, който ще го попита за това и ще проведе сериозен разговор с него.

Колега xQc казва: Той може да го разбере добре. И за него се случва в главата му да има идея какво иска да каже, след това мига друга идея и излиза дума, която по някакъв начин е била пренасочена под ъгъл.

xQc може да разбере ситуацията на Symfuhny.

Политическият коментатор Хасан Аби казва: “В моя [ограничен] опит със Симфухни той е много мило момче. Не ми се струва като някой, който просто изпуска N-думата. "

Друг велик Twitch, Sodapoppin, казва: „Наистина не мисля, че е расист. Трябва да го кажа по този начин. "

Много други големи стримери свидетелстват на Symhfuny за голяма репутация. Джак "CouRage " Дънлоп скочи към него: той живя с Symfuhny една година и нямаше думата в речника си, казва CouRage. Няма да навреди на муха.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Има и хора, които критикуват поведението му? Да, има. Преди всичко човек не вярва на обяснението на Симфухни.

Признава се, че Симфуни го е казал с „а“ в края, а не с „твърдо R“ (очевидно по-лошият вариант), но за мнозина няма съмнение, че го е казал. И трябва да призная и това.

Потребител в Twitter пише: "Не ми пикай в джоба и ми кажи, че вали". Симфухни каза, че е кристално ясно.

Потребител на Twitter казва: "Това е най-лошото оправдание, което някога съм чувал. Момче с руса коса, сини очи и бледа кожа казва, че N-думата е кристално чиста - точно в контекста, в който е искал да го каже, и оправданието е: Той смеси думи? "

Това е зад него: Тук изглежда, че Twitch всъщност разглежда контекста на забраната, вместо да го разглежда изолирано. Думата очевидно не е предназначена да бъде омраза и не би трябвало да нарани никого.

Когато се използва омразата, която води до забрани, съответната дума почти винаги се използва в емоционално натоварен контекст: като ругатня или проклятие.

Трудното е, че Twitch така или иначе е забранил играчите в подобни случаи, дори ако въпросната дума не е била използвана като псувня - например CS: GO star s1mple, който е бил забранен няколко пъти за дума, която е използвал като безвредни закачки за използвани приятели, които Twitch вижда като „омразни“.

За пореден път възниква впечатлението, че политиката "забрана " или "забраната " на Twitch е като хвърляне на монети. Понякога са прави, понякога грешат.

Забелязва се, че Twitch обикновено е по-сговорчив с топ стримери в Топ 50 или Топ 100, докато Bannhammer удря силно по-малки стримери:

Политиката на Twitch за забрана става все по-нелепа

Източник (и): Dexerto (също обложка)