Ето как ще изглеждат първите ви стъпки в MMO "Новия свят " на Amazon

В момента MMO New World на Amazon е в затворена алфа фаза, но успяхме да разгледаме играта миналата седмица. Сега бихме искали да ви кажем как ще изглеждат първите ви стъпки в играта. Можете също да получите впечатление за играта за себе си в нашия видеоклип.

Така се озовавате в нов свят: В Новия свят започвате новия си живот на северноамериканското крайбрежие на 17-ти век на измислен свят. Започвате напълно беззащитни без броня и оръжия.

Така че първите ви задачи са да събирате материали и да се оборудвате с най-важното. Около вас ще намерите камъни и храсти, които можете да съберете.

Лагерният огън: За да могат да бъдат обработени първите намерени материали, поставяте лагерен огън. Лагерните огньове са достъпни за всеки играч, нямат никакви разходи, а също така са и мястото за съживяване, ако бъдете убити в дивата природа.

Около лагерния огън могат да бъдат направени инструменти за копаене като кирки, ножове за рязане или брадви. Можете също така да получите първите си дървени оръжия и брони, изработени от козина, получена от диви животни, чрез интерфейса за изработка.

Занаятчийски интерфейс на лагерния огън

Неутралните постове ви предлагат защита и задачи

След като се снабдите с най-простите предмети, неутралните аванпости на картата трябва да бъдат вашите първи цели. Там засега сте в безопасност от други играчи и можете да се разширите допълнително.

Какво мога да направя в аванпоста? Неутралните аванпости първо ви предлагат гробище. Ако взаимодействате с това, можете да се съживите в аванпоста в допълнение към лагерния огън.

Там ще намерите и станции за изработка, за да подобрите оборудването си. Търговският пункт също ви позволява да купувате и продавате артикули. Цената на истинската варира в зависимост от аванпоста. Колкото повече се купува или продава, толкова по-различни са разходите.

Как да надградя оборудването си? За да победите дивите животни, получавате награди, които се продават добре в търговския пункт. Също така ще придобиете опит и ще го използвате за подобряване на умения като ковачество или алхимия. Вече се запознахме и с други занаяти.

Само когато уменията ви в тази област са достатъчно високи, може да се съберат по-добри материали и да се направи оборудване, но новата MMO става наистина вълнуваща, само когато се организирате с колеги играчи.

В крайната игра имате нужда от колеги играчи

Светът на Новия свят е опасен. Както PvE съществата, така и други играчи могат да ви убият и вие ще загубите инвентара си и части от оборудването. В същото време светът е променлив и области могат да бъдат завладени навсякъде, които след това могат да бъдат разширени по желание. Но без съотборник не излизате много от огромния свят.

Как да завладя една област? Ако никоя фракция все още не контролира района, всичко, от което се нуждаете, е специален артикул от търговския пост.С този елемент можете да отидете до точката, която трябва да бъде завладяна и да я заснемете.

За целта ви е необходима гилдия, която лесно може да бъде създадена от вас самите. Вече можете да проектирате завладената зона със стени, занаятчийски станции и други сгради, при условие че имате достатъчно материали.

Проблем става само когато друга компания атакува. Тъй като една зона не може да се защити добре срещу много играчи сама.

Битки на гилдиите: Ако гилдия иска да завладее територията на друга, това може да обяви война. Това струва злато и също така дава време на защитата на гилдията да се събере преди избухването на официалната война.

По време на война, ако играчите атакуват противниковата фракция, те няма да бъдат маркирани като престъпник. Престъпниците се считат за честна игра и системата е създадена, за да попречи на играчите да атакуват безразборно другите. В обявената война обаче всичко е правилно, поради което не получавате никакво наказание за убиване на играчи.

Целта на завладяването е ядрото на крепостта. За да достигнете до това, можете да взривите стените на врага с барутни бурета или да използвате обсадни оръжия. След като сте завладели ядрото, крепостта сменя ръцете си. След това първоначално е защитен от допълнителни атаки в продължение на три часа.

Интерфейс на Guild Wars

Ами ако умра?? Ако сте победени в Новия свят, колегите играчи могат да ви съживят. Ако в близост няма такива, трябва да изберете точка за респаун. Можете да избирате между аванпости или собствен лагерен огън.

Вие също ще загубите инвентара си, ако умрете и, ако сте маркиран като престъпник, дори оборудването си. Запазвате само златото си.

След смъртта можете да изберете къде искате да се съживите

Тайните на един нов свят

Ако не искате само да се съсредоточите върху завладяването на крепости, можете също да изследвате общия свят на игрите. Има различни противоположни фракции, а също и мистични същества, които бдят над света.

Но какво точно се крие зад тези същества, те не пожелаха да ни разкрият на събитието. Въпреки създанията и другите тайни в света, ясно е, че фокусът на играта определено ще бъде върху PvP.