Валхайм разчита на битка и открития, но викингите предпочитат да отглеждат плодове

Във Валхайм играчите обикалят огромен свят с много опасности и неща, които трябва да открият. Сега голям брой играчи искат нещо, което всъщност не се вписва в картината: Те искат повече селско стопанство.

Какво искат играчите? В огромна нишка в субреддита на Валхайм, играч иска да може да отглежда плодове и гъби в своята база (чрез reddit). Над 12 000 гласа „за“ и над 600 коментара се събраха в рамките на един ден, огромно одобрение (към 03 март 2021 г.).

Всъщност Валхайм иска да се докажете като мощен воин и да убиете силни босове, което е безумно удовлетворяващо. В нашето ръководство ще намерите всеки шеф във Валхайм и как да го призовете и победите.

Играчите трябва да изследват света, за да научат дори нови рецепти - само когато вземат предмет, те се научават какво да правят с него. Така че борбата и изследването са основни системи. Въпреки това занаятите, строителството на къщи и земеделието също са съдържание на Валхайм.

Някои култури вече могат да се отглеждат, но много от тях все още липсват.

Понастоящем вече е възможно да се отглеждат различни растения на едно поле, като моркови, цвекло или пшеница. Земеделието е важна система във Валхайм и улеснява производството на най-добрата храна в играта.

Досега обаче не е имало възможност за отглеждане на гъби и горски плодове. В някои коментари играчите искат да растат още повече, като трънки. Сега много играчи настояват за това, тъй като тези съставки са важни, но са трудни за намиране по-късно в играта.

Горски плодове и гъби за по-добра храна и медовина

Защо играчите искат това? Малините, боровинките и гъбите са важни съставки за храната и медовината, Гъбите например се използват в моркова супа, а плодовете се приготвят в сладко. И двете рецепти са достъпни рано и са изключително полезни за цялата междинна игра.

Освен това плодовете са съставки за някои сортове медовина. Медовината се използва във Валхайм като напитка за изцеление, изцеление и издръжливост, в зависимост от съставките. Ще ви разкажем повече за това в нашето ръководство: Как ферментирате медовина и какво прави тя.

За нормалната лечебна отвара са ви необходими малини и боровинки.

Плодовете и гъбите също са необходими за укротяване и хранене на глигани, например. Косматите прасета ядат само това, което знаят и след като бъдат опитомени, те все още се нуждаят от храна, за да оцелеят. В нашето ръководство ще научите всичко за опитомяването на животни във Валхайм.

Проблемът с точно тези суровини е, че са трудни за намиране. Малините се срещат само в пасищната / алувиалната гора, бодилът и боровинките растат само в тъмната гора. Можете да намерите червени гъби и в двете области, жълти само във влажни пещери. Играчите желаят да могат лесно да отглеждат растенията сами.

Повече за Валхайм на MeinMMO:

  • Ето как изглежда страхотно една база във Валхайм след 200 часа соло
  • Във Валхайм има таен кораб, но никой не знае как да го получи законно
  • С тези съвети можете да построите големи къщи във Валхайм още от самото начало

Получаваме тази възможност? Възможно е да. Първата голяма актуализация от Валхайм се нарича "Огнище и дом ". Това трябва да се съсредоточи върху строителния и хранителния аспект на Валхайм.

Освен това NPC вече са измислили как да го направят. Понякога ягодоплодни храсти се отглеждат в изоставени села, а гъби растат в малки ферми - които вероятно са просто тоалетни къщи. Знанието за отглеждането съществува някъде по света.

Все още няма конкретни промени, но част от основното съдържание трябва да бъдат нови компоненти за къщи и рецепти. Напълно възможно е тук да се разшири и земеделието. Това, което е сигурно, е, че определено ще има още шефове, които идват във Валхайм - и играчите трябва да се подготвят по някакъв начин за тях.