Twitch вече е забранил 270 партньори през 2021 г. - един от тях дори 6 пъти

2021 е само на 2 месеца и въпреки това платформата за стрийминг Twitch вече е забранила 270 партньори временно или за постоянно. Един украински стример беше ударен особено силно.

Всичко е за това: Букмейкърът на eSports Unikrn разгледа забраните за първите няколко месеца на Twitch. Забелязали сте, че поне 270 партньори са забранени от Twitch. Твърди се, че са издадени общо 321 забрани - това означава, че няколко стримера дори са получили повече от една забрана в рамките на 2 месеца.

Ще ви покажем повече номера и ще обясним предисторията на противоречивата политика за забрана на Twitch.

6 забрани в рамките на 2 месеца за колела на Dota 2

Този стример е особено лош: Стриймърът с най-много забрани през 2021 г. е Владислав “KVYZEE ” Ковалчук, украински кастер за Dota 2. Той получи 6 забрани в рамките на 2 месеца.

Повечето от забраните му са продължили само няколко часа или дни. Имаше дори забрана, която беше отменена след 5 часа. В момента KVYZEE е забранен от 15 февруари - тоест за повече от 2 седмици.

Според собственото му изявление стримерът е забранен поради токсични изявления. Той се извини в Twitter и би искал в бъдеще темпераментът му вече да не вреди на общността.

Ако се интересувате повече от забраните на Twitch, това също може да ви хареса:

  • 6 забрани за Twitch, които бяха широко обсъждани през 2020 г.
  • Twitch трайно забранява художника на тялото: „Губя прехраната си“
  • Twitch забранява на Тръмп, докато той вече не е президент на САЩ, но не го забранявайте

Какви други забрани имаше през 2021 г.? Имаше голямо раздвижване около забраната на професионалния Clix на Fortnite. Той бе окончателно забранен за Twitch - вероятно заради сексуално обидно изображение, което показа в потока. Забраната за Perma беше отменена от Twitch след по-малко от 2 дни.

В началото на февруари имаше стрес за забрана на AirsoftPhatty. Вероятно е бил забранен, тъй като не е модерирал правилно чата си на живо и е показвал омразно съдържание.

Това беше една от най-вълнуващите забрани за Twitch: През лятото на 2020 г. един от най-големите стриймъри, DrDisrespect, беше забранен за постоянно в Twitch. След това имаше много спекулации и дискусии около случая.
И до днес не е ясно защо DrDisrespect трябваше да напусне платформата за постоянно. Самият стриймър посочи, че вероятно става въпрос за изключителния му договор. Twitch вероятно не искаше да плаща заплатата на стримера и вместо това искаше да финансира 3 други създатели на съдържание с него.

Многобройни критици на политиката за забрана на Twitch

Ето как изглежда политиката за забрана: Забраните за Twitch обикновено никога не се изпълняват без големи дискусии. Twitch всъщност не е прозрачен по отношение на забраните и често мълчи относно категоричните забрани.

Има и противоположната страна. Twitch е обвинен, че не е забранил някои стримери, въпреки че всъщност са го заслужили. Известен случай за това беше забраната на шведския стример форсен. Той бе окончателно забранен заради неправилно показана снимка.

Имаше много дискусии за това, така че Twitch вдигна пермафана след няколко седмици. В замяна общността поиска forsen, че трябва да забранят Pokimans, например. Твърди се, че по невнимание е показала порнография и се е измъкнала само с предупреждение.

Като цяло, много потребители на Twitch често имат впечатлението, че Twitch се срива, когато има много смущения и взима обратно забраните за разрешаване или в замяна блокира стримери, които все още не са забранени.

Авторът на MeinMMO Schuhmann пише: Политиката на Twitch за забрана става все по-нелепа.

Източник (и): Forbes