Valorant: Ex-Pro загуби турнира, откачи, допусна доживотна забрана

В Валорант eSports сцена в момента се утвърждава. Тя вече има първите си големи драми. Наскоро имаше много проблеми с бившия професионалист на Overwatch Dafran.

Кой е Дафран? Даниел "Дафран " Франческа (26 години) е бивш датски специалист по Overwatch. Сега той е активен като стример и играе Valorant. Той е отличен играч и има над 500 000 последователи в Twitch. Той също е известен като "Цели Бог " поради уменията си.

//youtu.be/76g_7MsKwWk Тук можете да видите някои страхотни пиеси от Dafran от Overwatch.

Често обаче е бил забелязван заради изблици на холерик. Поради това той беше изключен от състезания поради изоставени игри и скръб. Следователно следващата сцена не е непременно изненадваща.

Търни пропилядrstart и откача

Какво се случи в турнира? Дафран и екипът му Prodigy се състезаваха в турнир, организиран от френската организация Solary. В полуфинала имаше кръг срещу отбора на HypHypHyp под ръководството на Деймиън "HyP " Souville. За съжаление срещата беше преместена напред и Prodigy вероятно не беше забелязал.

Следователно само отборът на Hyp беше в началото и Prodigy не се включи едва много по-късно. Това всъщност би било причина за дисквалификация на Prodigy, защото който не стартира в рамките на 15 минути, прощава победата. (чрез турнирни правила на toornament.com)

Независимо от това, Hyps Team искаше да даде шанс на Prodigy. Но тъй като те все още имаха планове за вечерта и не можеха да играят твърде дълго, поне първият от трите кръга трябва да се отдаде на отбора на Hyp като победа, ако Prodigy все пак трябва да се състезава като пълен отбор.

В крайна сметка турнирът беше с около 5000 евро награда.

Всички играчи на Prodigy бяха там и искаха да играят - с изключение на Дафран. По това време той все още предаваше с радост Overwatch. Но най-накрая той бе информиран в Twitter от съотборник от Hyp, че турнирът е на път да започне. Би било безотговорно и егоистично от негова страна да не идва.

И така драмата продължи: Когато Дафран разбра, че турнирът е отложен без негово знание и че отборът му вече изостава с 1: 0, той се ядосва и вероятно е влачил в Twitter вече недостъпни туитове за Hyp, неговия екип и ръководството на турнира на Solary и уж ги обижда.

Това бяха последствията: В резултат на това дерайлиране се твърди, че е договорена нова алтернативна дата в дискусии с останалата част от екипа на Prodigy. Без точка предимство, но Prodigy трябва да се състезава без Дафран и да посочи заместник.

Дафран, от друга страна, бе допуснат за цял живот на всички турнири Solary поради постоянните му обиди от страна на ръководството на турнира. Между другото, Prodigy дори спечели 2-1 с техния резервен играч.

Ето как реагира Дафран: Това действие не направи забранения стример по-спокоен. Наред с други неща, той обиди опонентите си в Twitter като глупави "кучки" и "изхвърли играчи на Overwatch", които бяха твърде страхливи, за да се изправят срещу него. В допълнение, турнирът е куп "кучешки лайна " и ръководството на турнира трябва любезно "смуче яйцата ".

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitter, което допълва статията.

Показване на съдържание в Twitter Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в Twitter

Феновете му от своя страна - вероятно по предложение на Дафран - отидоха в Hyp and the Solary-Orga чрез социални медии и чат за игри. След това Хип написа по-дълъг текст за TwitLonger, в който обясни, че подобен тормоз и принуда нямат работа в електронния спорт и че той дълбоко отхвърля поведението на Дафран.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от Twitch, което допълва статията.

Показване на Twitch съдържание Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание на Twitch

Така че сегашната ситуация е: Междувременно Дафран също осъзна, че вероятно е прекалил, като е подтикнал последователите си да се държат така. Тъй като в един мач от случайни съотборници на Дафран се обърнаха феновете му, след като беше открито, че той играе за Solary Това отиде твърде далеч за Дафран и той помоли феновете си да го оставят на мира. След това той каза "Solary гадно, ти не".

В момента нещата наистина се случват с Banns в екипа на Riot, стрелецът Valorant. Популярният стриймър Forsen беше забранен за игра за две седмици, но всъщност никой не знае защо.

Източник (и): Dexerto