Twitch streamer отваря Pokémon карти пред 100 000 души, изтегля джакпота

От известно време насам стана тенденция да се отварят старите букети Pokémon на живо в Twitch. Така направи и стриймърът Матю "Мизкиф" Ринаудо, като изтегли карта, която може да струва повече от 125 000 долара.

Какво стана? Mizkif купи стара кутия с карти Pokémon и я отвори на живо в потока. Кутията с бустер пакетите струва $ 35 000. Такива стари кутии са много редки и съответно скъпи.

За малко под 3 часа и под наблюдението на повече от 110 000 зрители в горната част (чрез Sullygnome), стримерът отвори всички стартови пакети. Отне толкова време, защото всяка карта беше обработена внимателно и веднага опакована сигурно, за да се запази нейната стойност.

Повечето от намерените карти обаче не са с голяма стойност. Само в последния бустер имаше наистина рядка карта: Holo-Lugia.

Намирането и радостта от него може да се види в този клип:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitch, което допълва статията.

Показване на Twitch съдържание Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание на Twitch

Колко рядко е Holo-Lugia? В момента това все още се обсъжда. PSA 10 Holo-Lugia се продава за 129 000 долара на 26 ноември (чрез PSA). Преди това обаче една карта изчезна на търг през август за около 12 600 долара. Твърди се, че има общо 41 карти в целия свят, които са в това добро състояние и са оценени от PSA.

Има различни мнения относно това колко ще донесе картата на една нишка на reddit:

  • Някои смятат, че изтеглената карта може дори да се продаде за повече от 125 000 долара поради доброто й състояние
  • Други са по-склонни да очакват цена от порядъка на 10 000-25 000 долара

В допълнение, Mizkif вече е изтеглил холо-торент, за който се твърди, че струва между 5000 и 50 000 долара. С това стриймърът вероятно ще си върне разходите от $ 35 000.

Какво е ЛПС? PSA е американска компания, която оценява стари предмети като карти за търговия или спортни предмети и след това капсулира картите в твърд пластмасов калъф. Той посочва състоянието на картата по скала от 1 до 10 и публикува статистика за това колко от съответните карти са оценени.

Покемон картите са популярни на Twitch

Стриймърът Mizkif не е сам със страстта си към колекционирането в Twitch. През последните месеци много стримери отвориха такива кутии и откриха карти, които бяха продадени до $ 350 000, както съобщава Dexerto.

Стриймърът Chance "Sodapoppin " Morris, който беше най-известен с потоците към WoW, наскоро се противопостави на тази тенденция. Той изгори рядка карта на стойност около 10 000 долара на живо в поток:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitch, което допълва статията.

Показване на Twitch съдържание Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание на Twitch

В нишката на reddit има и критика за абсурдните цени, плащани за тези стари бустер пакети и карти. Билетите, които бяха продадени за стотици или хиляди евро през 2018 г., а в някои случаи дори и през 2020 г., наскоро се увеличиха.

Цената обаче е резултат от ниското предлагане и нарастващия в момента интерес. Това беше подхранвано и от потоци като този на Мизкиф.

Друга точка на критика е, че някои потребители виждат тези отвори като вид хазартна игра с "етикет, подходящ за деца". Содапопин също критикува това.

Хазартът и Twitch винаги са проблем. Водещият Ян Бьомерман вече разкритикува това и пое германския стример Йенс "Кноси" Кносала.

Защо Twitch е толкова важен за игрите - чуйте го в подкаста MeinMMO

Разберете тук какво влияние оказват стриймингът и Twitch върху игрите, индустрията и нас като геймъри.

Към подкаста на Spotify

Абсурдно високи цени има не само в старата игра с карти за търговия на Pokémon. Популярната нова игра Genshin Impact също продължава да прави заглавия, където стримерите харчат много пари за герои.

Ето как един играч похарчи около $ 12 500, само за да провери нивата на падане:

Проверките на играчите проверяват в Genshin Impact - Invest veteran на стойност € 12 500