Ако всичко е твърде много за мен в Destiny 2, ще играя Stardew Valley

С ограничени във времето събития и оферти, някои игри като Destiny 2 редовно привличат играчи. Ние следваме този призив, най-вече заради специални предмети или от страх да не пропуснем нещо. Миха беше притеснен от този факт, докато не намери игра, в която може да се отпусне напълно.

Напоследък игрите все повече разчитат на FOMO: Страхът от пропускане. Играчите остават обвързани с играта, защото се страхуват да не пропуснат. В игри като Destiny 2 или Fortnite това обикновено се популяризира със специални, ограничени във времето събития.

Особено в "моята " игра Destiny 2 се случваше много през последните няколко седмици:

  • Трибютната зала влезе в игра, която може да бъде модернизирана до стрелбище с ресурси
  • Моментите на триумф 2019 започнаха
  • Solstice of Heroes 2019 се проведе по същото време и завърши с нулиране на 27 август

Ако искате да се придържате към него и да свършите всичко бързо или ако искате да сте там, докато тези събития се изпълняват, вие се поизпотявате. Поне залата за почит е постоянна и оказва натиск само на настойниците, които искат бързо да се доберат до Bad Juju, оръжието, което влезе в игра със залата.

Трибютната зала е постоянно достъпна. Ако искахте бързо оръжието „Лоша карма“, пак трябваше да се задържите

FOMO има страничен ефект: действителната игра бързо се чувства като работа. Трябва да влезете и да обработвате различните дейности, защото те са достъпни само в ограничена степен в Destiny 2.

Фермерска игра носи желаното разсейване?

В един момент ми писна от цялото мелене и потърсих библиотеката си в Steam за игра, с която да се разсейвам. Забелязах Stardew Valley, ролева игра за ферми за запознанства в стил пиксел, която беше в списъка ми с желания дълго време и която се сдобих само с лятната разпродажба тази година.

Не се увлякох в началото: Като градски жител, вие сте уморени от работата си (каквато ирония) и се премествате във фермата, която сте наследили от дядо си преди време. Вие обработвате нивите си, изграждате различни жилища за селскостопанските животни и опознавате различните жители на близкото село Пеликан Таун.

Всяко начало е трудно: полетата трябва да се обработват и животните да се грижат. Но ако се придържате към него, получавате предмети с по-високо качество

Това, което на пръв поглед изглежда като хубав клонинг от поредицата Harvest Moon, разгръща цялата си дълбочина след няколко часа игра: колкото повече се занимавате със своите култивирани стоки и животни, толкова по-добри добиви получават те. В допълнение, умения като ролева игра искат да бъдат изравнени, жителите да се сприятеляват и да се изследват подземията.

Бях в екстаз.

Няма повече "работа " в играта, аз 'първо отивам във ферми!

Отдавна не мога да се отпусна така на игра. Stardew Valley предоставя на играча всички възможности, но това, с което ще се справите, зависи изцяло от вас. Отивам ли да събирам дърва, плодове и зеленчуци за съответните сезони днес или оставам във фермата и се грижа за реколтата си? Посещавам ли жителите на град Пеликан, харесва ли ми риболов или се впускам в мините или черепната пещера, за да опитам късмета си на редки ресурси?

С модовете леко промених външния вид на фермата си

В долината Stardew всичко работи според мотото „всичко може, нищо не трябва“. Ако искате, можете също да прекарате дни във фермата си и да обърнете оформлението на фермата или интериора на къщата си с главата надолу.

Има и всякакви любопитни или просто страхотни малки неща, които да откриете: Никога няма да забравя смеха на моите приятели в Discord, когато ми беше изпратен видеоклип в YouTube с най-добрите съвети за Stardew Valley. Първият съвет в клипа беше, че никога не трябва да държите висококачествени или легендарни риби в играта в хладилника, в противен случай те могат случайно да бъдат превърнати в храна. След това възкликнах, напълно изумен: "Има ли хладилник в играта? "

Ще отида отново да ловувам извънземни, но със сигурност ще се върна

Разбира се, никога не мога да стоя дълго от съдбата си, но междувременно обичам да посещавам фермата си отново. Играта не само е много релаксираща, но и общността на Stardew Valley. Съвети и модификации се обменят във форуми и хиляди видеоклипове в YouTube показват ръководства или просто всякакви глупости.

Да: Надстроих всички класове броня от слънцестоене до легендарно ниво и взех това врабче. Той винаги ще ме преследва, осъзнавайки колко време съм прекарал в Destiny 2 това лято

Stardew Valley не ми попречи енергично да отглеждам Solstice of Heroes в Destiny 2, но беше голямо разсейване, когато нещата станаха твърде много за мен.

Между другото, в долината Stardew има и мултиплейър режим. Там можете да управлявате ферма заедно с приятелите си и да изследвате света.

Със сигурност ще пробвам този режим друг път. Сега съм просто щастлив, че мога да правя това, което ми е главата в играта. И сега трябва да отида, PvP събитието Iron Banner току-що започна в Destiny 2

...