Вероятности в Pokémon GO: Защо не получа Shinys?

Shinys са редки и популярни в Pokémon GO. Но често възниква въпросът защо другите обучители стават лъскави, а вие не. Премахваме мита.

Това са Шини: Тези цветни покемони са изключително редки и се различават от нормалните чудовища. Вместо обичайния цвят, Shinys тогава са с различен цвят. Блестящият ефект няма никакви специални ефекти, но те са редки колекционерски предмети.

Но има някои митове за Шинис. Вероятността за Shiny варира при различните треньори, вие сами получавате по-малко и по-малко Shinys от другите и като цяло, новите треньори са предпочитани от Shinys. Но това е вярно?

Лъскави вероятности и фонове

Защо не си взема Шинис? За да отговоря накратко на този въпрос: Защото просто нямате късмет.

Няма данни, които да показват, че някои треньори са предпочитани пред други играчи. Няма значение, че току-що сте започнали или че играете от години. Всеки треньор има еднакви шансове да блести.

Shinys обикновено имат други цветове, но обикновено са адски редки.

Колко вероятно е лъскав така или иначе? Всичко зависи от лъскавите. Нормалният лъскав в дивата природа има шанс приблизително 1 на 450 до 1 на 512. Анализаторите не са съвсем съгласни с това.

Във всеки случай сте сигурни, че трябва да кликнете върху поне 450 потенциални Shinys, за да имате очакваната стойност 1 за Shiny. Това означава, че можете да получите лъскав много по-рано, но също така, че имате блестящ на екрана само след 450 проверки.

Има обаче и Shinys, които са много по-лесни за получаване. Това е така, защото те са достъпни само при нападения или излюпване от яйца. Но в дивата природа има и покемони, които са много по-често лъскави. Те включват например Sichlor или Panzaeron.

Можете да разберете всичко за точните лъскави шансове на покемоните и кои изключения има тук:

С тази вероятност ще получите Shinys в Pokémon GO

Трябва да сте наясно с това: Само защото сте щракнали 450 покемони от даден тип, не ви гарантира лъскав. Освен това може да работи много по-зле и вие хващате Shiny едва след 1000 Pokémon.

В допълнение, често изглежда, че вече сте щракнали стотици копия и все още не сте получили Shiny. Например, разгледайте PokéDex, преди да бъде въведен нов Shiny, и отбележете колко копия вече сте виждали. След това отидете на лъскавия лов и ако смятате, че лъскавият наистина е просрочен, погледнете отново PokéDex. Това 450 покемона ли бяхте, върху което щракнахте? Ако не, тогава нямате късмет, но все още сте напълно в обхвата на вероятностите. Ако е така, значи всъщност нямате късмет. За съжаление няма нищо, което можете да промените по този въпрос.

Още вълнуващи статии за Pokémon GO

  • Най-добрите нападатели в Pokémon GO
  • Списъкът с големите яйца 2021 за Pokémon GO
  • 7 съвета за това как да хванете Pokémon бързо и ефективно в Pokémon GO

Има ли трикове за повече шини? В конзолните игри на Pokémon можете да увеличите шанса за Shinys. За това можете да хванете само един вид покемони, така че шансът да се увеличи там. За съжаление това не работи в Pokémon GO.

Така че винаги имате една и съща вероятност, която варира при различните чудовища. Но не можете да промените този шанс.

Така че резултатът е: ако искате повече Shinys, трябва да играете повече. Но дори това не гарантира повече Shinys.

Тук ще ви дадем поне няколко трика как да постигнете повече срещи с Pokémon, така че обикновено да имате повече шансове да получите Shinys:

  • Играйте на места, където много Pokémon обикновено се хвърлят на хайвера си и задайте маршрутите си за игри по тези места
  • Достатъчно е едно щракване - ако не сте толкова бързи в хващането, по-скоро направете лъскави проверки. Просто кликнете върху покемона и избягайте отново, ако не е лъскав
  • Ако все пак искате да хванете покемоните, трябва да използвате трика за улов - това ще ви позволи да уловите покемони по-бързо и потенциално да щракнете върху още чудовища

Регионалните шини, които можете да уловите само на определени места по света, са особено редки. Преглед на всички регионални покемони в играта можете да намерите тук:

Pokémon GO: Всички регионални покемони и къде можете да ги хванете