Какво представлява мобилността в CoD Warzone и защо е толкова важна?

В екшън шутър като Call of Duty: Warzone мобилността е важна ценност. Но какво всъщност означава това в Battle Royale на CoD? MeinMMO ви показва подробности.

Какво представлява мобилността в Warzone? Мобилност в Call of Duty: Warzone е стойност на оръжието, която можете да видите в бронята отдолу вляво, когато сглобявате настройките си. Тази лента за мобилност се състои от следните стойности:

 • Основна стойност на оръжието
 • ZV скорост
 • Хип огън
 • Скорост на движението
 • Спринт до скоростта на стрелба

Така виждате основната стойност на оръжието и приспадане на стойност "червена ", ако изберете прикачени файлове, които намаляват една от споменатите по-горе стойности, или бонус "зелена " стойност, ако подобрите стойност.

Защо тези стойности са важни в Warzone? Независимо дали в двубой с враг или по пътя към следващото прикритие - високата мобилност ви дава предимство в много ситуации. Обясняваме ви какво носят индивидуалните ценности и кога можете да се справите без висока мобилност в Warzone.

6-те базови стойности в Warzone - зелено показва бонуси, червено - отчисления

Какво носи скоростта на ZV?

Тази стойност определя вашето "време на видимост ". Така че времето, което трябва да бъдете напълно в полезрението си след натискане на бутона.

Често английският термин "ADS " се използва за "Aim Down Sights ". Допълнителните обозначения са "ZV-Tempo " или "ADS-Speed ​​".

Тази стойност е едно от най-важните свойства на оръжията в Warzone, тъй като често определя, заедно с "Времето за убиване " (TTK), колко бързо можете да нокаутирате противник. Защото, за да ударите безопасно врагове, които не са директно пред вас, трябва да се прицелите.

Оръжията се чувстват по-оживени при висока скорост на ZV. Колкото по-голямо е бойното разстояние, толкова по-малко трябва да обърнете внимание на времето си в полезрението. При по-големи разстояния фокусът е върху прецизността и стабилността. В ръкопашния бой обаче трябва да се съсредоточите върху скоростта на ZV - с изключение на оръжията с хип-огън.

Всяко оръжие отнема различен период от време, за да бъде насочено.

Какъв е смисълът от огъня в тазобедрената става?

С хип огън изстрелвате куршуми от оръжията си, без да се насочвате. По-добрата стойност на огъня в тазобедрената става намалява разпръскването на куршумите ви и ви позволява да удряте по-добре при стрелба от бедрото.

Можете най-вече да пренебрегнете тази стойност. Хип пожарите могат да бъдат силни, както при подходяща настройка за MP7. Но стойността ви е необходима само в ръкопашен бой и дори тук често е по-добре да се насочите. Вместо силно прикрепване за огън на тазобедрената става, по-добре е да намалите скоростта на ADS или да увеличите други стойности на мобилността. Или разчитайте на пушката R9-0 с Драконов дъх.

MP7 се счита за най-доброто оръжие за огън на бедрата в Warzone. Източник: YouTube

Какво носи скоростта на движение?

Тази стойност определя колко бързо можете да ходите в Warzone. Всяко оръжие има своя собствена стойност, която силно зависи от класа на оръжието. В играта има и 4 режима на работа:

 • Бягане: 100% - приблизително 18 км / ч
 • Състезание: 130% - приблизително 23 км / ч
 • Тактически спринт: 150% - приблизително 27 км / ч
 • Приведен: 45% - приблизително 8 км / ч

Имате 100% скорост на движение в Warzone с боен нож - това е основната стойност, така да се каже. Тогава притежаваното ви оръжие намалява тази стойност. Но можете и да го надминете.

 • Много бавно: ракета-носител
 • Доста бавно: щит, снайперист, LMG
 • Средно: DMR, щурмови пушки, пушки
 • Почти 100%: автомати
 • Повече от 100% възможно: леки пистолети

Има само няколко есета, които могат да подобрят скоростта ви на движение. През повечето време скоростта ви зависи пряко от конкретната стойност на оръжието, което държите в ръката си. Ето няколко съвета как да преминете по-бързо картата.

Понякога трябва да вземете краката си в ръка и да имате правилното оръжие.

Това, което води до „спринт на огън“ - темпо?

В Call of Duty не можете да стреляте по враговете си директно от спринта. Всяко оръжие също има своя собствена стойност и определя период от време, през който трябва да можете да стреляте след спринт. Ако подобрите тази стойност, стреляте по-бързо след спринт.

Тук трябва да се прави разлика между стойностите за нормалния и тактическия спринт. Когато излезете от тактическия спринт, ще ви трябва малко повече време, за да откриете огън.

Така нареченото "време за спринт" не е толкова важно, колкото вашата ADS скорост, но не бива да се подценява, ако искате да създадете мобилно оръжие. Тъй като непрекъснато сте в движение и спринтирате в Warzone, висока скорост „спринт за стрелба“ на любимата ви щурмова пушка може да се чувства много удобно.

Още съвети за Warzone:

 • Най-добрите оръжия с настройки за вашите зареждания
 • Защо трябва да опитате Rebirth Island като начинаещ
 • 6 трика, които всеки добър геймър трябва да знае

Кога трябва да се откажа от мобилността??

Колкото по-далеч е вашата цел, толкова по-малко ще се възползвате от високите стойности на мобилността. Малко изключение от това е скоростта на движение - всъщност винаги можете да я използвате в Warzone.

Но като цяло трябва да обърнете по-малко внимание на мобилността със снайперска пушка, отколкото с автомат. Особено при много големите калибри, HDR и AX-50, стабилността и обхватът на целта са по-важни.

Тук вашият стил на игра също е решаващ - ако искате само да погледнете през козирката за кратко и искате да направите бърз изстрел, високите стойности на мобилност имат смисъл и за снайперски пушки като Kar98k и SP-R.

В противен случай винаги трябва да прецените дали някои предимства на оръжието си заслужават приспадането по отношение на мобилността. LMG са много мудни, но имат огромни списания. Автоматичните пушки са по-бавни от автоматите, но имат много по-голям обсег.

В Warzone обаче винаги имайте при себе си оръжие с високи стойности на мобилност. Ето защо автоматите са толкова подходящи като второ оръжие в Battle Royale - вие сте силни в близък бой и можете да превключите към MP за висока скорост на движение, за да преминете по-бързо картата.

С по-големи пистолети имате и по-големи костюми за мобилност.

Други стойности на мобилността

Горните стойности са базовите стойности за мобилността на оръжията в Warzone. Но има и други ценности, които правят играта ви „по-мобилна“:

 • Скорост на презареждане
 • Смяна на оръжия
 • Скорост на ходене при насочване
 • Скорост на движение при стрелба
 • Скорост на плъзгане

Също така изпробвайте тези стойности и вижте какви предимства могат да донесат във вашия стил на игра. Бързината при прицелване подобрява вашето „опъване“, т.е. преместването встрани и високата скорост при смяна на оръжията ви правят по-гъвкави в някои ситуации.

След като намерите правилното си оръжие с правилната настройка, Warzone е много по-приятно за игра и освен това ще бъдете значително по-добри, отколкото с повечето оръжия, които можете да намерите като земен плячка в Battle Royale. Сега просто се нуждаете от правилната тактика, за да влезете безопасно в крайната игра.

Източник (и): YouTube - TheXclusiveAce