Ubisoft получава сериозна критика за жеста на Фауст, сега греба назад

Изрязана сцена от играта "Tom Clancy ’ s Elite Squad "предизвиква вълнения в Ubisoft. Във видеото образът на повдигнат юмрук се използва като символ за антагонистите на играта. Връзка, която предизвиква противоречия, особено заради политическата ситуация в САЩ.

Що за игра е това? "Tom Clancy 's Elite Squad " е мобилна тактическа ролева игра, в която различни герои от света на Tom Clancy могат да бъдат вербувани и разположени като специална единица. Има например Сам Фишър от "Splinter Cell " или El Sueño от "Ghost Recon: Wildlands ".

След като беше показана в Ubisoft Forward през юли, играта беше пусната на 27 август за iOS и Android. Но бързо предизвика критики - поради въвеждащата последователност на играта.

Символиката в интрото създава неприятности

Ето какво се случва във въведението: Кътсцената ви въвежда в свят, който е станал нестабилен поради "войни, корупция и бедност ". Виждате хора, които протестират. След това въвеждащата последователност въвежда антагонистите на играта: Организацията “Umbra ”.

Според описанието това е безлика организация, която иска да изгради нов световен ред. Умбра разпространява еднаква социална утопия, но организира терористични атаки зад кулисите, за да създаде хаос и да отслаби правителствата. Те също хакнаха социалните медии. Те са враговете, които трябва да свалите с "Елитния отряд ". Можете да видите последователността тук в YouTube, например:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Това е проблема: В допълнение към описанията, във връзка с умбра отново и отново се вижда символът на тъмен юмрук, повдигнат в знак на протест.

Тази символика предизвика критики (например в Twitter), тъй като в момента този юмрук е свързан с демонстрациите "Черният живот има значение " като символ на протест. Фактът, че този символ се използва в "Elite Squad " на всички неща като герб на терористична тайна организация, действаща във фонов режим, докато един контролира елитна единица от името на правителството, донесе на Ubisoft много критики.

Ето как реагира Ubisoft: Тъй като критиките не закъсняха, Ubisoft реагира бързо. В Twitter беше публикувано изявление: Изобразяването на повдигнатия юмрук беше „безчувствено и вредно“ и след съветите на общността човек искаше да се извини. Символите ще бъдат премахнати във вторник, 1 септември, със следващата актуализация на заглавието и при iOS възможно най-скоро.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

"Elite Squad " не е първата игра, в която икони или жестове са премахнати поради подобни опасения. Например, Call of Duty предприе подобни стъпки, когато бе премахнат „жестът с ръка ОК“.

В Ubisoft обаче в момента сме особено загрижени за доброто външно представяне. В края на краищата разработчикът бе критикуван едва наскоро след сериозен скандал за сексизъм.

Източник (и): Twitter, Forbes