Защита във FIFA 20: Съвети как можете да бъдете успешни в защита

Много се промени в защитата във FIFA 20. Ръчната защита вече е от дневен ред. Ще ви покажем съвети за най-добрите техники за защита.

Без значение колко добра е вашата буря, ако защитата не е на мястото си, тя бързо изглежда тъмна. Дори и с най-талантливите защитници защитата не е сигурен успех. Затова трябва да знаете как правилно да се защитавате във FIFA 20 и да държите противника далеч от целта.

По-специално играчите на FIFA 19 трябва да свикнат.

Какво се е променило? За разлика от FIFA 19, във FIFA 20 трябва да направите много повече сами, когато защитавате. Докато AI се защитаваше автоматично автоматично миналата година, ръчните защити са по ред във FIFA 20. За щастие, упоритата работа се възнаграждава с чести победи в топката.

Съвети за защита в FIFA 20

Какво е важно при защитата? Защитниците - и геймплеят като цяло - са значително по-бавни тази година и повечето отбранителни играчи нямат шанс да настигнат бързите нападатели.

Следователно трябва да действате по-рисковано, отколкото през предходната година. Ключът към успеха или спечелването на топката е да контролирате играча, който е най-близо до топката, и да завладявате активно топката с него.

Направете следното:

 • Насочва защитника най-близо до топката, използва страничните стъпала с L2 / LT и затваря директните пътеки за подаване - Не ходете сляпо, просто наблюдавайте ситуацията накратко:
 • Обърнете внимание на противника и неговите движения
 • Ако противникът премине, бързо преминава към следващия защитник и остава в защита
 • Ако противникът иска да ви подмине и направи крачка към вас или започне специално движение, шансът ви е дошъл,
 • изпълнява приспособление с кръг / В и хваща топката!

Цялото нещо изисква малко практика, но ако се направи правилно, работи безотказно. Професионалистът на FIFA Мирза Яхич илюстрира добре процеса във видео:

Препоръчано редакционно съдържание

На този етап ще намерите външно съдържание от YouTube, което допълва статията.

Показване на съдържание в YouTube Съгласен съм да ми се показва външно съдържание. Личните данни могат да се предават на платформи на трети страни. Прочетете повече за нашата политика за поверителност. Връзка към съдържание в YouTube

Не се страхувайте да контролирате и централните защитници. Овладяването им дори е задължително във FIFA 20, за да се защитава ефективно.

Трябва да правите без: Няколко техники, които сте придобили през последните няколко години на FIFA, вече не са особено обещаващи във FIFA 20. Това включва:

 • Извикване на допълнителен защитник с R1 / RB - Това има склонност да разкъсва празнините във вашата защита. Използвайте тази функция само в изключителни случаи
 • Придържайте се към противника с бутона X / A - просто тичате след това
 • Нека процесорът поеме защитата - AI умишлено е станал малко по-глупав във FIFA 20 в сравнение с FIFA 19

Правилната тактика за отбраната

Това е важно: Освен активен, защитен стил на игра, добрата защита включва и добра тактика на отбраната. Следователно в индивидуалната тактика трябва да зададете следното:

 • Инструкции към ZDM: останете назад в случай на атака - това също така осигурява централните защитници
 • Инструкции към крайните защитници: останете назад по време на атаки - това предпазва от контраатаки, които са много опасни във FIFA 20
 • Инструкции към ZDM: Покрийте средата - Това ще улесни работата ви и ще можете да се концентрирате повече върху дуелите.

Ако е необходимо, можете също да изпробвате новата инструкция "Спускане в защита " за позицията на ZDM. Защитният халф помага в централната защита. Ако играете с два ZDM, трябва да поръчате само един.

Можете да научите повече за тактиката и най-добрите състави в началото тук: