Вампири в Cyrodiil: Bloodsuckers overrun The Elder Scrolls Online - Update

PvP зоната Cyrodiil във фантастичния MMORPG The Elder Scrolls Online страда от вампирска чума. Защото комбинация от вампирски умения и определени бонуси от клас превръща хубавия рицар-дракон в лоша смес от Дракула, която поема сама цяла орда противници.

Пътят към вампира

В TESO е възможно всеки играч сам да стане вампир. За да направи това, той просто трябва да бъде ухапан от друг играч. В Тамриел, светът на The Elder Scrolls Online, човек практикува толерантност и откритост към вампирите. Някои кръвопийци дори предлагат вампирската целувка открито в чата.

Но бъдете внимателни: първо хапете, после плащайте - съобщенията за измама с хапките се увеличават.

Или можете да бъдете ухапани от NPC вампири и да започнете кариерата си на кръвопиец с търсене. Тук също има уловка: Гилдиите на вампирската мафия се обединиха, за да изкоренят своите братовчеди от NPC от хайвера. Те могат да продължат да продават скъпо собствената си хапка или комарджиите с перспективата да изневерят за златото си.

Вампирът в TESO: Как да не суче

Вампирите имат редица характеристики и умения, които ги карат да се открояват. От една страна има най-доброто: роякът на прилепите. Той се "преобразува " по такъв начин, че прилепите също връщат жизнени точки. Освен това като "поглъщащ рой" той е допълнително ограничен до 6 цели, които трябва да стоят около вампира, за да бъдат ударени (PBAE, това се нарича).

Според докладите на reddit, роят нанася 300 щети на всеки враг, когато е разположен от подходящо силни вампири. Това са 1800 житейски точки от враговете около него, които са превърнати в кръвни торби. С това вампирът може да се излекува за половината от цялото си здраве всяка секунда. В облачната форма, която той също може да приеме като вампир, щетите също са значително намалени.

Това би било много, но затова роят прилепи също е най-доброто, най-силното умение, което само рядко може да се използва, нали? Неправилно. Тъй като цената от 200 крайни точки за използване на способността може да бъде намалена до една четвърт чрез бонуси от специален клас, бонуси за броня на комплекти и пасивни способности на вампирите.

Тъй като вампирът натрупва крайни точки всеки път, когато бъде ударен, той може да поддържа прилепите, които го хранят, постоянно активен. Докато имат какво да хапят, той тича наоколо в един вид режим на вампирски бог.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Ефектите на синергия превръщат всеки заместващ вампир в Дракула

За тази комбинация дори не се изисква специално оръжие. Следователно, вампирът може да избере дали, когато използва меч и щит, той също доставя приличен резервоар или увеличава ощетеността си от AE допълнително с унищожителния прът.

Тъй като тези вампири се контролират предимно от опитни играчи, които са запознати с всеки нюанс на играта, те също използват умения, които в момента се считат за твърде силни (надмогнати) или дори дефектни (счупени). Това има опустошителни последици. Това позволява на отделни играчи да атакуват и унищожават до 20 други.

Комбинацията става особено сложна, когато намаляването на разходите за Ultimate се комбинира с уменията на император. Така че вампирът наистина се превръща в Дракула или Дракулин и може сам да поеме цяла плеяда.

В момента съществуващите слабости на вампир, включително неговата податливост на огън, в момента са лесни за противодействие с подходяща екипировка.

Чесънът няма да помогне

В английските форуми се разгорещят разговори за това как да се справим с такъв свръх вампир. Проблемът може да се види в некоординираните действия срещу вампир на най-високо ниво. Ако достатъчно слаби играчи са групирани директно около него, той може да се излекува почти безкрайно благодарение на честото си голямо предимство на ниво.

Ефективен метод за оцеляване срещу него се вижда най-добре при директни попадения от разстояние с умението Сребърни болтове от Гилдията на бойците. Дори най-мощният кръвопиец е безсилен срещу съгласуван огън от разстояние, стига никой да не е в непосредствената му близост. Това обаче изисква внимателен подход и до дузина играчи трябва да отделят цялото си внимание на кръвопиеца. Ако не е сам, а има няколко другари с него, нещата изглеждат мрачни.

Много играчи искат Zenimax да реши проблема незабавно.

В съответствие с тази тема: ESO Guide: Как да станем вампири.

My-mmo казва:

Проблемът е не само с вампира, но и с факта, че хардкорните PvPers са го избрали за свой любим герой в момента. Те така или иначе ще използват и максимизират всяко предимство в играта.

Със сигурност мнозина са се радвали да бъдат нещо много специално, да направят разликата, да се справят сами с повечето опоненти. Точно това се случва в момента, но е по-малко героично и по-скоро експлоатация на голямо ниво предимство, предимства на артикули и цяла гама от черти и бонуси, които все още се нуждаят от подобрение.

Вампирът направи първия герой "Аромат на месеца". Той е популярният в момента "Оръжие по избор " за елитни PvPers. Ако искате да се присъедините към отбора Едуард сега, трябва да бъдете предупредени: такива отклонения (или отклонения в случая) обикновено не траят дълго.

Колко мощен в крайна сметка трябва да бъде индивидуалният играч спрямо другите, е вълнуващ дизайнерски въпрос. В навечерието на освобождаването беше обявена специалната позиция на императора. На практика сега има и недостатъци: тъй като само един е император, но десетки или дори стотици могат да бъдат избити от него.

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube The Elder Scrolls Online Tamriel Unlimited Imperial Edition [PC / Mac Code - No DRM] *

* Партньорски връзки. Получаваме малка комисионна от Amazon при покупка. Благодаря за подкрепата!

Актуализация от 1.5: Вампирите ще извадят зъбите си следващата седмица

Това е направо от времето за въпроси на Zenimax Developer по темата за вампирите:

Да, ние сме наясно с проблемите на вампирите в PvP. Една корекция на грешки и две промени в баланса са в процес на изпълнение и трябва да стигнете до вас следващата седмица. Промените са:

Отстранена грешката, при която множество рояци прилепи могат да бъдат подредени в един и същ вампир.
Намален е бонусът за скорост на движение по време на формата на мъгла до 30% (което го прави еквивалентен на морфите на "Безгранична буря" на форма на Светкавица)
Намалено намаляване на разходите за способността на вампира до 7% на етап
Ще продължим да наблюдаваме вампири в pvp, след като и тези промени бъдат ударени.

Грубо преведено: Zenimax също забеляза, че вампирите са твърде силни в PvP. Поправка на грешка и две промени в баланса трябва да бъдат направени до следващите седмици.

Отстраняването на грешки е (както Лена подозираше в коментарите), че преди това е било възможно вампир да детонира няколко роя полски мишки едновременно. Това не е предназначено, това е грешка и ще бъде поправено. В допълнение, бонусът за скорост на формата на мъгла е намален до 30%. А намалената цена на способностите от вампиризъм спада до 7% на ниво.

Източник (и): В PvP в момента не се провежда обратна игра на VR10 вампирското сирене.