Валхайм завладява Steam - Какво прави играта за оцеляване толкова успешна?

Новата игра за оцеляване Valheim стигна до върха на платформата за игри Steam в рамките на няколко дни. Сега е номер 4 от най-играните игри и остави всички свои конкуренти зад себе си - дори Rust. Но откъде идва ентусиазмът??

Ето колко успешен е Valheim в Steam: След началото на ранния достъп в Steam, новата игра за оцеляване Valheim направи стръмна кариера. Ето основните дати от 15 февруари:

  • 4-то място от най-играните игри в Steam, пред Apex Legends и точно зад PUBG (чрез Steam)
  • 119 849 играчи средно, 356 929 играчи на върха (чрез парни графики)
  • 96% положителни отзиви и по този начин "изключително положителни" в Steam с 37 104 отзива (чрез Steam)
Ето как ще изглеждат класациите на Steam на 15 февруари 2021 г.

Въпреки че играта произхожда от инди студио в Швеция, тя е завладяла Steam. Само след няколко дни имаше повече играчи от ARK и успя да продаде над един милион копия само за седмица.

Valheim е първата и засега единствена игра от Iron Gate Studios. Очевидно разработчиците са направили всичко както трябва със заглавието за оцеляване на Viking.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube Трейлърът на изданието Valheim.

Битките с шефове и PvE са това, което прави Валхайм толкова добър

Какво казват играчите: Много от положителните отзиви са за геймплея и просто хвалят колко забавно е Валхайм. Често се подчертава как понякога странната и опасна физика на дърветата може да създаде странни ситуации, да убие играчи или да унищожи къщи и гори.

Едно от основните съдържания на Валхайм е проучването. Нови рецепти научавате само когато докосвате нови предмети - така че ги имате в инвентара си. Така „си спомняте“ какво можете да правите с тези неща. Потребителят Xeeran пише за в Steam:


Това също увеличава нуждата от проучване, защото трябва да търсите и намирате нови неща. [

...

] Тук е важно да се вземат предвид много неща, които всъщност са логични, но винаги са били без значение и пренебрегвани в други игри. [

...

] Според мен тук се справяте много по-добре и по-интересно, отколкото в други игри, които аз лично не съм изпитвал досега.

Системите в играта изненадват играчите и са нещо, което никога досега не са изпитвали. “Валхайм е откровение, особено за мен като фен на игрите за оцеляване с гъвкава строителна система! Тази игра дори взема предвид статиката на сградата и развитието на дим на котлон ”, пише i.am.Sober в Steam.

Всеки с огън в къщата има нужда от камина - в противен случай ще се задуши.

Какво не е толкова популярно? Една от най-големите точки на критика са текущите грешки на Валхайм. Геймърите се оплакват, че са загубили всичко чрез грешки или грешки, които им костват живота. Валхайм все още е в „Ранен достъп“ и в процес на разработка, което означава, че подобни проблеми могат да се появят по-често. Други отзиви се въртят около:

  • системата за напредък, която не отговаря на всички
  • Физика и строителство, които се смятат за проблемни от малцина
  • контролите, особено в битка

Донякъде остарелата графика от Валхайм в погледа на PlayStation 1 обаче е противоречива тема. Те отблъскват някои заинтересовани хора, много са изненадани, че играта изглежда доста добре, когато се играе, въпреки графиката. С трик можете дори да извлечете повече FPS от изпълнението.

Това е нашата оценка за MeinMMO

В нашия протокол от теста след 40 часа вече обяснихме какво всъщност прави Валхайм толкова добре. Междувременно броят на часовете отново се увеличи и успяхме да видим много повече от света.

Един от най-важните моменти според нас е борбата с шефовете. Тези битки винаги представляват края на глава и началото на нова. Подготвяте се дълго време за битка и след като е спечелена, продължавате със следващия, още по-мощен противник и нови възможности.